Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Іспанії
12.01.2023 21:00 – FT 2 : 2
2 : 4 Серія пенальті Серія пенальті
Іспанія
| Оновлено 13 сiчня 2023, 12:10
5009
0

Ель-Класіко буде. Барселона здолала Бетіс і вийшла до фіналу Суперкубка

Долю матчу вирішила серія пенальті

| Оновлено 13 сiчня 2023, 12:10
5009
0
Ель-Класіко буде. Барселона здолала Бетіс і вийшла до фіналу Суперкубка
Getty Images/Global Images Ukraine

У другому півфінальному протистоянні Суперкубку Іспанії зустрілися «Бетіс» та «Барселона». У каталонців повернулися на поле Альба та Левандовськи, які пропускали матч проти «Атлетіко» через дискваліфікації.

У першому таймі «блаугранас» мали перевагу, намагаючись пройти масовану оборону суперників. У середині першої половини зустрічі Педрі вдалося замкнути закидання від Рафіньї, але арбітр зафіксував офсайд. Севільці довгий час не думали про атаки, але потім ледь не відкрили рахунок у поєдинку. Після навісу з кутового Песселья бив головою і свою реакцію продемонстрував тер Штеген. А незабаром Роберто завадив супернику замкнути простріл Енріке.

На таку зухвалість номінальних господарів каталонці відповіли результативною атакою. Її конструктором став Дембеле, який із лівого флангу змістився у центр і вивів на ударну позицію Левандовськи. Перший удар поляка заблокував Феліпе, але з другої спроби Роберт був точний. Севільці ще до перерви могли зрівняти результат, якби не впевнена гра тер Штегена, який по черзі відбив удари Родрі та Енріке.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому таймі події розвивалися досить мляво. А ближче до закінчення основного часу севільці агресивніше заграли в атаці і таки досягли свого. Енріке зумів проштовхнути м'яч на Фекіра, який зрівняв рахунок. Потім команди обмінялися гольовими моментами, але в обох епізодах блискуче зіграли голкіпери: тер Штеген відбив удар Міранди, а Браво потягнув удар Фаті.

Саме Фаті став героєм початку овертайму, коли класним ударом з лету вразив кут воріт. Але севільці знову проявили характер: Морон ще раз зрівняв результат, замкнувши простріл Енріке.

У час, що залишився, більше атакували «блаугранас», але уникнути серії пенальті командам не вдалося. 11-тиметрові удари більш холоднокровно виконали каталонці, які вийшли до фіналу. У неділю у вирішальному поєдинку за Суперкубок Іспанії «Барселона» зустрінеться з «Реалом».

Суперкубок Іспанії. 1/2 фіналу.

«Бетіс» – «Барселона» – 2:2 (пенальті – 2:4)

Фекір (77), Морон (101) – Левандовськи (40), Фаті (93)

Пенальті: 1:0 - Вілліан Жозе, 1:1 - Левандовськи, 2:1 - Морон, 2:2 - Кессьє, 2:2 - Хуанмі (воротар), 2:3 - Фаті, 2:3 - Карвалью (воротар), 2:4 – Педрі

Роберто (61) – Фекір (48), Енріке (68), Родрігес (79), Гуардадо (112)

Гуардадо (118, друга жовта картка)

«Бетіс»: Браво, Феліпе, Песселья, Міранда, Фекір (Морон, 91), Енріке, Санчес (Хуанмі, 80), Руїбаль (Сабалі, 79), Каналес (Карвалью, 46), Г.Родрігес (Гуардадо, 86), Іглесіас (Вілліан Жозе, 67)

«Барселона»: тер Штеген, Роберто (Крістенсен, 78), Кунде, Араухо, Альба (Алонсо, 78), Ф.де Йонг (Бускетс, 63), Рафінья (Фаті, 85), Гаві (Кессьє, 96), Педрі, Дембеле (Ф.Торрес, 63), Левандовськи

Арбітр: Карлос Дель Серро Гранде (Іспанія)

Стадіон «Кінг Абдулла Спортс Сіті» (Джидда, Саудівська Аравія)

БЕТІС – БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

101’
ГОЛ ! М'яч забив Лорен Морон (Бетіс).
93’
ГОЛ ! М'яч забив Ансумане Фаті (Барселона).
77’
ГОЛ ! М'яч забив Набіль Фекір (Бетіс).
40’
ГОЛ ! М'яч забив Роберт Левандовскі (Барселона).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.