Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну
18.12.2022 17:00 – FT 3 : 3
4 : 2 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат світу
| Оновлено 20 грудня 2022, 16:08
31864
23

Аргентина – Франція. Прогноз та анонс на фінал чемпіонату світу

Фінал мрії: Мессі проти Мбаппе

| Оновлено 20 грудня 2022, 16:08
31864
23
Аргентина – Франція. Прогноз та анонс на фінал чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

Заряджай на матч Аргентина – Франція разом із Parimatch!

18 грудня на чемпіонаті світу у Катарі відбудеться останній поєдинок. У фінальному матчі за титул переможця Мундіалю на стадіоні «Лусаїл» зійдуться чинний чемпіон світу – збірна Франції – та чемпіон Південної Америки – збірна Аргентини. Початок зустрічі – о 17.00 за київським часом.

Аргентина

Чемпіон Південної Америки сходження до фіналу чемпіонату світу-2022 почав із сенсації, програвши збірній Саудівської Аравії 1:2. Але потім команда Скалоні швидко прийшла до тями. І далі лише перемагала.

У хорошому стилі аргентинці виграли з однаковим рахунком 2:0 два матчі групового етапу, що залишилися – проти збірних Мексики та Польщі.

У 1/8 фіналу латиноамериканці не були настільки яскравими у грі проти Австралії, але все ж таки здобули закономірну перемогу 2:1.

Чвертьфінал проти Нідерландів – можливо, найемоційніший та найбойовитіший поєдинок ЧС-2022. У ньому було все – і гарні комбінації із голами, і фантастичний камбек. І безліч жовтих карток. І перемога аргентинців по пенальті.

У півфіналі Аргентина вже без проблем та пригод здолала збірну Хорватії – 3:0, реваншувавшись у такий спосіб за аналогічну поразку на Мундіалі-2018.

Фінал катарського ЧС для «альбіселесте» - вже шостий в історії команди. Поки що статистика негативна: дві перемоги проти трьох поразок.

Аргентина вигравала чемпіонати світу у 1978 році (на домашньому турнірі), і у 1986-му, коли її вів уперед дивовижний Марадона.

Однак у 1930, 1990 та 2014 роках аргентинці програвали свої фінали.

Зайве нагадати, що нинішній фінал для збірної Аргентини розглядається відсотків на 95 під кутом фігури Ліонеля Мессі. Лише лінивий не згадував, що ЧС-2022 стане для великого аргентинця останнім, і він дуже хоче стати чемпіоном світу - завоювати єдиний титул, який поки що не піддався йому.

Getty Images/Global Images Ukraine

Варто зазначити, що претензії Лео на золото катарської проби дуже ґрунтовні. Під час турніру капітан аргентинців додає від матчу до матчу. На його рахунку вже п'ять результативних ударів та три асисти. Але головне, що є на його рахунку – натхненна, солідна гра, що дозволяє робити різницю.

Можна не сумніватися, що саме Мессі гратиме «першу скрипку» і у фіналі.

Хоча, водночас, слід зазначити, що нинішня збірна Аргентини – це не лише Мессі. Як і Лео, його партнери також додають від матчу до матчу. Скалоні вдалося зробити те, що не вдавалося багатьом його попередникам: стабілізувати гру команди, налагодити взаємодії всіх ланок і знайти необхідний баланс.

Ліонель Мессі, капітан збірної Аргентини:

- Я пишаюся тим, що можу завершити свою кар'єру на чемпіонаті світу, зігравши у цьому фіналі. Те, що я переживаю зараз, – це щось захоплююче. Безперечно, цей фінал стане для мене останнім матчем на Мундіалях. До наступного турніру у 2026 році ще багато часу, і я не думаю, що це вдасться. Тому я сподіваюся завершити свої виступи якнайкраще.

Франція

Мало хто очікував від чинних чемпіонів світу подібної спритності. І напередодні Мундіалю, і буквально за кілька днів до старту на ньому «триколірних» Дешам те й робив, що викреслював зі свого списку травмованих футболістів основи, змінюючи їх найближчим резервом. Одного травмованого Дідьє таки вирішив залишити - Бензема, сподіваючись, що володар «Золотого м'яча»-2022 зможе відновитися вже під час турніру. Подейкують, що Карім справді вже залікував травму, але у фіналі він навряд чи зіграє.

