Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 грудня 2022, 00:01
10393
8

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Я іноземець, але я не тупий»

Хорватський фахівець – про тему суддівства

| Оновлено 26 грудня 2022, 00:01
10393
8
Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Я іноземець, але я не тупий»
ФК Шахтар Донецьк. Ігор Йовічевіч

Головний тренер донецького «Шахтаря» Ігор Йовічевіч дав оцінку суддівським рішенням у деяких матчах команди в українській Прем'єр-лізі у першій частині цього сезону-2022/2023.

– Хочеться запитати про суддівство. Вилучення Мудрика в грі з «Рухом», скасований гол Зубкова з «Олександрією», скасування двох м’ячів у ворота «Зорі». Чи не забагато спірних моментів протягом 13 матчів [УПЛ] не на користь «Шахтаря»?

– Є рівень – гравців, тренерів, суддів. Якщо арбітр це робить навмисно – український футбол має проблему. Якщо ж він просто помиляється, то всі помиляються – я, футболісти, – і тоді нічого страшного. Якщо помилка повторюється, то все очевидно. Я іноземець, однак я не дурний. У цьому питанні треба працювати та захищати інтереси клубу. Я говорю про це в інтерв’ю, але за кожне інтерв’ю може бути покарання, штрафи. Ми повинні концентруватися на футбольному полі, віддавати там максимум. Я бачу, що таке трапляється не лише в нас, а й у інших команд: комусь дають очки, у когось забирають. Це повторюється, і ми маємо говорити про це. Повторюся: якщо це робиться спеціально, у нас проблема, якщо ж питання людської помилки, то всі вдосконалюються, і в цьому немає нічого страшного. Слід дивитися на те, як часто це повторюється, і тоді реагувати.

«Шахтар» у турнірній таблиці УПЛ посідає 2 місце з 30 очками після 13 матчів. Лідирує «Дніпро-1», який має 35 пунктів після 14 зустрічей.

Раніше Ігор Йовічевіч висловився про зміни, що мали місце у «Шахтарі» у першій частині сезону.

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 18 травня 2024, 05:51 1
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Оце так поворот! Хаві розізлив своїм вчинком Лапорту та буде звільнений
Футбол | 17 травня 2024, 11:01 8
Оце так поворот! Хаві розізлив своїм вчинком Лапорту та буде звільнений

«Барселона» уже найближчим часом може залишитися без тренера

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Йовічевич - тренер новатор і мотиватор. І дуже розумна людина. Крім української, ще володіє іспанською та англійською мовами. Отже, здатен навчатися тренерським премудростям усіма цими мовами і брати все цінне з доробку багатьох країн світу.
avk2307
Прикольно.
Прес служба Шахтаря задає питання тренеру про спірні моменти ,коли Шахтар покаралиі не задає питання про ті момети,коли Шахтар такими ж сами ми рішеннями нагородили.
Про момент Мудрика писав безпосередньо у грі. такий самий момент був у грі з Чорноморцем у минулому чемпіонаті, захисник так само против когось з бразил зіграв, і червону на 12 хвилині отримав . Вся братія кричала браво, біс судді. А тут навпакиі одразу змова
Иван Иванов
решение проблемы: ВАР, да не идеально и ему тоже нужно научится, но это лучше чем рандомный результат матч, а ставить на это вообще не возможно. Больше ВАРов на матч и тогда хотя бы по каждому пустяку тренеры и болельщики перестанут бунтовать