Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 11 грудня 2022, 09:47
42519
47

Переписали історію. Збірна Марокко вибила Португалію з ЧС-2022

Африканська збірна дісталась півфіналу, не пропустивши жодного м'яча від гравців суперників

| Оновлено 11 грудня 2022, 09:47
42519
47
Переписали історію. Збірна Марокко вибила Португалію з ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Сенсації різного ґатунку вже встигли стати невід’ємною складовою чемпіонату світу-2022 в Катарі, тому поява на чвертьфінальній стадії міжнародних змагань такої збірної, як Марокко, із одного боку могла здивувати поціновувачів футболу, а з іншого здавалась логічним продовженням розвитку подій попередніх днів поточного розіграшу. Цього разу представникам африканського континенту потрібно було протистояти Португалії, яка тільки влітку минулого року втратила статус чемпіонів Європи, проте все ще залишалась спраглою до трофеїв найвищого ґатунку.

Навіть незрозуміла ситуація довкола головної зірки «європейських селесао», нападника Кріштіану Роналду, не похитнула впевненість команди Фернанду Сантуша в своїх силах у грі 1/8 фіналу проти Швейцарії, яка була шокована підсумковою кількістю м’ячів, що побували в її воротах (1:6). У той самий час підопічні Валіда Реграгі, нехай і не показали в основний та додатковий час аж надто видовищного футболу проти Іспанії, проте в серії післяматчевих пенальті були просто бездоганними (0:0, 3:0 – пен.). Що й казати, якщо «атласні леви» від гравців суперників до чвертьфінального раунду не пропускали у власні ворота.

Перша половина гри вийшла прогнозовано спокійною в переважній кількості ігрового часу, і лише під перерву команди почали потрохи розгойдувати власні атаки. Марокко без докорів сумління віддавало м’яч на поталу суперникам, які радо намагались цим скористатись заради власних позиційних атак. Однак пригадати якісь цікаві епізоди в атаці у виконанні Португалії виявилось достатньо складним завданням, адже, окрім стартового моменту з ударом головою від Феліша, із яким упорався Буну, реальних гольових нагод «хрестоносці» не мали.

Марокканці тим часом виконували багато беззмістовних передач із глибини в напрямку Ен-Несірі, тоді як більш продуктивними були подачі на цього габаритного, проте прудкого нападника. І якщо з перших двох спроб завершити навіси від партнерів Юссеф стабільно пробивав головою над воротами, то на 42 хвилині помилка під час виходу на перехоплення передачі Аттіят-Аллаха з лівого флангу коштувала голкіперу Кошті пропущеного м’яча та несхвальної реакції Кріштіану Роналду, якого знову залишили на лаві для запасних. У відповідь Португалія зусиллями авантюрного пострілу Бруну Фернандеша з правого флангу створила влучання в поперечину, проте на впевненість суперників це не мало впливу.

Нічого не виходило в команди Сантуша й після перерви, тож без появи головної зірки було неможливо обійтись. Роналду долучився до гри, проте ще до його виходу на заміну «атласні леви» мали нагоду зняти всі питання стосовного переможця, але трохи не пощастило Ель Яміку з несподіваним рикошетом від голкіпера Кошти, якому цього вечора щось постійно заважало виконувати власні обов’язки. Потім марокканці знову сіли до глибокого захисту, і почали хоч трохи проявляти активність на чужій половині лише тоді, коли суперники захлинались в атакувальних діях.

Що ж до потенційних нагод Португалії відігратись, то моменти в команди Сантуша все ж таки були непогані, а ось їхня кількість та інтенсивність залишали бажати кращого. Запам’ятався дальній постріл Феліша під поперечину, із яким ледь упорався Буну, а також промах головою від Пепе вже на завершення компенсованого часу. А ще була нагода, що очікувано, у Крішітану, але ривок за спини захисникам він із гострого кута завершив ударом у голкіпера.

Марокко дуже ризикував, коли на початку доданого часу нападник Валід Кеддіра за лічені хвилини назбирав два попередження, залишивши свою збірну в меншості. Проте часу залишалось дуже мало, і в підсумку «європейські селесао» були змушені залишати поле на щиті.

У підсумку, до півфінального раунду чемпіонату світу-2022 в Катарі відправилась збірна Марокко, а для Португалії міжнародні виступи цього року офіційно добігли кінця.

Чемпіонат світу. 1/4 фіналу.

