Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 14 грудня 2022, 13:45
28275
51

Солодка помста. Аргентина розбила Хорватію на шляху до фіналу ЧС-2022

Два м'ячі на рахунок команди до пострілу Ліонеля Мессі доклав нападник Хуліан Альварес

| Оновлено 14 грудня 2022, 13:45
28275
51
Солодка помста. Аргентина розбила Хорватію на шляху до фіналу ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Навіть серед буремних подій сучасності було важко залишитись осторонь новин щодо перебігу чемпіонату світу-2022 в Катарі, у календарі якого було розпочато останній тиждень. Усього чотири команди зуміли дістатись до півфінального етапу, і побачити в парах претендентів на участь у вирішальній грі одразу два сенсаційні колективи на рівні з наперед визначеними фаворитами змагань було дійсно справжньою несподіванкою. Якщо Аргентина та Франція й хотіли влаштувати поміж собою з’ясування стосунків у фінальному протистоянні, то для цього їм потрібно було долати Хорватію та Марокко відповідно. Чинні володарі Копа Америка при цьому розпочинали півфінальний етап першими.

Звітна дуель в першому таймі командами була проведена в помірному темпі. Притаманне цій відповідальній стадії хвилювання грало проти якості виконання футболістами навіть простих передач, тож доволі тривалий час ніхто не міг забрати на себе ініціативу. Роблячи акцент на гру через фланги, команди постійно записували на свій рахунок великий відсоток невдалих передач у завершальній стадії, що в підсумку ризикувало зменшити рівень напруги для глядачів.

Однак доволі вчасно прокинулась команда Скалоні під завісу першої половини гри, а точніше її спонукало до цього несподіване закидання на хід Хуліану Альваресу з глибини поля, яке завершилось для нападника жорстким зіткнення з голкіпером уже в центрі чужого штрафного. Досвідчений рефері Даніеле Орсато не потребував VAR для призначення пенальті, а Ліонель Мессі так само обійшовся без підказок під час потужного пострілу в правий верхній кут.

І щоб уже двічі не вставати, аргентинці за п’ять хвилин удруге подолали захист суперників блискавичною контратакою, коли все тому ж Альваресу вдалось затягти м’яч до штрафного повз трьох суперників, і з боротьби пробити повз воротаря суперників. Справа могла дійти й до розгрому ще до перерви, проте тільки реакція Ліваковича врятувала хорватів від третього пропущеного, коли Мак Аллістер на ближній завершував головою подачу кутового з лівого флангу.

Команді Далича потрібно було одразу ставати до боротьби з початку другого тайму, задля чого головний тренер відрядив на поле одразу двох свіжих футболістів. Трохи згодом матч несподівано завершився й для Брозовича, хоча й для того не було помітних підстав. Але всі ці перебудови не дали жодної користі «картатим», бо суперники зусиллями Мессі організували черговий випад через правий фланг, який було завершено ударом Альвареса з надзвичайно близької відстані до воріт.

Завершальна фаза матчу таким чином не містила для нас жодного спортивного інтересу, бо Скалоні почав робити заміни в хаотичному порядку, і навіть Пауло Дібала вперше з’явився на полі в цьому турнірі. Хорвати намагались проводити якомога більше часу на чужій половині, але створили лише кілька перспективних нагод дальніми пострілами та за рахунок стандартних положень, однак і на один забитий м’яч так і не награли.

У підсумку, до фінального матчу чемпіонату світу-2022 в Катарі відправилась збірна Аргентини, а для Хорватії міжнародні виступи цього року продовжаться матчем за третє місце.

Чемпіонат світу. Півфінал.

Аргентина – Хорватія - 3:0

Мессі, 34 (пен.), Альварес, 39, 69

Лівакович, 32, Ковачич, 33

Аргентина: Е. Мартінес – Тальяфіко, Отаменді, Ромеро, Моліна (Фойт, 87) – Мак Аллістер (Корреа, 87), Фернандес, Паредес (Лісандро Мартінес, 62), Де Пауль (Паласіос, 74) – Альварес (Дібала, 74), Мессі.

Хорватія: Лівакович – Соса (Оршич, 46), Гвардіол, Ловрен, Юранович – Модрич (Маєр, 81), Брозович (Петкович, 50), Ковачич – Перішич, Крамарич (Лівая, 72), Пашалич (Влашич, 46).

Арбітр: Даніеле Орсато (Чіо, Італія).

Стадіон: «Лусаїл Айконік» (Лусаїл, Катар).

Удари (у площину): 10 (7) – 12 (2)
Кутові: 2 – 4
Офсайди: 1 – 0.

АРГЕНТИНА - ХОРВАТІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Події матчу

69’
ГОЛ ! М'яч забив Хуліан Альварес (Аргентина).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Хуліан Альварес (Аргентина).
34’
ГОЛ ! З пенальті забив Лiонель Мессi (Аргентина).
Оцініть матеріал
(220)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Avaksi
Був пенальті, чи не було, яка різниця? Щоб грати у фіналі - треба забивати голи! Переміг той, хто був кращий і сильніший.
introvert
В тому, що Аргентина сильніша за Хорватію, не сумнівався, але такого розгрому не очікував. Браво, Мессі, молодчинка, Альварес! Збірній Хорватії - велика подяка за бійцівський дух протягом турніру.
А пенальті таки був)
introvert
Пригадується, як місцеві експерти після першого матчу Аргентини на мундіалі гарантували їй невихід з групи, потім систематично відправляли її додому перед кожним матчем плей-офф... От і перед сьогоднішньою грою більшість місцевих дописувачів закликали Лео зарання пакувати валізу.
Як же так, панове експерти? Невже зненацька підкралася... профнепридатність?))
Макс Максов
Нажаль без шансів... Але цю збірну Хорватії , неможливо не поважати!
Maksimka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pol-55
Хорвати так примудро розіграли кутовий,що отримали 2й гол,нуу і ще
цікаво чи ще будуть давати 110млн за Зоро то біш Гвардіолу,коли його пів
поля возив Мессі і в результаті гольова передача.
Владислав Антонов
Перемогла сильніша команда, чекаю на Францію з іншої сторони сітки.
GloryUkraine
Звичайно, що хорватам хотілося більшого, але навіть третє, чи (сам не вірю) четверте місце для них все одно успіх. Команда з маленької країни, з посереднім чемпіонатом і одна з кращих в світі. І це не просто щасливий випадок, а вже закономірність.
Молодці хорвати!
barca_messi
Хорвати все одно молодці. В четвірку кращих потрапити теж треба вміти. Але Аргентина топ. Чекаємо Францію у фіналі! 
Lion
Удачи Месси обыграть  партнера по команде....
14sergey1953
Месси, это художник на поле, а его игра, величайшее произведения искуств!
vovadocent
В Хорватів стара по віку збірна і млявий футбол, дивно що вони протягнули так далеко.
Видно було, як вони вже наїлись за той турнір. Аргентина виглядала значно свіжіше. Ну і в Месі прокинулась друга молодість.
Шкода що не Бразилія, було б цікавіше - динамічніше
jugulator
В принципе, я так и думал, что будет 2-0 или 3-0. Аргентина значительно сильнее Аргентины образца 2018 года, а Хорватия значительно слабее себя в 2018-м. Так что все по делу. Аргентина и в 1/4 финала должна была проходить в основное время, но там Лаос тянул за уши Нидерланды.
Canadian_stallion
Другий гол Аргентини - це таких шедевр, який можна пересмлтрювати двадцять разів. Там тій м’яч проштовхнули якимось макарони через усе поле и зайшли з ним у ворота. Третій год теж красуня!
Аргентина дуже потужна і сил в них ще дуже багато, але починали дуже важко.
Brian
Пенальти хоть и нарисовали, но справедливости ради на месте хорватов должна была быть Бразилия. Которая укатала бы в газон кривоногих симулянтов в 1\2. Но увы.....Футбол умеет удивлять результатами не по игре. Удачи Франции в финале!
bolelschik
Слава Богу. Эта команда должна была уехать еще после группового турнира и не портить зрелище
Виктор Ковтун
всем спасибо за шоу ))))
Play Games
Антифутбол додому! Що і требуло доказати.ще від Бразилії 2-3 мали пропускати
nick07
заслужена перемога Аргентини.
КРитикам щодо сумнівного пенальті то варто почитати що значить блокування і як повинен діяти рефері
antt
На жаль не бачив матч через відомі  причини, і  не слідкую за європейським клубним футболом особливо, бо нема як! Але що це за головний фаворит чемпіонату та й тепер фінального матчу якщо крім Мессі  я нікого із аргентинців до мундіалю не знав. Та й для інших навряд чи вони відомі.. Команда із Мессі  і 10 футболістів?! Аргентинці  тепер звичайно можуть бути чемпіонами якщо інші  команди досить посереднього рівня, такою можна було б вважати  і  Бразилію. Але Франція ще в грі  за чемпіонство, із зірковим складом. А хорвати просто не вичерпіти напруження з японцями, а особливо Бразилією припускаю. А якщо говорити про Аргентину то наскільки сильна Саудівська Аравія? Хоча в матчі  з аргентинціями останнім не зарахували пару голів.  Але знову таки - потенційний чемпіон - команда невідомих футболістів і  Мессі..