Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 грудня 2022, 07:38
14832
0

Тайсон Ф’юрі – Дерек Чісора 3. Прогноз і анонс на бій

Тайсон вирішив не чекати на бій проти Олександра Усика

| Оновлено 04 грудня 2022, 07:38
14832
0
Тайсон Ф’юрі – Дерек Чісора 3. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine. Дерек Чісора та Тайсон Ф’юрі (праворуч)

3 грудня на арені «Тоттенхем» у Великій Британії Дерек Чісора (33-12, 23 КО) проведе реванш проти Тайсона Ф’юрі (32-0-1, 23 КО). Навіть повторний реванш, бо Дерек програв два попередні бої Тайсону. Поєдинок, про який колись говорив діючий чемпіон WBC, але на який розраховували ледь не менше всього. Тому що не сказати, щоб хтось його очікував.

Але саме так вирішив закрити прогалину у часі Ф’юрі – поєдинком проти суперника, який вже збирався на пенсію і з яким у нього вийшли далекі від цікавих дві перші зустрічі.

Ф’юрі казав, що хоче бою проти Усика. Але Олександр переніс зустріч на зиму 2023 року, і Тайсон пішов до Чісори

У серпні 2022 року Олександр Усик та Ентоні Джошуа провели другу зустріч. Переміг українець. Вийшло багато у чому складніше, але стільки додаткових опцій накладалось на обох бійців, що не дивним був би жоден з результатів.

Усик витиснув з себе ледь не максимум, але перемогу забрав. А після бою заявив, що або боксуватиме проти Ф’юрі тепер, або не боксуватиме взагалі. На той момент Тайсон вже заявив, що йде на пенсію і взагалі не збирається підійматись у ринг. Але поки що ще формально вважався чемпіоном WBC, хоч Всесвітня боксерська рада і готувала для нього прощальну церемонію. Ну, чи заявляла, що готувала.

Тайсон сказав, що готовий, але почав ставити стільки умов, що голова розболілась у всіх. Головна – він хотів боксувати у грудні. Тобто, на відновлення та перепідготовку в Усика мало б піти ледь не декілька днів. І це не жарт. Олександр провів дуже довгий табір перед Джошуа, переїздив, пережив початок війни в Україні. Організовував табір закордоном – а це складніше та дорожче. На все це пішло багато часу.

На таку ж історію, але проти Ф’юрі, мало б піти не сильно менше, адже це геть інший боксер. Потрібні інші спаринг-партнери, зал і купа деталей. А ще треба відновитись після тренувального табору, набратись сил та мотивації. Відновитись після невеликих травм, які завжди є. І плюс до цього всього, війна продовжується, а Олександр продовжує їздити до військових, збирати їм кошти та допомагати постраждалим. Загалом, план британця – абсолютно нереальний.

Звісно, Ф’юрі це розумів. Та і чи може він диктувати умови, маючи один пояс на руках – велике питання. Все ж тепер поєдинок продають двоє. Безумовно, Тайсон був би не собою, якби не розвів би бардак. Розповіді про українця, який від нього бігає, і все у цьому стилі – не сильно оригінально та не дуже весело.

Серед кандидатів на бій, поки Ф’юрі чекає на Усика, називалось декілька людей, але у підсумку сплив той, кого вже не дуже і чекали. Дерек Чісора, який за цей час також встигнув піти на пенсію – сказав, що набоксувався і з нього досить.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі

Насправді, Тайсон давно говорив про трилогію. Чомусь вона запала йому в серце чи у голову, але британець був упевнений, що має між іншими боями вставити і третій бій проти Дерека, щоб піти на пенсію з чистим сумлінням. Це при тому, що перші два поєдинки були далекі від слів «цікаво» чи «яскраво».

Вперше боксери зустрілись ще у 2011 році. Обидва – проспекти. Рекорд Тайсона 14-0, рекорд Дерека – точно такий самий. Але вибухового протистояння не вийшло.

Чісора бездумно перся вперед, і нічого не виходило. Ф’юрі працював на відходах, багато в’язав суперника і перестукав того завдяки габаритам. Сумно, нудно, забули.

Другий бій відбувся через три роки. На той момент Чісора переживав перший період повернення після поразок. Він вже отримав і від Кличка, і від Хея. Потім переміг декілька людей – у тому числі і Маліка Скотта, який зараз тренує Вайлдера. І вийшов на реванш.

Чи було це краще? Ні. Добре, що було менше. Чісора жахливо підготувався, голосно дихав та мало рухався. Ф’юрі був таким самим, але створив ще більше проблем супернику. Між десятим та одинадцятим раундами кут не випустив Дерека, який був вже геть без сил.

Хто фаворит?

Тайсон Ф’юрі – фаворит за логікою і котируваннями букмекерів. На чемпіона WBC можна поставити за 1.05. На претендента - за 10. От такий претендент на провал року від Тайсона.

Насправді, не дивлячись на історії про пенсії, вони майже не відпочивали. Ф’юрі нокаутував Ділліана Вайта у шостому раунді тільки ось у квітні 2022-го. Дерек не боксував ще менше – лупив усі дванадцять раундів Кубрата Пулєва у липні цього року.

Так собі пенсії, з яких виходять майже одразу.

В останніх боях Дерек виглядав добре. Чудовим він був проти Усика, але і тут все було класно. Йшов вперед, бив джеб, наносив удари з обох рук. Створював небезпеку. Красень, хоч і в 38 років. Є надія, що хоча б до цього бою Дерек підготується.

Getty Images/Global Images Ukraine. Дерек Чісора

Ф’юрі теж у повному порядку. Вайта він буквально знищив. Не дав супернику ні шансу, зніс того аперкотом – браво. Хороший бокс, хто б що не казав. Тайсон знайшов свій стиль, навчився користуватись габаритами, і це проблема для всіх. Навіть для Чісори.

Є величезна надія, що хлопці будуть менше боротись цього разу, а більше боксувати. А якщо і боротись, то активно і з ударами. І той, і той цьому навчились, і тепер це виглядає добре. Раніше це був жах.

Нинішні Чісора та Ф’юрі можуть дати шоу. Потенційно. А можуть знову створити возню – цілком реально. Тут все залежить від настрою та готовності обох. Але все ж перше є більш ймовірним. Тайсон захоче зашугати всіх, і Усика у тому числі. А Чісора - просто кайфонути від боксу наостанок. Чому б не зробити це весело.

Чи підготовка це до Усика? Точно ні. Ну який з Дерека Олександр? Але, щоб не простоювати, варіант нормальний. А якщо викладуться у ринзі, ще й цікаво буде.

Поєдинок Тайсон Ф’юрі Дерек Чісора відбудеться у суботу, 3 грудня, у Лондоні. Бій орієнтовно розпочнеться о 23:55 за київським часом.

Parimatch
  • 1.05
  • 29.0
  • 10.0
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.06
  • 46
  • 18
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.05
  • 45
  • 18
Сделать ставку Зробити ставку
Лев Кравців
Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.