Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 14 сiчня 2023, 03:10
8993
2

Найкраща aтака розбила найкращий захист. Наполі вдома знищив Ювентус

Колектив Массіміліано Аллегрі вперше за майже 30 років пропустив п'ять м'ячів у власні ворота

| Оновлено 14 сiчня 2023, 03:10
8993
2
Найкраща aтака розбила найкращий захист. Наполі вдома знищив Ювентус
Getty Images/Global Images Ukraine

Події в рамках вісімнадцятого туру італійської Серії A були розподілені на дві категорії: протистояння на полі стадіону «Дієго Армандо Марадона» в Неаполі поміж місцевим «Наполі» та туринським «Ювентусом», а також усі інші ігри. Організатори змагань навіть приділили цій зустрічі окремий день у календарі, бо всі розуміли вагу протистояння для обох сторін. Усе ж таки, другий та перший захист країни, а також перша та друга команди в турнірній таблиці відповідно грають одна проти одної не кожного дня.

Очікування від цього матчу були доволі високими в плані видовищності, проте події на футбольному полі в підсумку перевершили навіть найбільш сміливі мрії поціновувачів футболу. Колектив Массіміліано Аллегрі не з тієї ноги розпочав гру, вирішивши, що помірно низький блок зможе допомогти йому стримати наступи суперників. Проте з непритаманно великою кількістю помилок у захисті «зебри» не мали можливості розраховувати на позитивні наслідки власних дій. «Наполі» поступово захоплював усе більше простору біля воріт Щесни, і зрештою це призвело до першого пропущеного голу з боку гостей.

На 14 хвилині крапку в подачі з правого флангу штрафного від Політано планував поставити ударом через себе Хвіча Кварацхелія, проте Щесни не дав статись видовищному взяттю воріт, але на добиванні поруч першим опинився Віктор Осімген. Господарі після власного успіху вирішили певний час стримувати наміри суперників відігратись на власній половині поля, і зрештою ледь не привезли в свої ворота гол за підсумком помилки Ррахмані перед штрафним, яку пострілом у поперечину супроводжував Ді Марія.

Інтенсивність дій в атаці від «Старої Синьйори» була незначною, тому наступний гольовий момент із боку гостей відбувся лише за десять хвилин. Бремер із надзвичайно близької відстані пробив головою над воротами, після помилки Мерета під час перехоплення подачі кутового з правого флангу від Ді Марії, і, вочевидь, настільки засумував від своєї невдачі, що згодом почав привозити моменти біля власних воріт. На 39 хвилині бразилець залишив закидання від Політано для Осімгена в межах власних володінь, а форвард одразу скинув під удар Хвічі з лівого флангу, і той переграв Щесни.

І якби тоді майже в наступній атаці «Юве» не вдалось уразити чужі ворота зусиллями Ді Марії, який удало обігрався з Локателлі та Міліком перед ударом у лівий нижній кут, то шанси команди Аллегрі вважались би мізерними вже за підсумком першої половини гри. Проте «Наполі» після перерви продовжував чинити тиск на чужій половині, а захист туринського колективу так само припускався грубих помилок, що в підсумку призвело до великих проблем.

На 55 хвилині подачу кутового з правого флангу від Хвічі в центрі штрафного ударом у дотик завершив Ррахмані, а вже за десять хвилин грузинський нападник виконав ідеальний навіс на Осімгена, який із близької відстані спокійно переграв Щесни. І вже незабаром п’ятий м’яч опинився за спиною в польського голкіпера, коли Ельмас на правому фланзі штрафного переграв захисника та з великою часткою допомоги у вигляді рикошету завдав вирішального удару.

Аллегрі після того почав робити заміни з появою на полі зовсім юних виконавців, що свідчило лише про відсутність амбіцій у його команди в час, що залишався до завершення гри. Туринці намагались атакувати, проте захист суперників відігравав настільки вдало, що особливих шансів у гостей навіть на другий забитий м’яч так і не виникло. Сім м’ячів пропустили вони до звітної зустрічі, а тут отримали одразу п’ять.

У наступному турі «Наполі» зіграє в гостях проти «Салернітани», а туринський «Ювентус» на власному полі прийматиме бергамаську «Аталанту».

Італійська Серія А. 18-й тур.

«Наполі» – «Ювентус» - 5:1

Осімген, 14, 65, Кварацхелія, 39, Ррахмані, 55, Ельмас, 72 – Ді Марія, 42

Данило, 44

«Наполі»: Мерет – Руї (Олівера, 68), Ррахмані, Мін-Дже, Ді Лоренцо – Зелінські (Ндомбеле, 79), Лоботка, Замбо-Ангісса – Кварацхелія (Лосано, 87), Осімген (Распадорі, 78), Політано (Ельмас, 46).

«Ювентус»: Щесни – Алекс Сандро, Бремер, Данило – Костич, Рабьо (Суле, 82), Локателлі (Паредес, 56), Маккенні, К’єза (Ілінг, 74) – Ді Марія (Міретті, 73) – Мілік (Кін, 57).

Арбітр: Даніеле Довері (Рим, Італія).

Стадіон: «Дієго Армандо Марадона» (Неаполь, Італія).

НАПОЛІ - ЮВЕНТУС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Події матчу

72’
ГОЛ ! М'яч забив Эліф Элмас (Наполі).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Осімхен (Наполі).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Амір Ррахмані (Наполі).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Анхель Ді Марія (Ювентус).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Хвіча Кварацхелія (Наполі).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Осімхен (Наполі).
Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KIPR ALECS
наполи прекрасен в этом сезоне
Фанькин кот
Хвича рулит!