Марокко – Португалія - 1:0

Ен-Несірі, 42

Дарі, 70, Кеддіра, 90+2 – Вітінья, 87

Кеддіра, 90+3 (друге попередження)

Марокко: Буну – Аттіят-Аллах, Ель Ямік, Саїсс (Дарі, 58), Хакімі – Амалла (Кеддіра, 65), Амрабат, Унахі – Буфаль (Абухляль, 81), Ен-Несірі (Банун, 65), Зієш (Жабран, 81).

Португалія: Кошта – Геррейру (Канселу, 51), Пепе, Діаш, Далот (Орта, 79) – Отавіо (Вітінья, 69), Невеш (Роналду, 52), Б. Сілва – Феліш, Рамуш (Леау, 69), Фернандеш.

Арбітр: Факундо Рауль Тельо Фігероа (Баїя-Бланка, Аргентина).

Стадіон: «Ель-Тумама» (Доха, Катар).

Удари (у площину): 9 (3) – 11 (3)
Кутові: 3 – 9
Офсайди: 2 – 2.

МАРОККО - ПОРТУГАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Події матчу

90’
Валід Чеддіра (Марокко) отримує червону картку.
42’
ГОЛ ! М'яч забив Юссеф Ен-Несірі (Марокко).
Оцініть матеріал
(83)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Арсенал – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 23 квітня 2024, 06:01 0
Арсенал – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок в АПЛ

Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 22 квітня 2024, 21:31 1
Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня королівський клуб виграв у «синьо-гранатових» із рахунком 3:2

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Saloid
Ще одне футбольне диво! Фінал Хорватія - Марокко буде досить несподіваним
Макс Максов
Що вони чудять, просто бравіссімо! А після новини про те, ще Марокко нам допоможе танками Т-72... Я їх обожнюю і бажаю їм побільше перемог!
Владислав Антонов
Гра марокканців нагадала мені Грецію на Євро-2004.
roman75zpr
Теперь Испании не так обидно...
Old  Т
Пиренейские скальпы - Испания, Португалия, Фр.......   )  Значит надо дорогу уступить Англии!  Уж они то все пенальти забьют.  Может быть.
dmitriy_kk
Марокканцы просто молодцы! Пропустили за весь турнир всего 1 гол, и то это был автогол. Плюс одна сенсация. Вот только не пойму почему беседины в Марокко не реализовывают выходы один на один?
HisAirnessMJ
Самое шикарное завершение карьеры для кристинки, лучше не придумаешь!!! 
DK1961
Чем дальше, тем веселее. Я думаю. что если бы чемпионат проводился (как обычно) в июле-августе - результаты были бы иные, и сенсаций было бы меньше. Все таки надо учитывать усталость игроков топ-сборных - играть ПОСЛЕ окончания сезона им пришлось, да еще и в непривычных климатических условиях. Вот как раз для марокканцев все привычно, да и игроков из топ-клубов нет практически. Может быть это и есть причины таких результатов?
pol-55
Але ж Пепе ще міг переписати цю історію і написати свою.
Yura Юрий
а если Морокоо выиграет ЧМ, как жить то дальше? футбольным мир уже не будет таким как прежде...что рассказывать внукам? .....уже в 2004 воротило от Греции...а тут еще краше...
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dimando560
Згоден, що Мароко - це такий собі аналог Греції. В цьому матчі 75 на 25 було володіння Португалії. Але оборону вони так і не змогли зламати. Звичайно, Португезів було б цікавіше побачити в півфіналі. 
GloryUkraine
 Тренер повинен бути хорошим психологом. Якраз Сантушу психології і не вистачило. 
Для Роналду це був останній шанс, остання спроба виграти ЧС. 
Сантушу треба було випускати сьогодні Роналду з перших хвилин, дати йому капітанську пов'язку та попросити всю комаду на чолі з Роналду здобути перемогу. І був би результат.
WladWest
Кто нибудь читал этот отчёт об игре? Надо же нашкрябать такую х@рню с притензиями на "высокий штиль". А эти перлы -  "...имели возможность снять все вопросы по отношению к победителю," или " создала попадание в перекладину"? Это вообще верх долбо@бизма.
Viktor Tsimakouridze
тріумф мессі?
Landertinger
Марокко в півфіналі ... це напевне найбільша сенсація за всю історію Чемпіонатів світу з футболу 
igor shmuylo
Просто не повезло партосам ,
WildeKater
Зато выпендрились и помариновали Роналду на лавке. Премию Дарвина этим ребятам. 
mikeUkraineTheBest
Роналду даже хотів додому. До сім'ї.
Kain_X_Rain
Мне кажется в концовке первого тайма судья сломал Португальцев,судил конечно так себе,хотя может для Аргентины это топ уровень