Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 09 грудня 2022, 03:08
1208
0

ТЛУМАК: «Карпати активно працюють на трансферному ринку, щоб вийти в УПЛ»

Головний тренер львівських «Карпат» розповів про ситуацію у клубі

| Оновлено 09 грудня 2022, 03:08
1208
0
ТЛУМАК: «Карпати активно працюють на трансферному ринку, щоб вийти в УПЛ»
ФК Карпати Львів. Андрій Тлумак

Головний тренер львівських «Карпат» Андрій Тлумак розповів про ситуацію в клубі:

«Зараз ми активно працюємо на трансферному ринку. Ми маємо зібрати тих гравців, яких хочемо. У нас є така ідея, щоб повернути наших львівських хлопців, які роз’їхались по Україні. Але це мають бути сильні та якісні виконавці. У нас є бюджет на нових гравців і наше керівництво готове інвестувати кошти. Плануємо взяти гравців з УПЛ, щоб ми могли боротися за ті завдання, які стоять перед нами. Тренерський штаб і керівництво клубу не вирушили у відпустку. Ми плідно працюємо, щоб підсилити команду та мати шанс навесні вийти у Прем’єр-лігу.

Майже у всіх сильних гравців діють контракти з клубами. Якщо зараз когось запрошувати, то треба купувати. Не думаю, що вільні агенти можуть стати хорошим підсиленням. Також ми спілкуємось і з легіонерами, але вони теж не хочуть їхати в Україну через війну. Ми працюємо над тим, щоб підсилити склад, є певні напрацювання, тривають серйозні розмови з клубами УПЛ щодо оренди гравців.

Багато гравців Карпати не покинуть. Звичайно, що хтось має піти, адже повинна додатися свіжа кров. Це невід’ємна частина футболу. І таке відбувається в кожній команді. Однак багато футболістів не залишить команду, ми доберемо кількох гравців, щоб була здорова конкуренція, і в такій конкуренції має бути результат.

Карпати дуже непогано розпочали перший матч проти Епіцентру. Протягом 15 хвилин ми не випускали суперника за центр поля, а згодом помилка нашого гравця привела до пропущеного м’яча. У футболі так буває, коли ти атакуєш, але пропускаєш м’яч у власні ворота. Тоді відбувається психологічний злам. Пропустили вдруге, і все було втрачено. Можу сказати, що гру проти Епіцентру ми провалили. У нас виникали помилки в захисті, а ще ми не реалізували велику кількість нагод.

У другому матчі проти Епіцентру мали місце суддівські помилки. Ми забили м’яч, його не зарахували, окрім того – пенальті у тому ж моменті. Якби ми зрівняли рахунок, то гра була б зовсім іншою. Але це питання до нас. Могли більше забити, утім не вдалося реалізувати свої нагоди. Проти того ж Полісся важко грати вдесятьох з 30-ї хвилини. Складно грати проти такої команди, ще й у меншості.

Ми нормально провели перше коло, здобули друге місце у своїй групі. Я вважаю, що це нормальний результат – не класний, але й не поганий. У нас шість очок, але це не критично. Я не погоджуюся, коли кажуть, що ми будемо боротися за перехідні матчі. Можливо, будуть і вони. Проте я в будь-якому випадку вважаю, що ми можемо зайняти друге місце та кваліфікуватися в УПЛ напряму. З Поліссям буде важко боротися, бо там команда вже укомплектована, багато років грає таким складом, добре фінансується, має належну інфраструктуру. Це реально п’ята команда Прем’єр-ліги. А ось за друге місце ми можемо поборотися. Нам треба навесні перемагати у всіх матчах і однозначно вигравати в Оболоні. Все у наших руках. Якщо ми здобуватимемо перемоги у своїх матчах, то спокійно можемо вийти на друге місце».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.