Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 05 грудня 2022, 13:23
5998
6

Леви покусали левів. Збірна Англії впевнено крокує до чвертьфіналу

Англійці розгромили Сенегал

| Оновлено 05 грудня 2022, 13:23
5998
6
Леви покусали левів. Збірна Англії впевнено крокує до чвертьфіналу
Getty Images/Global Images Ukraine

У ще одному поєдинку 1/8 фіналу чемпіонату світу зустрілися збірні Англії та Сенегалу. «Три лева» є тіньовими фаворитами мундіалю і поки що впевнено проводять турнір у Катарі. Команда Сенегалу, яка втратила перед чемпіонатом свого бомбардира Садіо Мане, втретє в історії вийшла до плей-оф світової першості.

Після стартового свистка англійці почали відвойовувати у суперників територію, активним пресингом завдаючи чимало проблем захисній лінії збірної Сенегалу. В одному з епізодів Сака ледь не відібрав м'яч у Діалло у куті штрафного майданчика номінальних гостей. «Леви Теранги» очікувано зробили ставку на оборону своїх воріт, великими силами відбиваючи атаки підопічних Гарета Саутгейта. Водночас сенегальці проводили рідкісні, але досить гострі контратаки.

Getty Images/Global Images Ukraine

Витримавши стартовий тиск суперників, «леви Теранги» почали більше часу приділяти контролю м'яча. І перший по-справжньому небезпечний момент у матчі створили саме сенегальці. Діа намагався замкнути закидання у штрафний майданчик, але удар заблокував Магуайр. М'яч відскочив у воротарський, куди прибіг Ісмаїла Сарр, який пробив вище воріт. А невдовзі свою реакцію довелося демонструвати Пікфорду: голкіпер відбив м'яч після удару Діа з кута штрафного майданчика.

Англійцям за рахунок швидкої комбінації таки вдалося розкрити оборону Сенегалу. Беллінгем на швидкості вбіг у лівий кут штрафного майданчика і перевів м'яч у центр, а Хендерсон у дотик пробив під голкіпером. Відразу подвоїти перевагу своєї команди міг Кейн, який після прострілу Сака з центру штрафного пробив вище за мету. У компенсований до першого тайму час англійці провели стрімку контратаку, що завершилася неприємностями для Сенегалу. Знову чудово проявив себе Беллінгем, який організував партнерам вихід 2 в 1. Далі Фоден асистував Кейну, який забив свій перший гол на чемпіонаті світу в Катарі (в активі форварда значаться також три гольові передачі).

Getty Images/Global Images Ukraine

Тренерський штаб Аліу Сіссе спробував вплинути на ситуацію і у перерві випустив на поле трьох нових футболістів. Але англійці не збиралися віддавати ініціативу суперникам, продовжуючи володіти територіальною перевагою. Сенегальці, які намагалися атакувати, оголювали свої тили, що дозволяло англійцям знаходити вільні зони біля штрафного африканців. Ударом з-за меж штрафного майданчика спробував застати зненацька голкіпера Кейн, але Менді зреагував, хоч і трохи незграбно відбив м'яч. А за кілька миттєвостей записав у свій актив ще один асист Фоден: його простріл у дотик замкнув Сака.

Getty Images/Global Images Ukraine

Третім голом англійці практично зняли питання про переможця протистояння за півгодини до закінчення основного часу зустрічі. Це розуміли і сенегальці, які виглядали якось приречено і вже не особливо намагалися змінити перебіг подій. Підопічні Саутгейта не намагалися добити зажурених суперників, тож гострих моментів до фінального свистка майже не було. На останніх хвилинах «леви Теранги» спробували забити гол престижу, але це зробити їм не вдалося.

Збірна Англії вийшла до 1/4 фіналу: суперником команди Саутгейта стане Франція.

Чемпіонат світу. 1/8 фіналу.

Англія – Сенегал – 3:0

Хендерсон (39), Кейн (45+3), Сака (57)

Кулібалі (76)

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз (Даєр, 77), Магуайр, Шоу, Хендерсон (Філліпс, 82), Райс, Беллінгем (Маунт, 76), Фоден (Гріліш, 65), Сака (Рашфорд, 65), Кейн

Сенегал: Е.Менді, Сабалі, Кулібалі, Діалло, Якобс (Балло-Туре, 84), Сісс (Гуй, 46), Н.Менді, Дьятта (П.Сарр, 46), І.Ндіає (Дьєнг, 46), І.Сарр, Діа (Дьєдіу, 72)

Арбітр: Іван Бартон (Сальвадор)

Стадіон «Ель-Байт» (Ель-Хаур, Катар)

АНГЛІЯ – СЕНЕГАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ss2000
Франция програв фінал Евро'16 потім виграла ЧМ'18. Англія програла фінал Евро'20 . Чекаю на перемогу Англії !
Old  Т
Постепенно  шелуха отпадает и остаются самые реальные претенденты на финал.
antt
Сенсації вичерпалися на рівні групового турніру, матчі однією восьмої досить прогнозовані. Хоча завтра в матчі Японія-Хорватія, і в матчі португальців із швейцарцями особливо, результат не такий передбачуваний. Не думаю що іспанці пропустять Марокко відразу в чвертьфінал, але це свого роду гібралтарське дербі, тому все може бути. А так Англія як з нашою командою, як з Іраном, Уельсом, як з Сенегалом сьогодні, виграє з більшим чи меншим розгромом. Матч із США очевидно не в рахунок. Для мене найцікавіший момент - воротар Англії, і одночасно аутсайдера Евертона, одноклубник Миколенка. Який пропустив всі свої два голи на мундіалі із Іраном коли рахунок був 6:2. Багато не пропускає але в топ клуби на батьківщині футболу не беруть. Хоча Гарі Кейн також в цьому стилі, тримається подалі від клубів мейджорів.
introvert
Поки що жодних сенсацій. Звісно, це обіцяє нам інтригуючі чвертьфінали (Аргентина-Нідерланди, Англія-Франція, ідеальна вивіска... лише б уникнути відключення світла під час перегляду), але хочеться хоча б якоїсь несподіванки. Можливо, азіати ще разок усіх здивують?)
Що ж до власне перспектив англійців у наступному матчі, то чомусь мені здається, що на контратаках хлопці Саутгейта можуть зробити Мбаппе і Ко дуже боляче. Тим більше, статус фаворитів букмекерів буде обтяжувати саме французів.
Gargantua
ну такое
против автобуса Англия не знала что делать
тогда англичане отдали мячик и сели в оборону, а наивные африканцы поверили и минут 10 думали что будут играть первым номером
первая же контратака и решила исход матча.