Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 04 грудня 2022, 10:21
7095
6

Результативність захисника. Нідерланди здолали США на шляху до 1/4 фіналу

Захисник команди ван Гала Дензел Думфріс зробив дві гольові передачі та забив гол

| Оновлено 04 грудня 2022, 10:21
7095
6
Результативність захисника. Нідерланди здолали США на шляху до 1/4 фіналу
Getty Images/Global Images Ukraine

Плей-оф чемпіонату світу-2022 в Катарі обіцяє стати дуже захоплюючою футбольною подією на завершення складного року, бо серед його учасників перебувають як загальновизнані фаворити, так і до певної міри сенсації глобальної першості. До категорії останніх із певними уточненнями можна було віднести й збірну Сполучених Штатів Америки, яка зуміла посісти в «політичній» групі B другу сходинку, одразу після Англії.

Чи пощастило команді Грегга Бергольтера зі суперником в особі національної команди Нідерландів уже на першому кроці сітки плей-оф, чи ні – це пропонувалось визначити вже на наступний день після завершення групового етапу, і таким чином урочисто відкрити вирішальний раунд змагань. Цікавою особливістю звітної гри було те, що європейська та північноамериканська збірні ще не поступались у цьому розіграші своїм суперникам, проте заради путівки до наступного раунду потрібно було чимось ризикувати.

Американці більш потужно розпочали гру в пресингу на чужій половині поля, і доля ледь не посміхнулась їм у вигляді швидкого забитого м’яча, проте з раптового відскоку до центру штрафного Крістіан Пулішич примудрився поцілити в голкіпера, який учасно залишив ворота. Тоді ще здавалось, що в Нідерландів можуть виникнути дійсно серйозні проблеми з подоланням тиску з боку суперників, але команда Луї ван Гала раптово розправила плечі в атаці на 10 хвилині й одразу забила свій гол.

Передача з правого флангу від Думфріса до другого темпу атаки в центр чужого штрафного завершилась пострілом у дотик у дальній кут від Депая, і при цьому опорна зона американців повернулась на робочі місця лише тоді, коли м’яч уже опинився в сітці воріт. «Ораньє» після цього епізоду не квапились продовжувати атакувальні дії, і кожну свою спробу зіграти на чужій половині поля штучно сповільнювали.

Це призвело до виникнення можливостей для гостей атакувати більшою кількістю виконавців, однак їхній найкращий момент, який випав на долю Веа та його пострілу з правого флангу штрафного в ближній кут, парирував голкіпер. А вже за кілька хвилин, коли основний час першого тайму було вичерпано, Думфріс із партнерами біля чужого штрафного таки довели аут на правому фланзі до прострільної передачі в центр штрафного, де цього разу одного залишили Дейлі Блінда – повна копія м’яча Депая.

Оскільки раунд плей-оф не залишає можливості вирішувати питання щодо виходу до наступного етапу змагань колись потім, США мали від самого початку другого тайму йти відіграватись. І великі сподівання стосовно цього в американців були в моменті з ударом Тіма Ріма з меж воротарського повз голкіпера вже за кілька хвилин після відновлення гри, проте з лінії воріт м’яч удалось винести Гакпо. Гості непогано виглядали в атаці цими хвилинами, проте суперники все ж таки встигали відповідати.

Забити швидкий м’яч команді Бергольтера так і не вдалось, тому поступово гра почала знову затихати на втіху нідерландцям. Проте несподіване завершення п’ятою прострілу з правого флангу від Пулішича на ближній стійці у виконанні Райта в дальній кут дозволило «зіркам та полосам» бодай на трохи приблизитись до омріяного порятунку. Утім, Дензела Думфріса в цій грі було просто не зупинити, і на 81 хвилині Блінд своєю подачею з лівого флангу на дальній кут воротарського віддав партнеру боржок.

Таким чином, місце в чвертьфіналі чемпіонату світу-2022 в Катарі від цієї пари команд здобула збірна Нідерландів, тоді як для США міжнародна першість добігла кінця.

Чемпіонат світу. 1/8 фіналу.

Нідерланди – США - 3:1

Депай, 10, Блінд, 45+1, Думфрис, 81 – Райт, 76

Копмейнерс, 59, Ф. де Йонг, 87

Нідерланди: Нопперт – Блінд, Аке (де Лігт, 90+3), ван Дейк, Тімбер, Думфріс – Ф. де Йонг, де Рон (Копмейнерс, 46) – Классен (Бергвейн, 46) – Депай (Сімонс, 83), Гакпо (Вегхорст, 90+4).

США: Тернер – Робінсон (Морріс, 90+2), Рім, Циммерман, Дест (Єдлін, 76) – Муса, Адамс, Маккенні (Райт, 67) – Пулішич, Феррейра (Рейна, 46), Веа (Ааронсон, 67).

Арбітр: Вілтон Перейра Сампайо (Гояс, Бразилія).

Стадіон: «Міжнародний стадіон Халіфа» (Доха, Катар).

Удари (у площину): 12 (6) – 17 (6)
Кутові: 4 – 5
Офсайди: 0 – 3.

НІДЕРЛАНДИ - США. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Події матчу

81’
ГОЛ ! М'яч забив Дензел Дюмфріс (Нідерланди).
76’
ГОЛ ! М'яч забив Хаджи Райт (США).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Дейлі Блінд (Нідерланди).
10’
ГОЛ ! М'яч забив Мемфіс Депай (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

НЕВЕРТОН: «Забитий гол за Шахтар? Траоре допоміг реалізувати цю мрію»
Футбол | 20 квітня 2024, 05:45 0
НЕВЕРТОН: «Забитий гол за Шахтар? Траоре допоміг реалізувати цю мрію»

Бразильський вінгер гірників прокоментував перемогу в матчі проти «Зорі»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Хто там писав, що Нідерланди ніякі? Якщо все буде без сенсацій, то буде цікаво подивитись матч з Аргентиною...
Svyatoslav Malyts
Розкручуються Нідерланди. Набирають обороти. Шанси з Аргентиною 50/50
pol-55
Взагалі то Збірна США вже не *хлопчики для биття*.
antt
Нідерланди Аргентина близько двадцятирічної давності  от це був чвертьфінал чи півфінал. Тоді  голландцям прогнозувати фінал як тепер аргентинцям. Хоча тоді  команда Клюйверта, де Бурів, Бергкампа дійсно було супер зірковою. А в аргентинців тепер лише Мессі , тоді  був Батістута, Сімеоне і  ще ряд зіркових гравців. В голландців тепер кілька провідних гравців що лише візуально нагадують Клюйверта. А так Нідерланди дуже швидко витіснили  Бельгію як провідну футбольну країну бенілюкса. Як не як легко перемогли США що й шли без поразок. 
Юра Шопов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил