Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 грудня 2022, 06:10
3468
6

Майстер-клас для Канади від Марокко. Зієш і компанія вийшли в 1/8 фіналу ЧС

Марокканці обіграли суперників із рахунком 2:1

| Оновлено 02 грудня 2022, 06:10
3468
6
Майстер-клас для Канади від Марокко. Зієш і компанія вийшли в 1/8 фіналу ЧС
Getty Images/Global Images Ukraine

Хто міг уявити перед стартом ЧС-2022, що Марокко виграє групу, де знаходилися Хорватія та Бельгія? Звісно, шанси на вихід у плей-оф були, але, будемо відвертими, яким би нестабільним не був склад у Бельгії і яким би старим не був склад Хорватії, саме їм пророкували перші два місця в квартеті. Проте збірна Марокко не лише посіла перше місце у групі F, але й ще взяла 7 очок із 9 можливих, обігравши Бельгію з Канадою та зігравши внічию з Хорватією.

Getty Images/Global Images Ukraine

Марокканці розуміли, що при перемозі чи нічиїй у матчі з Канадою вони у будь-якому випадку виходять із групи. При поразці слід було б дивитися на підсумок гри між Бельгією та Хорватією, але навіщо міркувати, що могло б бути? Результат на табло, і Марокко вперше з 1986 року і вдруге в історії зіграє у 1/8 фіналу Мундіалю. Вже на 4-й хвилині лідер збірної Хакім Зієш відкрив рахунок після явної помилки воротаря. Потрібно зауважити, що Канада вже не мала жодних шансів на вихід, але все одно показала непоганий футбол. Після голу Зієша гра проходила у боротьбі, якихось небезпечних моментів не було. Але на 23-й хвилині Ен-Несірі, перебуваючи на межі штрафного майданчика, прийняв класну передачу одним дотиком і іншим закрутив м'яч у правий нижній кут. Цей шедевр практично гарантував перемогу Марокко, адже Канада взагалі нічого не показувала на старті гри.

Після другого взяття воріт гра знову продовжилася без небезпек, були навіси, спроби загострити, але не більше. Але на 40-й хвилині стався неприємний випадок – Наїф Агуерд відправив м'яч у власні ворота, чим явно поставив під питання перемогу Марокко, але ніяк не на вихід збірної з групи. Зустріч проходила під диктовку марокканців. Тому підтвердження третій гол команди на 45+3 хвилині, але його скасували через офсайд. З рахунком 2:1 команди пішли на перерву.

Getty Images/Global Images Ukraine

Другий тайм почався спокійно, марокканці катали м'яч, канадці теж намагалися атакувати, але знову ж таки, не було небезпечних моментів до 72-ї хвилини. Тоді Атіба Хатчінсон непогано пробив головою після подачі кутового, але йому не вистачило точності – поперечина. Буквально за кілька секунд Алістер Джонстон також мав можливість зрівняти рахунок, пробив головою, але вище воріт. І на цьому все. Тобто Канада за хвилину створила два єдині гольові моменти, але за грою цілком претендувала на нічию.

Разом із Хорватією Марокко продовжить участь у цьому ЧС. Суперник Марокко ще не визначився. Як уже було сказано вище, збірна Марокко вдруге в історії вийшла до 1/8 фіналу ЧС. Після Австралії це, мабуть, найнесподіваніший учасник плей-оф ЧС-2022.

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат світу з футболу 2022. Група F

Канада – Марокко – 1:2

Агуерд, 40 (автогол) – Зієш, 4, Ен-Несірі, 23

Хойлетт, 7, Осоріо, 26, Адекугбе, 45+2, Віторія, 84

Канада: Мілан Борян – Самуель Адекубге (Ісмаель Коне, 61), Стівен Віторія, Камал Міллер, Алістер Джонстон, Кає Марк-Ентоні (Атіба Хатчінсон, 60), Девід Гойлетт (Девід Уотерспун, 76), Тайон Бушенен, Альфонсо Девіс, Кайл Ларін (Хонатан Девід, 60), Джонатан Осоріо (Річі Ларейя, 65).

Марокко: Яссін Буну – Ашраф Хакімі (Ях'я Джабране, 85), Нуссайр Мазрауї, Соф'ян Амрабат, Наїф Агер, Ромен Саїсс, Хакім Зієш (Абдерразак Хамдала, 76), Аззедін Унаї (Джавад Ель-Ямік, 77), Абдельхамід Сабірі (Селім Амаллаб, 65), Соф'ян Буфаль (Закарія Абухляль, 65), Юссеф Ен-Несірі.

Події матчу

40’
ГОЛ ! Автогол забив Наіф Агер (Марокко).
23’
ГОЛ ! М'яч забив Юссеф Ен-Несірі (Марокко).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Хакім Зієш (Марокко).
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леха
А смены поколений у Бельгии то нету 
Brian
Марроканцы молодцы. Очень неуступчивая и неудабная команда для соперников. Даже на Кубке Африки выбивали более сильных и рейтинговых соперников в финальных стадиях(Кот-дИвуар, Нигерия) 
Slava_Dyatlov
Тэк-с, что у нас там дальше? Ага... 
Значит Германия разбирается с Коста-Рикой, ну а Япония вряд-ли заберёт победу у Испании...  Значит в 1/8 у нас будет сражение Германия - Марокко, и Хорватия - Испания. Интересна 
Леха
Бельгия домой читалось,Бельгия уже не та скоро они в рейтинге будут там где и Норвегия потому что они свое золотое поколение профукали а молодежи то нету 
Юра Шопов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Slava_Dyatlov
Вот канадцы крисы  Сами ничего на этом турнире не показали, так ещё и хотели у Марокко очки забрать, чтоб те с первого места не вышли....