Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 грудня 2022, 07:24
5840
1

Денис Берінчик – Іван Менді. Прогноз та анонс на бій

Берінчик зустрінеться з Менді в андеркарді Ф’юрі та Чісори. Це важливий виклик для українця

| Оновлено 06 грудня 2022, 07:24
5840
1
Денис Берінчик – Іван Менді. Прогноз та анонс на бій
K2 Promotions Ukraine. Денис Берінчик та Іван Менді

Денис Берінчик (16-0, 9 КО) 3 грудня проведе поєдинок за титул чемпіона Європи за версією EBU. Вперше після Олімпіади 2012 року українець приїхав до Великої Британії боксувати. Суперником стане чемпіон EBU Іван Менді (47-5-1, 22 КО). Дуже досвідчений француз, з яким нікому ніколи не бувало легко.

Берінчик нарешті отримає велике шоу. За межами України Денис не боксував з 2017 року

Розмови про потенційний поєдинок Дениса Берінчика за межами України ведуться ледь не щоразу, коли оголошується його наступний бій в Україні. Українця встигли назвати чемпіоном Броварів і місцевим боксером, хоча конкретно від нього у цій ситуації залежало мало. Денис завжди хотів боксувати не тільки вдома, просто політика промоутера працювала саме так.

В певний період Олександр Усик не тільки став, а й підтвердив статус головного боксера промоутерської компанії К2. Участь у Всесвітній боксерській суперсерії і регулярні виступи за кордоном, з одного боку, мали б допомогти і іншим бійцям К2 вийти на міжнародну арену, але є й інший бік. Він полягає у тому, що промоутерська компанія братів Кличків, якою керує Олександр Красюк, не збиралась забувати про український ринок. Амбасадором боксу всередині України став Денис Берінчик.

Звинувачувати Дениса у недостатньо якісному боксі для міжнародної арени точно не варто. Він боксував вдома яскраво та весело, дарував фанатам виходи, які вигадував сам. Просто Красюк не завжди міг знайти йому хороші варіанти десь за кордоном. А, можливо, не дуже і хотів – хтозна.

Востаннє Денис боксував за межами України у 2017 році проти Лоренцо Паррі. Тоді Берінчик переміг рішенням суддів на вечорі боксу в Угорщині і після того для поєдинків у інші країни не виїздив. Хоча був готовий і фізично, і морально. Та і статус Інтерконтинентального, а потім і Інтернаціонального чемпіона дозволяв. Виїзд склався лише під час війни і одразу у вкрай важливу країну – Велику Британію.


K2 Promotions Ukraine

Саме тут у 2012 році Денис Берінчик завойовував срібло Олімпіади. Причому, «завойовував срібло», а не «програвав у фіналі» – актуальне поняття. Тому що українець впевнено дійшов до фіналу, де програв наддосвідченому кубинцю, маючи травму ще до виходу у ринг. Тепер він боксуватиме в андеркарді крутого шоу проти дуже хорошого суперника.

Француз Іван Менді на момент отримання Денисом срібла Олімпіади вже шість років був професіоналом. Аматорської кар’єри як такої у нього не було, тож варто оцінювати тільки професійну. І вона достатньо хороша, щоб вважати його міцним опонентом. Не тільки для Дениса, а й для будь-кого. Наприклад, влітку 2012 року француз завітав в Україну. Не в гості, а для поєдинку у Києві проти Віктора Постола.
Звісно, українець виявився відчутно сильнішим технічно та розумнішим, переміг рішенням суддів, але Менді дав бій. Але головний поєдинок і перемога Івана сталась через три роки – у Великій Британії.

Тоді він приїхав в гості до непереможеного Люка Кемпбелла (рекорд 12-0 на той момент) і переміг. Відправив колишнього олімпійського чемпіона у нокдаун, взяв бій завдяки активності та досвіду. Та поразка – перша у кар’єрі Кемпбелла, який не пройшов тест першим по-справжньому міцним суперником.

Менді мав різні титули, але ніколи не був чемпіоном світу. Наближався до статусу поясами Інтернаціонального чи Інтерконтинентального чемпіона, але головний титул не брав. А от чемпіоном Європи був і раніше, і поновив теперішній статус у 2022 році. У квітні Іван переміг італійця рішенням суддів, тож поєдинок проти Берінчика – перший захист поясу.

Хто фаворит?

Букмекери не вірять в Менді. На чемпіона дають близько 5.50. На Берінчика – 1.12. Але все не так просто для Дениса, як може здатися з цих цифр.

Іван в рази більш досвідчений. Давно боксує, має пояси, має великі поєдинки та пройшов відповідальні битви, причому не одну. Менді потужний. По-перше, він буквально фізично більший. Габаритніший, вищий, має довші руки. По-друге, постійно працює в атаці, давить суперника, не боїться пропускати удари.

Іван жодного разу не програвав достроково. Ні Люк Кемпбелл, ні Едіс Татлі, ні Віктор Постол, ніхто інший не зміг перевернути француза. Як би не старались. Менді добре тримає удари в голову, міцний у захисті блоком, добре захищається корпусом. Міцний горішок з усіх сторін.

На фінальній прес-конференції француз виглядав набагато більшим за українця. І це один з останніх великих поєдинків для нього. Менді 37 років. Він зможе пробоксувати ще два роки, можливо – на цьому все. Тож втрачати пояс і починати все спочатку він точно не збирається.

З іншого боку, Берінчик - однозначно більш класний боксер. Ледь не у всьому. Можливо, проста сила удару нижче, але у всьому іншому Денис на порядок кращий. Краще рухається на ногах, краще захищається, має шалену витривалість, класно та розумно комбінує – друге у Менді є не завжди. Рівень українця точно кращий. Головне – впоратися з тим, щоб його застосувати.

І головне - мотивація. Берінчик у кожному інтерв’ю говорить про важливість перемоги для України. Він розуміє, що кожна така перемога допомагає кожному українцю. І військові, і цивільні слідкуватимуть за боєм, як за жодним попереднім у Дениса. Українець пройшов гарний тренувальний табір і викладеться на всі сто, щоб привезти ще один титул в Україну. Титул, з яким можна підійматись ще вище у рейтингах і серйозно претендувати на поєдинок за звання чемпіона світу.

Поєдинок Денис Берінчик – Іван Менді відбудеться у суботу, 3 грудня, у Лондоні. Бій орієнтовно розпочнеться о 23:00 за київським часом.

Parimatch
  • 1.12
  • 21.0
  • 5.50
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.13
  • 21.0
  • 5.50
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.15
  • 21.0
  • 5.60
Сделать ставку Зробити ставку
Лев Кравців
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

У Богачука вкрали бій за титул, але це не повинно вибити його з колії
Бокс | 29 березня 2024, 01:34 0
У Богачука вкрали бій за титул, але це не повинно вибити його з колії

Українець має перемагати суперника

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вова Чертрогатый
дуже чорний ваня...