Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 грудня 2022, 08:31
13608
3

Корейський субпідрядник Роналду. Португалія програла Південній Кореї

Сон Хин Мін та Ко вийшли до плей-оф чемпіонату світу 2022

| Оновлено 03 грудня 2022, 08:31
13608
3
Корейський субпідрядник Роналду. Португалія програла Південній Кореї
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна Португалії розпочала матч 3-го туру групової стадії ЧС-2022 з командою Південної Кореї не лише у статусі фаворита. Вона вийшла на поле з достроковою путівкою до плей-оф. Виходячи з цього, наставник португальців Фернанду Сантуш провів у бойовому складі підопічних певні кадрові перестановки, адже результат поєдинку був важливим для них виключно з точки зору престижу. Втім, якщо у складі Португалії не було, наприклад, Бруну Фернандеша, то Кріштіану Роналду зіграв.

Щодо збірної Південної Кореї, то їй у статусі андердогу необхідно було грати на перемогу і лише на перемогу. Всі інші результати зустрічі були проти неї та гарантували їй повернення додому з Катару. Сон Хин Мін та Ко були сповнені рішучості цього не допустити.

Втім, уже у дебюті корейцям довелося проковтнути гірку пігулку у вигляді швидкого голу. На 5-й хвилині вони дуже легко дозволили Далоту прийняти діагональ від голкіпера Кошти, після чого зробити ривок і видати точний пас у центрі на Орту – той не схибив. 1:0.

Переконливий почин зіграв із португальцями злий жарт. Після нього вони вже повірили, що в цій грі у них усе буде тіп-топ. Але сталося зовсім не так. Футболісти з Південної Кореї швидко прибрали ініціативу собі і почали методично, як вода точить камінь, розхитувати захисні побудови суперника, де намагався керувати 39-річний Пепе. Оборона Португалії, начебто, грала надійно, але лише до певного часу. Варто було Роналду прийти їй на допомогу, як стався гол у відповідь корейців. На 27-й хвилині під час подачі з кутового м'яч відскочив від Роналду як від стіни, чим Кін Йон Гвон одразу й скористався. Кошту ним було розстріляно відразу. 1:1.

Гол збірну Кореї ще більше окрилив. Португалія нічим достойним відповідати не могла. Навіть здалося, ніби вона цього й не хотіла. Якась вона була розрізнена, не згуртована та в'яла. Вперед йшла ніби за інерцією, проте в обороні регулярно чогось такого собі «створювала». До перерви все це португальцям сходило з рук. Не змінилася гра й після відпочинку. Втім, корейці собі не зраджували, а продовжували вперто вибігати у контратаки, шукали моменти та вичікували свій шанс. За великим рахунком, їм не завжди щастило. Але у ключовий момент гри Фортуна обдарувала Сон Хин Міна з товаришами своєю прихильністю.

Щойно почався компенсований час, як нападник «Тоттенхема» на самоті втік у контратаку. Йому протистояли спочатку три, а потім і чотири опоненти. Завершувати епізод йому було незручно, та він і не збирався – знайшов пасом низом Хван Хи Чхана, що вибіг, і той переконливо переграв Кошту.

2:1 – Південна Корея поставила Португалію навколішки. Ну, а потім у корейців були важкі хвилини очікування звісток про паралельний матч між Ганою та Уругваєм. Уругвайці виграли, але лише з рахунком 2:0, що виявилося на руку команді Південної Кореї, яка стала другою у групі та вийшла до плей-оф.

Чемпіонат світу 2022. Група Н. 3-й тур

Південна Корея – Португалія – 2:1

Орта, 5 (0:1). Кім Йон Гвон, 27 (1:1). Хван Хи Чхан, 90+1 (2:1)

Лі Кан Ін, 36, Хван Хи Чхан, 90+2

Південна Корея: Кім Сон Гю, Кім Чжин Су, Кім Мін Чже, Чон У Ен, Хван Ін Бом, Сон Хин Мін, Лі Дже Сон (Хван Хі Чхан, 66), Кім Мун Хван, Хван Ий Чо, Чо Ки Син (Чо Ю Мин, 90+3), Кім Йон Гвон (Сон Чун Хо, 81).

Португалія: Кошта, Далот, Пепе, Антоніу Сілва, Канселу, Матеус (Палінья, 65), Невеш (Леау, 65), Вітінья (Карвалью, 81), Жоау Маріу (Бернарду Силва, 81), Роналду (Андре Силва, 65), Орта.

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Хван Хі Чан (Південна Корея).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Кім Йон Гвон (Південна Корея).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Рікарду Орта (Португалія).
Юрій Остроумов
Оцініть матеріал
(148)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Країни з Азії демонструють симпатичний футбол на цьому мундіалі. 
bzzzzz
Как по мне япония и корея уже давно играют в хороший футбол. Это далеко не аутсайдеры
nick07
В принципі португальцям нічого і не потрібно було, то краще викластися на повну в 1/8