Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 грудня 2022, 07:52
7026
9

Перемога без наслідків. Уругвай обіграв Гану, проте залишився без плей-оф

Першої перемоги на турнірі виявилось недостатньо для виходу в наступний раунд

| Оновлено 03 грудня 2022, 07:52
7026
9
Перемога без наслідків. Уругвай обіграв Гану, проте залишився без плей-оф
Getty Images/Global Images Ukraine

На кожному чемпіонаті світу можна знайти таку пару команд, яку пов’язує якась особливо яскрава подія в історії їхніх протистоянь на будь-якому рівні. І якщо, наприклад, у контексті групи B на мундіалі-2022 в Катарі велика увага приділялась саме політичним аспектам суспільного життя, бо між Англією, Уельсом, США та Іраном, м’яко кажучи, не все так однозначно, то в квартеті H мала місце своя історія, але вже зі суто спортивним контекстом.

Жага помсти – саме так можна було описати бажання футболістів збірної Гани відносно гравців національної команди Уругваю, хоча й чимало представників наймолодшої за середнім віком команди на цьому турнірі могли дивитись той самий матч у плей-оф чемпіонату світу-2010 в ПАР виключно на екрані телевізора. Цього разу ці дві команди зустрічались поміж собою в рамках останнього туру, і драматизму ситуації додавав той факт, що їм потрібно було здобувати перемогу задля подальшої участі в турнірі.

Представники африканського континенту, на відміну від суперників, перебували в кращому тонусі, відносно чого можна було зробити висновки за підсумками попередніх матчів за участі «чорних зірок». У той самий час перші в історії чемпіони світу мало того що не перемагали в стартових двох турах, так ще й не мали забитих м’ячів на власному рахунку, що тільки підвищило нищівний тиск на них із боку рідної преси.

Проте у вирішальний момент Уругвай усе ж таки зумів віднайти свій футбол, хоча й удалось це зробити далеко не одразу. Гра починалась доволі обережно, що цілком відповідало її статусу для обох команд. Однак близько до середини першого тайму ганці помітно збільшили інтенсивність у завершальній третині власних атак, результатом чого став вибуховий момент із пострілом Джордана Аю, який на ногу Кудусу відбив голкіпер Рочет, після чого полетів у суперника, аби той ненароком не зіграв на добиванні.

Призначення пенальті у ворота гостей довелось трохи почекати, проте VAR усе ж таки не залишив місця помилковому рішенню арбітрів. Однак реалізувати відмінну нагоду відкрити рахунок брату Джордана, Андре Аю, так і не вдалось, бо винуватець епізоду парирував удар у правий кут. А вже за кілька миттєвостей команда Алонсо провела власну результативну атаку, хоча й їй передував момент із перекиданням над голкіпером від Нуньєса, яке Салісу виносив уже з порожніх воріт.

Вартувало Уругваю трохи прискоритись в атаці, як захист суперників почав утрачати гравців у власному штрафному. Особливо відчутно відвалювався правий фланг захисту Гани при цьому, звідки в підсумку й походив дубль від Де Арраскаети, який спочатку підловив голкіпера на відскоку відбитого удару Дарвіна, а потім і сам завершив злету накидання від Суареса в одній із атак.

Футболісти Отто Аддо після такого різкого удару від суперників трохи зніяковіли й майже не відповідали власними діями на чужій половині. Після перерви африканська збірна збільшила оберти, проте відчутного покращення її гри не відбулось. Уругвай натомість поводив себе як повноправний господар становища, бо без його участі суперники точно б не мали змоги відіграти відставання непоміченими.

Однак футболісти Алонсо не мали жодної влади над тим, що відбувалось у паралельній грі. А там на першій компенсованій хвилині до другого тайму Південна Корея почала перемагати Португалію, і потрібно було тільки бачити обличчя Луїса Суареса, якого в нашій грі на той момент уже встигли замінити. Останні миттєвості матчу були агонією південноамериканців і миттю слави для їхніх суперників, які просто знущались, затягуючи ігровий час.

Фінальний свисток залишив збірну Уругваю з чотирма здобутими очками та третім місцем квартету H за підсумком групового етапу чемпіонату світу-2022 в Катарі. Команда Дієго Алонсо таким чином завершає свої виступи на турнірі, як і Гана зі своїми трьома балами.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група H. 3-й тур.

Гана – Уругвай - 0:2

Де Арраскаета, 26, 31

На 21-й хвилині Андре Аю (Гана) не забив пенальті (воротар).

Сулемана, 85, Сейду, 90+9 – Нуньєс, 19, Суарес, 60, Коатес, 86

Гана: Аті-Зігі – Баба, Салісу, Амарті, Аліду – Самед (Кьєрех, 72), Партей – Д. Аю (Букарі, 46), А. Аю (Сулемана, 46), Кудус (Фатаву, 90+8) – Вільямс (Семеньйо, 72).

Уругвай: Рочет – Олівера, Коатес, Хіменес, Варела – Вальверде, Бентанкур (Весіно, 34), Де Арраскаета (Каноббіо, 80) – Нуньєс (Гомес, 80), Суарес (Кавані, 66), Пеллістрі (де ла Крус, 46).

Арбітр: Даніель Зіберт (Берлін, Німеччина).

Стадіон: «Ель-Джануб» (Ель Вакра, Катар).

Удари (у площину): 9 (4) – 12 (6)
Кутові: 5 – 2
Офсайди: 2 – 2.

ГАНА - УРУГВАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Події матчу

32’
ГОЛ ! М'яч забив Джорджіан Де Арраскаета (Уругвай).
26’
ГОЛ ! М'яч забив Джорджіан Де Арраскаета (Уругвай).
Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі
Футбол | 18 квітня 2024, 13:54 2
Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі

Український воротар думає лише про «королівський клуб»

Камбек Клоппу не вдався. Ліверпуль вилетів із Ліги Європи
Футбол | 18 квітня 2024, 23:55 3
Камбек Клоппу не вдався. Ліверпуль вилетів із Ліги Європи

Червоні зуміли відіграти в Аталанти лише один м'яч із трьох

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Австралія, Марокко, Японія, Південна Корея...
Коли таке було? 
Lucky Lucky
не зрозумів тільки, чому пенальті не призначили - виглядало як чистий фол, бо ногу зачепив захисник Гани
FunnyCOFE
Цирк та й годі. Чистий пенальті не поставили навіть з варом...
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил