Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну
Чемпіонат світу
| Оновлено 14 грудня 2022, 08:07
23313
24

Аргентина – Хорватія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу

Битва титанів: Мессі проти Модрича

| Оновлено 14 грудня 2022, 08:07
23313
24
Аргентина – Хорватія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

Заряджай на матч Аргентина – Хорватія разом із Parimatch!

13 грудня на стадіоні «Лусаїл Айконік» відбудеться перший півфінальний поєдинок Мундіалю-2022. О 21.00 за київським часом зіграють збірні Аргентини та Хорватії.

Аргентина

Для «альбіселесте» майбутній півфінал стане вже шостим на чемпіонатах світу. І попередні п'ять аргентинці незмінно вигравали. Напевно Мессі та компанія захочуть продовжити цю приємну в усіх відношеннях традицію.

У півфінал ЧС-2022 збірна Аргентини пробилася на нервах. І не без частки везіння. Може, це саме той випадок, коли щастить справді найсильнішим?

Спочатку в чвертьфінальній грі проти збірної Нідерландів у підопічних Скалоні складалося все добре. Вони вели у два м'ячі, і до кінця поєдинку залишалося дуже мало часу. Проте команді ван Гала вдалося не лише відіграти один м'яч, а й відновити рівновагу.

Все вирішилося в серії післяматчевих пенальті, де аргентинці були трохи точнішими за суперника.

Обидві команди у тому поєдинку подарували своїм уболівальникам безліч позитивних ігрових моментів. Однак подарували і масу неприємних епізодів, які прийнято називати «неспортивною поведінкою». У тому «атракціоні» більше відзначились переможці, проти яких ФІФА порушила дисциплінарну справу. Дісталося і збірній Нідерландів. Але їм якраз уже однаково – вони закінчили з ЧС-2022.

А ось чи будуть серйозні дисциплінарні санкції проти деяких гравців збірної Аргентини, зокрема проти Мессі та Еміліано Мартінеса, які дозволили собі публічно розкритикувати арбітра, а також Отаменді та Паредеса, які виявили неповагу до суперника, дізнаємося в день гри з хорватами.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі та Еміліано Мартінес

Показовим є факт, що й у першому раунді плей-оф – у грі проти збірної Австралії – аргентинці теж спочатку впевнено вели у рахунку 2:0, але наприкінці зустрічі дозволили собі розслабитись. І не без проблем утримали хистку перевагу 2:1.

Тобто є чіткий привід стверджувати, що команда Скалоні має певні проблеми з концентрацією протягом усього поєдинку: команда досить легко може забивати м'ячі в чужі ворота, але так само легко може розслабитися і пропустити у власні.

З іншого боку, чвертьфінал проти нідерландців продемонстрував, що з «фізикою» в «альбіселесте» більш-менш нормально: вони не підсіли в овертаймі і виглядали свіжішими за свого опонента.

У контексті збірної Аргентини обов'язково потрібно «курсивом» згадувати про її капітана та лідера. Цьогорічний чемпіонат світу для Ліонеля Мессі стане останнім, і 35-річний ветеран хоче провести його на мажорній ноті. Він дуже хоче стати чемпіоном світу і робить для цього все можливе.

На загальну думку, катарський Мундіаль Лео проводить краще, ніж ЧС-2014, коли аргентинці теж пробилися спочатку до півфіналу, а потім і до фіналу. Наразі внесок Мессі у гру команди неможливо переоцінити. За системою «гол + пас» в активі Мессі шість очок: чотири голи та дві результативні передачі. Мессі – перший аргентинець, який відзначався на чотирьох світових чемпіонатах.

Крім того, Лео за кількістю забитих м'ячів на Мундіалях увійшов до топ-десятки (у нього вже 10 точних ударів, і він, напевно, не зупинятиметься на досягнутому). До того ж Мессі побив рекорд великого Марадони за кількістю матчів у футболці збірної Аргентини на ЧС: 24 проти 21-го.

Тож Мессі, напевно, робитиме все і більше, щоб зіграти у фіналі ЧС-2022.

