Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 06 сiчня 2023, 15:51
9942
5

Скоротили відставання від лідера. Манчестер Сіті мінімально обіграв Челсі

Команда Хосепа Гвардіоли вчетверте поспіль перемогла лондонський клуб

| Оновлено 06 сiчня 2023, 15:51
9942
5
Скоротили відставання від лідера. Манчестер Сіті мінімально обіграв Челсі
Getty Images/Global Images Ukraine

Англійський футбол уже за лічені дні після завершення чемпіонату світу-2022 в Катарі зголосився допомогти вболівальникам по всьому світу повернутись до звичних для цієї пори року баталій на клубному рівні. І хоча славнозвісний boxing day вже залишився позаду навіть у контексті святкування Нового року, Прем’єр-ліга все одно виключно продовжувала набирати оберти, і разом із тим глядачам надавалась можливість спостерігати за протистояннями дійсно високого рівня.

І хоча лондонський «Челсі» в поточному сезоні переймається лише тим, як не розгубити бодай залишки власної репутації учасника боротьби за місця в Лізі чемпіонів УЄФА зразка минулого сезону, проте двобій команди Грема Поттера проти «Манчестер Сіті» вважався подією дуже відповідальною. Цікаво, що саме ця пара команд доволі часто перетинається в цьому футбольному році, і ще два рази точно з’явиться на наших телеекранах до завершення сезону. Звітна частина протистояння поміж «синіми» та «містянами» відбувалась на «Стемфорд Бридж».

Які б тактичні схеми не намагався побудувати колектив господарів перед початком цієї гри, проте врахувати фактор пошкоджень одразу в двох ключових виконавців лінії атаки було фактично неможливо. Кай Гаверц, який очолював напад «Челсі», доволі швидко залишився без підтримки Рахіма Стерлінга через м’язове пошкодження в останнього, а ще трохи згодом за підсумком зіткнення з Джоном Стоунзом гру достроково завершив Крістіан Пулішич. Поттер спробував покластись на Обамеянга, проте той сподівань не виправдав.

Трохи краще пішла гра в Карні Чуквуемеки, бо саме йому належало влучання в ліву стійку чужих воріт пострілом зі середньої відстані на лівому фланзі атаки під завершення першого тайму. Тим часом від «містян» очікували активної поведінки та намагання нав’язати гру суперникам, але в підсумку вони повели себе доволі сором’язливо та майже не створювали проблем для Кепи. Хіба що Голанд міг пробити трохи краще посеред першої половини гри з правого флангу штрафного, але натомість запустив м’яч на трибуни.

Після перерви ініціатива перейшла до команди Хосепа Гвардіоли, яка за рахунок швидких розіграшів притиснула суперників до чужого штрафного майданчика, і майже одразу відповіла влучанням у поперечину за допомоги удару головою від Аке під час одного зі стандартів. Тиск на ворота «пенсіонерів» виключно збільшувався з плином часу, і зрештою вони пропустили свій гол. Гріліш та Марез, які з’явились на полі на завершення повної години ігрового часу, створили забитий м’яч для алжирця, який на дальній стійці замкнув простріл із лівого флангу штрафного.

Свій найкращий момент у другому таймі для того, аби вплинути на хід подій, «Челсі» змарнував незадовго до пропущеного м’яча, коли панікою в захисті гостей у центрі чужих володінь намагався скористатись Тіаго Сілва, проте пробив повз ліву стійку. А вже після прикрої невдачі в захисті команда Поттера так і не знайшла в собі сил для того, аби відігратись. Спроби лондонців перейти до позиційного наступу були занадто повільними, а низька лінія захисту від суперників під завісу гри не давала їм використовувати швидкісних футболістів. У підсумку, сталась четверта поспіль поразка «синіх» в очному протистоянні.

У наступному турі на «Челсі» очікуватиме гостьове лондонське дербі проти «Фулхема», а «Манчестер Сіті» братиме участь у виїзному принциповому двобої проти «Манчестер Юнайтед».

Англійська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Челсі» – «Манчестер Сіті» - 0:1

Марез, 64

Ковачич, 89, Кулібалі, 90+4

«Челсі»: Аррісабалага – Кукурелья, Сілва, Кулібалі, Аспілікуета (Голл, 69) – Ковачич, Закарія, Зієш (Галлагер, 69) – Пулишич (Чуквуемека, 22), Гаверц, Стерлінг (Обамеянг, 5, Жиро-Гатчінсон, 68).

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Канселу (Льюїс, 46), Аке, Стоунз, Вокер (Аканджі, 46) – Гюндоган, Родрі (Філліпс, 86), де Брюйне – Фоден (Гріліш, 60), Голанд, Б. Сілва (Марез, 60).

Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія).

Стадіон: «Стемфорд Бридж» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 8 (2) – 12 (3)
Кутові: 3 – 2
Офсайди: 2 – 1.

ЧЕЛСІ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

63’
ГОЛ ! М'яч забив Ріяд Марез (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
слабая игра
avk2307
А в чемпионате  следующая игра у МС с МЮ. А у Арсенала  с Тотенхемом
Mike000000
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил