Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 19 сiчня 2023, 10:03
1725
1

Руслан МАЛІНОВСЬКИЙ: «Поставив собі за мету – французьку за рік»

Українець – про адаптацію у Марселі та подальші очікування

| Оновлено 19 сiчня 2023, 10:03
1725
1
Руслан МАЛІНОВСЬКИЙ: «Поставив собі за мету – французьку за рік»
Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Маліновський

Півзахисник Руслан Маліновський поділився враженнями від перших днів життя у Марселі та розповів, чого чекає від французького етапу у своїй кар'єрі.

Як відомо, Маліновський минулого тижня став гравцем «Марселя» і вже встиг провести за нову команду два матчі у чемпіонаті Франції.

– «Марсель» зараз добре йде у чемпіонаті Франції. У команди амбіції чемпіонські?

– Важко сказати. Я думаю, що, перш за все, клуб хоче знову потрапити до Ліги Чемпіонів. Це першочергове завдання. Є ще Кубок Франції, в якому все теж залежатиме лише від нас. Це найкоротший шлях до трофею, можна сказати. А в чемпіонаті ще доведеться відіграти більшу частину і важко поки що робити якісь прогнози.

– Твоє життя у Франції почалося дуже активно - одразу дебютував. А от щодо позафутбольного життя - вже встиг Марсель подивитися, кудись сходити?

– Місто гарне, море поруч, погода тут дуже хороша, не властива для січня - 15-18 градусів тепла. Але особливо не погуляєш містом, бо не дадуть.

– Вже впізнають?

– Поки ні. Але в Марселі дуже люблять футбол – коли команда грає, у місті все зупиняється. Тому всі знають футболістів і не дуже дають їм погуляти. Але, добре, що поки не сильно звертають увагу.

– Разом із сім'єю переїхав до Франції?

– Ще ні. Потрібно спершу тут усе облаштувати, після чого переїде родина. Звичайно, все не так просто, адже провели у Бергамо 3,5 роки. Я радий, що цей період був. У нас із Роксаною там багато друзів, і взагалі за цей час там зустрів багато хороших людей. Тому ми не говоримо Італії прощавай, а лише до зустрічі. По можливості, до Бергамо приїжджатимемо.

– Ти вивчив англійську мову, коли перейшов у «Генк», італійську - коли в «Аталанту», на черзі французька?

– Так, звичайно. Я знаю, що це буде нелегко, але я потихеньку вчитиму. Я собі поставив за мету за рік вивчити мову. Думаю, через рік я зможу спокійно висловлювати свої думки і ділитися якоюсь думкою після матчу вже французькою. Я вважаю, що коли ти приїжджаєш до країни, де плануєш жити якийсь час, то треба вчити мову.

– Чого очікуєш від нового етапу в кар'єрі?

– Хочу прогресувати і якнайшвидше адаптуватися, більше грати та приносити користь команді. Це у будь-якому випадку буде якийсь новий поштовх у кар'єрі. Зараз, у 29 років, я не такий, як був три роки тому - вже по-іншому міркую, по-іншому аналізую та граю. Тому вважаю, що це найкращий період для футболіста. Як то кажуть, у самому соку.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Мирослав Попіль
А українську не дуже вчив, говорив , а там треба...