Хорватія

«Їдуть на чемпіонат світу, скоріше, задля участі», – приблизно під таким кутом зору багато вболівальників та фахівців сприймали поїздку чинного віце-чемпіона світу до Катару.

Справді, порівняно з ЧС-2018, де балканці справили справжній фурор, команда Даліча за чотири роки не здавалася вже ні яскравою, ні одним із фаворитів турніру. Модрич і компанія постаріли, їм хоча б із групи вийти – таким був загальний лейтмотив очікувань від гри «шахових» на Мундіалі-2022.

Проте скептики були показово осоромлені.

Хоча варто зазначити, що вихід до плей-оф хорватам дався непросто. Дуже непросто.

У стартовому поєдинку підопічні Даліча розписали дуже нудну нічию з Марокко – 0:0. Далі був розгром Канади – 4:1. Але у третій грі (проти бельгійців) – знову бліді нулі, які, втім, дозволили команді вийти у плей-оф.

Там на них чекала Японія. Хорвати першими пропустили, але знайшли сили зрівняти рахунок. Результат протистояння визначився у серії пенальті, де героєм став голкіпер збірної Хорватії Лівакович.

Getty Images/Global Images Ukraine. Домінік Лівакович та Деян Ловрен

Він став героєм і в наступній «лотерейній» серії – у чвертьфіналі проти збірної Бразилії. У тому поєдинку хорвати знову першими пропустили (вже в овертаймі), але знову знайшли в собі сили відігратися та перевести гру в пенальтійну дуель, де знову блиснув Лівакович.

Як і на ЧС-2018, так і на турнірі в Катарі, впадає в око чудова фізична підготовка хорватів. Вони вже грали у двох овертаймах, і в плані руху та швидкості не поступалися своїм опонентам.

Як і раніше, ключову роль у побудовах збірної Хорватії грає Лука Модрич. 37-річний капітан пов'язує воєдино оборону та півзахист команди. Можливо, він уже не такий яскравий, як чотири роки тому, але його роль у команді все ще визначальна.

Але все ж таки, на відміну від збірної Аргентини, збірна Хорватії не така залежна від свого лідера. Команда у Даліча – гнучкіша тактично, суворіша з погляду побудови гри. Може, і не така ефектна, як суперник із півфіналу, у створенні, але напевно захоче пробитися вдруге поспіль у фінал чемпіонату світу.

Особисті зустрічі

Поки що у взаєминах опонентів – паритет. Суперники здобули по дві перемоги, один поєдинок завершився внічию. Остання за ліком очна гра відбулася чотири роки тому, на ЧС-2018, коли Хорватія та Аргентина грали в одній групі. Тоді «шашкові» не залишили жодного шансу Мессі та компанії, здобувши розгромну перемогу 3:0. Після тієї зустрічі легендарний Марадона в серцях зазначив, що, мовляв, шкодує, що Модрич не аргентинець.


Getty Images/Global Images Ukraine. На ЧС-2018 Хорватія розгромила Аргентину

Прогноз на протистояння

Обидві збірні не лише досвідчені та тактично підковані, а й досить вікові. Середній вік збірної Хорватії – 27,4 років, а відповідний показник аргентинців ще вище – 27,9 років. Однак, незважаючи на це, обидві команди непогано готові фізично. Ймовірно, що результат протистояння не вирішиться у основний час.

Якщо говорити про ігрову дисципліну та захисні редути, то в даному контексті невелика перевага на боці європейців. Але ось із погляду атакуючої потужності, то тут уже перевага у Мессі та компанії.

Індивідуальний рівень збірної Аргентини теж трохи вищий, ніж відповідний показник збірної Хорватії. До того ж, здається, у Ліонеля Скалоні в «рукаві» більше козирів. У тому сенсі, що кадровий вибір у наставника латиноамериканської команди все ж таки вищий. Бо в нього «довша» лава для запасних.

Два останні нюанси і схилять, на наш погляд, шальки терезів на користь «альбіселесте». Припустимо, що Аргентина виграє з перевагою в один м'яч.

