Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 09 грудня 2022, 14:42
982
0

ТЛУМАК: «Карпати – клуб №1 для заходу України. Ми не дали йому зникнути»

Головний тренер львівських «Карпат» розповів про важливу роль клубу

| Оновлено 09 грудня 2022, 14:42
982
0
ТЛУМАК: «Карпати – клуб №1 для заходу України. Ми не дали йому зникнути»
ФК Карпати Львів. Андрій Тлумак

Головний тренер львівських «Карпат» Андрій Тлумак розповів про важливість клубу для західного регіону:

«Якщо вести мову про поточний сезон, то ми можемо бути задоволені певними моментами, але не всіма. Якщо взяти у загальному нашу карпатівську історію, то маємо розуміти, що повинен пройти певний час. Команда здіймається на ноги, відновлюється та рухається вперед. Два роки тому ми взагалі перебували серед аматорів. Тоді у нас не було нічого: ні стадіону, ні бази, ні школи – усе зникло.

Ми розпочали з нуля завдяки нашим вболівальникам, які передали нам герб. Вдячний за те, що ви у нас повірили в той момент. Адже тоді не було зрозуміло, що і як відбуватиметься. Однак у нас була історія, ветерани, легенди Карпат, які нас підтримали. Також хочу подякувати нашим керівникам, які теж допомогли. Спершу, на аматорському рівні ми взагалі грали на Школярі – нам підставив плече Андрій Шандор. Зараз будується база в Бартатові, ми почуваємо себе професійним клубом. Не можна бігти швидше, ніж ми йдемо. Потрібно терпіння. Ми повинні розуміти, що ми не мали нічого, а зараз маємо шанс вийти в УПЛ. Скільки б у нас не було очок – шанси є! Якщо все буде добре, то влітку команда повинна вже переїхати на нову базу в Бартатові. У нас є два завдання: вийти в УПЛ та переїхати на базу.

Теперішній формат у Першій лізі є новим. Зараз ми думаємо лише про те, як грати навесні та здобувати максимальну кількість очок. Вважаю, що наша група в осінній частині була складнішою, ніж сусідня вісімка. Навіть не через різну силу гравців чи команд. Тому що Карпати – це клуб №1 заходу України та міста Львова. Звичайно, що такі команди, як Нива, Буковина та Прикарпаття битимуться з Карпатами на максимум, адже це дербі. Проти нас кожен матч грали, наче останній, тому що всі хотіли довести, що вони не слабші, ніж ми.

Зараз в Україні триває війна, ми це все розуміємо. Завдяки тому, що наша країна об’єдналася, ми розуміємо, що ми готові за неї битися та воювати. Схожа ситуація і в нашій історії. Ми перемогли вже тому, що підняли Карпати та не дали їм зникнути. Якщо б ми цього не зробили, то Карпат не існувало б.

Зараз ми перебуваємо за пів кроку до тієї мети, до якої прагнемо. Але не думайте, що через рік ми гратимемо у Лізі чемпіонів. Команда має встати на ноги, зробити певні кроки, побудувати інфраструктуру тощо. А це робиться не за одну годину та не за один день. Я розумію, що ми всі хочемо бути в Лізі чемпіонів, і я також цього бажаю. Ми там будемо, тільки треба, щоб пройшов певний час».

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий тренер підтвердив факт переговорів з Баварією
Футбол | 24 квітня 2024, 15:21 0
Відомий тренер підтвердив факт переговорів з Баварією

Ральф Рангнік дійсно є кандидатом на посаду головного тренера мюнхенської команди

Клуб НХЛ переїхав до Юти. Що трапилося і які перспективи нової команди
Хокей | 24 квітня 2024, 15:25 11
Клуб НХЛ переїхав до Юти. Що трапилося і які перспективи нової команди

Арізона Койотіс на цей момент припинила існування

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.