Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 20 грудня 2022, 23:16
50748
27

Брудні штучки. Як Еміліано Мартінес виграв серію пенальті проти Франції

Голкіпер збірної Аргентини зумів «залізти в голову» суперникам

| Оновлено 20 грудня 2022, 23:16
50748
27
Брудні штучки. Як Еміліано Мартінес виграв серію пенальті проти Франції
Getty Images/Global Images Ukraine. Еміліано Мартінес

У неділю, 18 грудня, відбувся фінал ЧС-2022 з футболу у Катарі між збірними Аргентини та Франції. Основний час гри завершився з рахунком 2:2. В екстратаймах команди відзначилися по одному разу. За підсумками в серії пенальті точнішими виявилися аргентинці – 4:2.

Після того, як гра перейшла до серії пенальті, голкіпер аргентинців Еміліано Мартінес використав серію хитрих і навіть трохи брудних прийомів, щоб спробувати позбавити суперника впевненості.

У випадку з Кінгслі Команом, Мартінес змусив польського арбітра Шимона Марциняка перевірити становище м'яча, щоб відволікти футболіста, що пробиває. Наслідком цього став сейв воротаря.

Еміліано не поспішав віддавати м'яч наступному гравцю збірної Франції, і коли Тчуамені підійшов до позначки, відкинув його убік. Орельєну довелося лише розвести руками і йти за м'ячем, що також вплинуло на його самовладання. Результатом став промах.

Мартінесові цього здалося мало і він навіть пішов у сутичку з Коло Муані, за що вже отримав жовту картку від арбітра.

Після матчу багато експертів заявили, що подібні дії Еміліано Мартінеса – геніальність на межі шахрайства, а Шимон Марциняк показав себе як недостатньо кваліфікований арбітр, який допустив ці маніпуляції та тиск на суперників.

Оцініть матеріал
(581)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nazarp
Арбітр відіграв дуже добре, всі пінальки ставив там де треба було, і не ставив де не треба було. Ніхто не ідеальний звісно, але якщо загалом він красавчик
jugulator
Так арбитр показал Мартинесу желтую карточку за это. Что еще надо было сделать? Прямую красную показывать?
Nick.Grabowski
Футбол - це театр. Кожна гра - це як спектакль. Гравці - це актори.
Арбітру треба було:
- подивитися на поведінку воротаря в попередній серії пенальті з Нідерландам;
- жорстко поговорити з голкіпером після першого удару.
Загалом ця ситуація - це підстава для змін в правилах - банально, щоб голкіперу було заборонено торкатися м'яча та підходити до гравців до удару. Щоб м'яч після удару протягом 10 секунд - він віддав м'яч виключно арбітру, а сам йшов - на конкретне, спеціальне відведене місце очікування. 
Gargantua
между этими ужимками и отбитым пенальти связь как между месячными жены Месси и его голами
zzg77
Кажуть, що він також зіпсував повітря біля позначки!!!
14sergey1953
Уже, наверное совсем нечего писать, как этот бред.
Октавий Фландрийский
Категорически не согласен с Leo69 (не думаю, что  Одессе все такого же мнения). Один простой пример. Если бы Аргентину тянули за уши к чемпионству, то в игре с Нидерландами судья и минуты бы не добавил бы ко 2-му тайму.... И второе. Кто мешал французам забивать с убойной позиции на последних секундах игры ? Я понимаю, тяжело переживать поражение своих кумиров, казалось бы - вот она ПОБЕДА, но Месси помешал...
antt
Ну він міг швидше показати жовту а потім і  ще одну якби не помогло. От цікаво було б. Якби пробивали пенальті  французи без нього, і  чи б заспокоївся після першої 
DK1961
Вообще то это не бред. Победила сборная хамов, симулянтов и просто подлых игроков. О чем я все время и пишу. Меня за это минусуют, но еще раз: АРГИ НЕДОСТОЙНЫ БЫТЬ ЧЕМПИОНАМИ МИРА ИЗ-ЗА СВОЕГО СКОТСКОГО ПОВЕДЕНИЯ НА ПОЛЕ И ВНЕ ПОЛЯ, но ФИФАчке это просто выгодно. Поэтому на их подлость все время глаза закрывали.
Leo69
Аргентина была обречена на чемпионство. Четыре левейших пенналя, хамское поведение. А в финале и доп.времени недолжно  быть. Пенальти на Ди Марии просто  ТРЕШ .Но  ФИФА нужно было  канонизировать Месси. Удалось.
14sergey1953
Ненависники Мессі, досить пускати бульби, ваш потяг уже давно відправився, а 18 грудня і всі двері для вас зачинились.
Kain_X_Rain
Играют отлично,но ведут себя как капризные деффченки,такой себе стандарт Чемпионов