Орієнтовні склади:

Аргентина: Е. Мартінес, Моліна, Ромеро, Отаменді, Лісандро Мартінес, Паредес, Де Пауль, Фернандес, Макаллістер, Лаутаро Мартінес, Мессі

Хорватія: Лівакович, Соса, Гвардіол, Ловрен, Юранович, Модрич, Брозович, Ковачич, Перішич, Крамарич, Влашич.

Не зіграють: Акунья (Аргентина) -

13 грудня, вівторок

Аргентина – Хорватія
Лусаїл. «Лусаїл Айконік». 21:00
Прямая ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO та Суспільне
АРГЕНТИНА – ХОРВАТІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)
Прогноз Sport.ua – 2:1

Заряджай на матч Аргентина – Хорватія разом із Parimatch!

Оцініть матеріал
(108)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика
Бокс | 19 квітня 2024, 16:11 1
Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика

Британець поділився планами

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Тарас Чубак
Вірю, що хорвати спроможні  проте і аргентинці дуже вмотивовані + Мессі зараз дійсно у формі, тож думаю, що у останніх шансів побільше. Та і не згоден з тезою на початку, що аргентинцям десь пощастило, бо попри досить тьмяну гру у половині матчів,  суперники мали не більше 2-3 шансів за гру максимум  і майже все реалізовували + можна згадати 3 голи з офсадів у матчі з тими ж саудитами, де здається один гол взагалі помилково відмінили бо забули одного гравця коли малювали офсайдну лінію, чи щось таке.
Cruijff
Нині нових феноменальних футболістів ще не з'явилось, а забавний народ вже відправляє на "свалку" старих))
Нехай переможе краща команда!
Злий Глобинець
Якби хорвати чи аргентинці грали з півфіналістами протилежної пари - то однозначно "топив" би за них (тобто хорватів чи аргентинців). А тут... навіть трохи в розгубленості. Скажімо, так: серцем за братів-хорватів, але не буду проти перемоги збірної Аргентини за умови, якщо вона в фіналі виграє ЧС. А Хорватія тоді хай бере "бронзу".
Злий Глобинець
Хлопці, ну що це таке? "гном", "смітник"... за що? Лео Мессі - геніальний гравець, можливо, найкращий в історії футболу. А емоції - так у всіх вони бувають! При такому-то напруженні і віддачі усіх сил і енергії, коли грають "через неможу". Тим більше Лео - аж ніяк не грубіян і не симулянт. Давайте ставитися з повагою до усіх, незалежно від того, хто за кого вболіває.
Andr_Egor
Если будет дополнительное время - Ховратия. Фиг что поймешь с этим ЧМ. Давайте еще финал Хорватия - Марокко
Виктор Ковтун
вы  заметили ВЗАИМОУВАЖЕНИЕ на старте матча !!! это круто,  рашисты учитесь у людей как играть в футбол без политики , бабок и агрессии !!!!!!!!!!
Remark
А теперь по прогнозу: Аргентина итб 1.
Счёт должен быть типа результативной ничьи (1-1, 2-2...), ну или менее вероятно это 3-0 или 4-1.
Alex Suz
модрич титан  ...ахаха
он чахлый 
Remark
Желаю только победы Хорватии!!! Но уверен, что эта футбольная мафия при любом раскладе будет тянуть за уши Аргентину, чтобы гном гномыч получил золото ЧМ.
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
232121
Гном і його дешеві провокатори це позорище і нещастя, сміттє... Хорвати зробіть це... 
Ретро Футбол
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
За Хорватов, побрейте этого гнома, и отправьте на свалку истории.
После этих выходок на поле, уважения еще меньше.
OKs100
Опять Спорт юа ставит на аутсайдеров. У Аргентины нету шансов против Хорватии.
Віталій Ткачук
Вся Україна буде в оболівати за хорватів. Побажаємо братам-словянам перемоги над рашистською нечистю. Якщо хтось не знав, то поясню: ху.ло готує втечу в Аргентину або в Венесуелу. І не треба казати, що спорт "внє палітікі".
Ярослав 999
За Хорватію, відправимо гнома додому
виталий жалыбин
в игровом плане хорваты явно сильнее