Проте, незважаючи на серйозні проблеми зі складом, французи без зайвих питань пройшли груповий етап. Австралія була переможена 4:1, потім обіграли Данію - 2:1, і завчасно застовпили за собою путівку до плей-оф. У поєдинку проти Тунісу, який фактично не мав турнірного значення, експериментальний склад французів поступився 0:1.

У першому раунді плей-оф чинні чемпіони світу впевнено розібралися з поляками – 3:1. У чвертьфіналі їм довелося реально помучитися проти грізної Англії, проте гра завершилася на їхню користь - 2:1. За крок до фіналу підопічні Дешама досить спокійно здолали головну сенсацію цьогорічного Мундіалю – збірну Марокко – 2:0.

І ось тепер чинний володар титулу його захищатиме у вирішальному поєдинку. Але ж правда, мало хто вірив у такий поворот подій.

Цікаво, що лише двом командам історії чемпіонатів світу вдавалося захистити титул. Спочатку це зробили італійці: вони стали чемпіонами 1934 року, а через чотири роки знову приміряли чемпіонську корону.

Друга «залікова» спроба – авторства великої збірної Бразилії: 1958 та 1962 роки.

Для збірної Франції майбутній фінал чемпіонату світу стане четвертим у її історії. І дві із трьох спроб для «мушкетерів» стали успішними.

Вперше вони вийшли у фінал Мундіалю у 1998 році, на домашньому чемпіонаті світу. І перемогли у ньому Бразилію – 3:0. Через вісім років французи знову зіграли у фіналі. Але цього разу по пенальті поступилися італійцям. Ті два матчі поєднує фігура Зидана. У першому випадку Зинедін став героєм поєдинку, забивши два голи, а у другому випадку він став антигероєм – через сутичку з Матерацці та вилученням.

Третій за ліком вихід французів у фінал виявився для команди вдалим. Чотири роки тому команда Дешама перемогла у вирішальному поєдинку збірну Хорватії 4:2.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Якщо для Аргентини майбутній фінал показовий, знаковий насамперед з погляду Мессі, його останнього Мундіалю, на якому Лео хоче поставити не лише красивий знак оклику, а й «застовпити» за собою черговий «Золотий м'яч», то французи теж мають подібну історію. Вона, може, і поступається за звучністю та сентиментальністю аргентинській, але все ж таки. Йдеться про Мбаппе.

Лідер французького нападу є одним із найкращих футболістів катарського Мундіалю. Він не збирається йти зі своєї національної збірної після ЧС-2022, але у разі перемоги він може не лише претендувати на перемогу в референдумі наступного «Золотого м'яча», а й зробити гарну заявку на те, щоб ера Мессі та Роналду офіційно закінчилася. І почалася епоха Мбаппе.

Дідьє Дешам, головний тренер збірної Франції:

– У Аргентини є дуже класний гравець, і це Мессі, який робить різницю. На нас чекає велика битва. Аргентина – агресивна команда, але це хороша агресія.

Мессі чудовий зі старту турніру. Чотири роки тому все було інакше. Він розпочав матч не на тій позиції, де ми очікували, а закінчував його нападником. Зараз у них є нападник, а Мессі має багато свободи. Він часто зустрічається з м'ячем і виглядає так, наче він у чудовій формі.

Мессі – найкращий гравець світу або один із найкращих. Нам доведеться попрацювати, щоб якнайкраще обмежити його вплив на гру. Вони теж зроблять це з деякими моїми гравцями. Але це не та Аргентина, з якою ми грали чотири роки тому.

Особисті зустрічі

Фінал ЧС-2022 стане для суперників 13 очним поєдинком. Для когось це число точно стане щасливим, а комусь точно принесе лише розчарування. Наразі відчутна перевага на боці аргентинців: шість перемог проти трьох вікторій французів. Інші матчі завершилися внічию.

На чемпіонатах світу опоненти зустрічалися лише три рази. Двічі вигравали «альбіселесте», одна перемога у «триколірних». Останній матч між суперниками на чемпіонатах світу відбувся чотири роки тому. Тоді французи у першому раунді плей-оф зустрілися з командою Мессі та святкували перемогу 4:3. На тому турнірі підопічні Дешама стали чемпіонами світу.

