Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Іспанії
11.01.2023 21:00 – FT 1 : 1
4 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Іспанія
| Оновлено 12 сiчня 2023, 07:20
3063
1

Знадобились пенальті. Реал вийшов до фіналу Суперкубку Іспанії

У основний та додатковий час мадридська та валенсійська команди обмінялись забитими м'ячами

| Оновлено 12 сiчня 2023, 07:20
3063
1
Знадобились пенальті. Реал вийшов до фіналу Суперкубку Іспанії
Getty Images/Global Images Ukraine

Суперкубок Іспанії за своєю природою є доволі цікавим турніром, бо проводиться посеред зими далеко за межами рідної країни та ще й наслідував від футзалу так званий «формат чотирьох», у якому беруть участь найбільш прогресивні команди за минулий сезон. Таким чином, до боротьби за головний трофей цього футбольного року були відібрані мадридський «Реал» в якості чинного чемпіона, каталонська «Барселона» як друга команда Ла Ліги, севільський «Бетіс» – переможець Кубку Іспанії, та його суперник за вирішальною грою – «Валенсія».

Оскільки «королівський» клуб у цій градації мав найвищий ранг, йому довелось грати перший матч на стадії півфіналу саме проти «кажанів», яких очолює темпераментний італійський фахівець Дженнаро Гаттузо. Потрохи повертає славетний валенсійський колектив цей головний тренер до колишньої слави, а отже й футболістам Карло Анчелотті, попри свій статус, було доволі важко впоратись із суперниками на старті зустрічі.

Утім, скоріш за все, команди просто довго проходили адаптацію до аравійського футбольного покриття, через що особливого видовища в стартовій чверті ігрової години не було помітно. «Реал» спробував трохи схилити на свій бік перевагу незадовго після того, проте свої моменти Бензема та Вальверде не використали, як і Кавані, який намагався відповісти ударом головою з близької відстані, але влучив у Куртуа.

Протистояння поміж уругвайським нападником та бельгійським голкіпером мало місце й незадовго до завершення першого тайму, але тоді Едінсон пробивав уже з явного офсайду, тоді як його команда поступалась за рахунком на табло. «Валенсія» цілком пристойно захищалась на початку, але помилка Кемерта під час підкату проти Бензема на лівому фланзі власного штрафного занадто дорого коштувала футболістам Гаттузо. Французький форвард покарав суперників за цей епізод бездоганним пострілом у правий кут.

Як з’ясувалось трохи пізніше, нападник «Реала» зайвий раз потренувався перед серію післяматчевих одинадцятиметрових, до якої «Валенсії» ще було потрібно перевести гру за рахунок надзвичайно швидкого голу після перерви. Захист команди Анчелотті тоді наче й не встиг з’явитись на полі, як пропустив подачу Лато з правого флангу на дальню стійку для Ліно, і суперник із-під Васкеса розстріляв чужі ворота.

Мадридському клубу дійсно не щастило в другій половині основного часу, бо вони примудрились утратити одразу трьох футболістів через травми впродовж цієї гри. Це, безумовно, дратувало Анчелотті, проте більше дошкуляла італійцю погана реалізація гольових нагод із боку його команди. Ті самі Бензема, Вінісіус та Вальверде, а також Начо й Кроос мали можливість рятувати цю гру від недоречних овертаймів, але переграти Мамардашвілі так і не змогли, або їм бракувало влучності.

Додатковий час поділився на дві рівні за змістом половини, під час яких обидві команди виключно контролювали хід подій. Почав із гольових моментів знову ж таки «Реал», але Вінісіусу не вистачало впевненості в собі, тоді як у «Валенсії» цей відтинок провалив молодий Перес. У підсумку, дійшло до серії пенальті, у якій за «кажанів» зазнали невдачі Кемерт та Гая на другому та п’ятому ударах відповідно, а суперники мали виняткову влучність.

Таким чином, мадридський «Реал» вийшов до фіналу Суперкубку Іспанії, де зіграє проти переможця пари «Барселона» – «Бетіс», а для «Валенсії» турнір добіг кінця.

Суперкубок Іспанії. Півфінал.

«Реал» – «Валенсія» - 1:1 (4:3 – пен.)

Бензема, 39 (пен.) – Ліно, 46

Камавінга, 28, Начо, 108 – Клюйверт, 31, Кемерт, 38, Кавані, 92, Алмейда, 100

«Реал»: Куртуа – Мілітао (Менді, 74), Рюдігер, Начо, Васкес (Карвахаль, 68) – Кроос, Камавінга (Модрич, 46), Вальверде (Себальйос, 106) – Вінісіус, Бензема, Родріго (Асенсіо, 84).

«Валенсія»: Мамардашвілі – Гая, Кемерт, Озкачар, Коррейя – Алмейда, Муса (Фулькьє, 95), Лато (Моріба, 95) – Ліно (Перес, 82), Кавані, Клюйверт (Дуро, 73).

Арбітр: Алехандро Хосе Ернандес Ернандес (Санта-Крус-де-Тенеріфе, Іспанія).

Стадіон: «Міжнародний стадіон Короля Фахда» (Ер-Ріяд, Саудівська Аравія).

Удари (у площину): 16 (6) – 12 (3)
Кутові: 8 – 6
Офсайди: 3 – 3.

РЕАЛ - ВАЛЕНСІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
А Валенсія була близька, вирвати перемогу в екстра таймі... Але Куртуа - стіна!