Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 грудня 2022, 10:50
29496
31

«Моїй мрії прийшов кінець». Роналду прокоментував невдачу на ЧС-2022

Ймовірно, кар'єра у збірній Португалії добігає кінця

| Оновлено 12 грудня 2022, 10:50
29496
31
«Моїй мрії прийшов кінець». Роналду прокоментував невдачу на ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Форвард збірної Португалії Кріштіану Роналду дав зрозуміти, що ЧС-2022 став для нього останнім у кар'єрі. Команда вилетіла у чвертьфіналі, а Роналду не реалізував свою мрію – виграти Кубок світу.

«Виграти ЧС з Португалією було моєю найбільшою та найамбітнішою мрією. Але мрії настав кінець. Я боровся за свою мрію, я провів 5 чемпіонатів світу та віддав усі сили у цих матчах. Ніколи не здавався, завжди був поруч з чудовими гравцями, нас підтримували мільйони португальців. На жаль, мрії настав кінець».

«Я хочу зазначити, що дуже багато було сказано і написано останнім часом, але я завжди був максимально відданий збірній Португалії. Завжди боровся за нашу мету, ніколи не повертався спиною до команди та країни. Поки більше нічого не говоритиму».

«Дякую, Португалія, дякую, Катар. Мрія була прекрасною доти, доки вона тривала», — сказав Роналду.

Не виключено, що Кріштіану завершить кар'єру в збірній, у складі якої забив 118 голів.

Під час ЧС-2022 було кілька неоднозначних епізодів за участю 37-річного гравця. Роналду після матчу з Уругваєм хотів, щоб один з голів забрали у Бруну Фернандеша і переписали на нього. А вже у матчах на виліт гравець був незадоволений тим, що опинився на лаві запасних.

Оцініть матеріал
(256)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів (оновлюється)
Хокей | 17 травня 2024, 07:00 1
Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів (оновлюється)

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Усик придумав для Ф'юрі нове прізвисько
Бокс | 16 травня 2024, 13:59 7
Усик придумав для Ф'юрі нове прізвисько

Британця підколюють через різке зменшення ваги

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
На счет физики Рональдо. да и других топовых футболистов. Давайте не забывать, что УЕФА не является членом антидопингового комитетат (ВАДА)  и закрывает глаза на применение допинга футболистами. Многие бывшие футболисты Германии, Англии, Италии и Франции признавались, что допинг употребляли регулярно, на протяжении всей карьеры. Руководство УЕФА, да и ФИФА,  являются ярыми противниками дисквалификации футболистов за применение допинга  в первый раз на 2 года, мол это поставит крест на их карьере и они не смогут обеспечить свои семьи нормальным существованием... Так что физухе Рональдо есть бананольное объяснение, при таком раскладе можно играть и до 40 лет на высоком уровне... правда, жизнь потом может резко оборваться  где-то в районе 60 лет...
hater of haters
Ну, до речі, якби не чсв та гординя, то, думаю, він зміг би "відіграти" ще один топовий турнір. Можливо - навіть той же ЧМ. Але в якості якогось джокера на 5-10 хвилин, або як талісман-легенда на лавці запасних з виходом під кінець матчів. Його фізо точно дозволяє такий темп ще кілька років. 
VK-Sport
Ще з часів першої гри Рона в Спортінгу і по сьгоднішній день, а це майже 20 років, я вважаю Рона найкрашим футболістом в історії. Фани Мессі не ображайтесь. В мене своя думка. Але вік бере своє, вже майже 38 років. Для профі футболу це вже і так забагато, одиниці мали таку фізику в такі роки. Як то зазвичай футболісти роблять перед пенсією десь поїхати в задоволення ще 1-2 роки попилити, а далі хто знає? Може тренувати буде.
Alex.P67
Великий футболіст, один з найкращих ф
aka_MIK
Объективно, какой-нибудь Ман Сити сильнее любой сборной на ЧМ, какой смысл в этом мероприятии? О чем мечтать?
andre_lui
Я за хорватов, 3 было, второе тоже, пора первое
Алекс
За підбором виконавців португальці на рівні з бразильцями і французами. Тренер тільки у них дуже "затянутий". Тепер Роналду вболіватиме за Францію - перемогу Аргентини з Мессі він не переживе 🙂
ss2000
Самому подобаеться Португалія але з тією грою яку ставив Сантуш ЧМ не виграти . Добірка гравців одна з найкращих на цьому чемпіонаті , тренерскою думки 0 . Після вигранного Евро повинні були змінювати тренера пересидів він .
Віталій Яценко
Аргентина поки йде по надзвичайно зеленому світлу. З їх дороги злітають потенційно сильніші за них суперники. Така вже розкладка. Дуже вдала. Франція навпаки йшла дуже важкою дорогою. Та у півфіналах Хорватія і Марокко - не ті суппрники, які зупинять Аргентину і Францію. Тому фінал доволі передбачливий. А там вже побачимо Мбапе чи Лео переможуть.
Роналду просто вже не у тому віці. Його найкращі часи позаду. Майже 38 - вже для гравця його позиції все ж історія падіння швидкостей. Тому треба із збірною зав'язувати. Зосередитись на клубній кар'єрі. Дограти свої останні пару сезонів.
GloryUkraine
Я не бачив гру Пеле вживу, але я бачив Марадону, Мессі, Роналду на стадіоні. І що би тут не казали, із останньої трійки Мессі номер один, Роналду номер два і третій Марадона.
an52
Ну так Португалія ніколи не тягнула на чемпіона світу. Стали чемпіонами Європи і то вже значний успіх
Remark
У тебя и так не плохая карьера и довольно такой солидный набор трофеев! А то, что Реал с тобой в составе несколько лет подряд брал ЛЧ - это вообще фантастика.
П. С. Надеюсь, гном гномычу не подарят золото ЧМ.