Прогноз на протистояння

На будь-який фінал нікого не потрібно налаштовувати додатково. Тим паче, на такий фінал. Тим не менш, в даному випадку все ж таки можна зробити невеликий (або великий) виняток із правил. Прізвище цього «винятку» – Мессі. Капітан аргентинців прозоро дав зрозуміти, що нинішній Мундіаль стане для нього останнім як гравця «альбіселесте». І один із найкращих футболістів у світовій історії напевно лізтиме зі шкіри геть, щоб поповнити свій багатий музей трофеїв і титулів недостатньою деталлю. У разі перемоги на ЧС Мессі можна буде вважати не одним із, а найвеличнішим футболістом в історії цієї гри. І це розуміють не лише мільйони вболівальників у всьому світі, а й сам Лео.

Шанси Аргентини на перемогу виглядають, на наш погляд, краще. У ході турніру латиноамериканці помітно додали, чого не скажеш про французів. Скалоні вдалося стабілізувати не лише склад, а й гру команди. А ось у Дешама на цьому турнірі необхідного балансу між захистом і атакою все ж таки немає (ухил на користь нападу).

Очевидно, що найбільш реальною ставкою на даний момент є «обидві заб'ють». Припустимо, що збірна Аргентини зможе забити на один гол більше за суперника.

Орієнтовні склади:

Аргентина: Е. Мартінес, Акунья, Отаменді, Ромеро, Моліна, Макаллістер, Фернандес, Паредес, Де Пауль, Альварес, Мессі

Франція: Льоріс, Кунде, Варан, Конате, Ернандес, Рабьйо, Тчуамені, Дембеле, Грізманн, Мбаппе, Жиру.

18 грудня, неділя

Аргентина – Франція
Лусаїл. «Лусаїл Айконік». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO та Суспільне
АРГЕНТИНА – ФРАНЦІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Шимон Марциняк (Польща)
Прогноз Sport.ua – 3:2

Заряджай на матч Аргентина – Франція разом із Parimatch!

Опитування

Голосів 104
Спрогнозуйте, хто виграє у ⚽️ фінальному матчі 🏆 ЧС-2022, в якому зустрінуться Аргентина та Франція (18 грудня о 17:00)

Аргентина

50 голосів 48.08 %

Франція

49 голосів 47.12 %

Важко спрогнозувати

5 голосів 4.81 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex Suz
Мессі найкращий гравець  сучасності 
Михайло Іванович Мельничук
Хоч як  складно зараз, і саме тут, українцям (бо обидві країни загалом не на боці України у війні з Московською імперією;  бо обидві країни по півтора ста років торпедують своєю політикою весь праведний світ...), все ж закликаю всіх українців, і сам також вболіватиму за Ліонеля  Мессі, вважаючи, що він, як футболвст, нітрохи не менший за Марадону, а за людськими якостями  його набагато перевершує. Він ще має можливість наблизитись навіть до істинно  Великого Пеле. А наші палкі вболівання неминуче вплинуть і на сам результат!
Юра Шопов
Я бы здесь прогнозами не занимался, соперники как говорится достойны друг друга, просто все зависит от того, кто лучше реализует свой план на игру, и в оплатит его в жизнь, тот и добьётся успеха
hater of haters
Курва, в мене сьогодні по графіку світло лише з 18:00, аби пронесло😱
aka_MIK
Не понимаю, почему для статуса "величайшего" обязательно необходимо выиграть ЧМ. Любой финал Лиги Чемпионов по качеству команд не хуже этого финала, и фактор случайности попадания туда намного меньше.
И побед в таких финалах у Месси уже дофига
ALKOSruLKA
на фото всі одного зросту
Ivan Vismutenko
Франция. Потому что почти  дома играют.)-
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
introvert
Вболівальницький вибір між Аргентиною, яка вихід у фінал заслужила волею до перемоги, і Францією, яку у фінал протягнув бразильський суддя з Макроном на пару?Звісно, Аргентина. Була б на місці жабоїдів Англія, яка грою заслуговувала бути тут, тоді була б інша розмова.
Максим Котов
За Месси, но Франция заберет свое
Фанькин кот
За Лёню Меську и сборную Серебряной страны! Коты Леона кстати тоже!
Ярослав 999
що курить автор статті?Яка Аргентина,ти що дурень!?
dassin
Який Мессі сутулий завжди, певно має кіфоз
Remark
Тут яснопонятно, что гном гномыча будут тянуть за уши в любой ситуации чтобы он получил золото ЧМ. Поэтому ставочка Аргентина ИТБ 1.
Умник
3:0 Франция.
А ну если кто то случайно спотыкнется и назначат пеналь.
То я согласен со спорт.юа))))