Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 листопада 2022, 18:35
2505
1

Найдорожчі гравці, які пропускають ЧС-2022

Розповідаємо про футболістів, які стежать за світовою першістю з дому

| Оновлено 30 листопада 2022, 18:35
2505
1
Найдорожчі гравці, які пропускають ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат світу йде повним ходом. За 2 тури глядачі вже встигли побачити безліч голів, сенсацій та просто несподіваних результатів. На ЧС-2022 обов'язково будуть свої герої. Однак зараз поговоримо про тих футболістів, котрі змушені спостерігати за головним турніром планети збоку.

Далі – найдорожчі гравці, які пропускають чемпіонат світу.

Джейдон Санчо (60 млн євро)

У збірної Англії настільки сильний склад, що в ньому не знайшлося місця одному з найталановитіших вінгерів країни – Джейдону Санчо. Щоправда, після переходу в «Манчестер Юнайтед» із дортмундської «Борусії» місце футболіста у національній команді постійно було під загрозою. В АПЛ Санчо не такий стабільний, як у Бундеслізі, але він все одно залишається гравцем високого рівня. Однак цього виявилося замало для поїздки на чемпіонат світу. У збірній Англії справді дуже високий рівень конкуренції.

Мілан Шкріньяр (60 млн євро)

Якість Шкріньяра не підлягає сумніву – він є основним захисником «Інтера» та збірної Словаччини. Мілану не пощастило поїхати до Катару, оскільки словаки не пройшли на чемпіонат світу. Цей час футболіст може провести з користю. Контракт Шкріньяра з «нерадзуррі» розрахований до кінця поточного сезону. Словаку треба подумати про своє майбутнє та ухвалити правильне рішення. У захисника є нова угода від «чорно-синіх» та пропозиція від «ПСЖ». Є про що замислитись і є з чого вибирати.

Федеріко К'єза (60 млн євро)

Збірна Італії провалила відбір на ЧС-2022, поступившись Північній Македонії у плей-оф кваліфікації. Це погано, в тому числі через те, що не вдасться оцінити Федеріко К'єзу на такому великому турнірі. Вінгер «Ювентуса» якраз відновився після важкої травми і, мабуть, міг би допомогти національній команді на мундіалі. Італієць вже показав себе, забиваючи важливі голи у Лізі чемпіонів та на Євро-2020. На чемпіонаті світу К'єза міг би затвердитися у статусі майбутньої (або вже справжньої) зірки «скуадри адзурри». Залишається сподіватися, що попереду у Федеріко ще будуть великі турніри.

Віктор Осімхен (70 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Нігерія вперше за 16 років не вийшла на чемпіонат світу. Це стало великим розчаруванням для вболівальників, які рознесли стадіон після вирішального матчу відбору на ЧС-2022 проти збірної Гани. У нігерійців цікава команда. Вони могли б зробити сюрпризи на мундіалі. Те саме стосується й Віктора Осімхена. Найкращий бомбардир «Наполі» чудово провів першу частину сезону. У національній команді у нього теж хороші показники – 23 матчі та 15 голів. Але оскільки Нігерії на світовій першості немає, футболіст може зосередитися разом із неаполітанцями на боротьбі за скудетто.

Ніколо Барелла (70 млн)

Барелла – ще одна жертва обставин. Було б дуже цікаво побачити на світовій першості одного з найкращих півзахисників Серії А. Ніколо на доброму рахунку і в «Інтері», і в збірній Італії, але з поїздкою до Катару у нього не склалося. Теоретично у Барелли, як і у К'єзи, ще достатньо часу, щоб виступити на серйозних міжнародних турнірах. Але чи зможуть італійці пройти на них? «Скуадра адзурра» пішла в перебудову, і хтозна, наскільки це затягнеться. Подібні процеси не завжди проходять легко та швидко.

Луїс Діас (75 млн євро)

Діас добре виступає у «Ліверпулі» із самого початку після переходу в клуб. Але показати себе на чемпіонаті світу вінгер «червоних» не зможе, оскільки збірна Колумбії не змогла вийти на мундіаль. У колумбійців хороша команда, але все ж таки їм не вистачило якості, щоб пройти відбір у Південній Америці. Для мерсисайдців це добре, оскільки Діас підійде з новими силами до поновлення сезону. У Прем'єр-лізі «Ліверпуль» має непросте становище, тому «червоним» буде важливо мати максимально сильний склад відразу після ЧС-2022.

Мохамед Салах (80 млн євро)

Ще один представник «Ліверпуля» не поїхав на чемпіонат світу. Єгипет не пройшов кваліфікацію на ЧС-2022, поступившись Сенегалу у драматичній серії пенальті. Мохамед Салах тоді не реалізував 11-метровий, що практично позбавило «фараонів» шансів на поїздку до Катару. Для «червоних», знову ж таки, добре, що такий важливий гравець підійде з новими силами до відновлення сезону. Але, напевно, футболіст більше хотів би поїхати на мунідаль. Не факт, що у Салаха ще буде така можливість. У єгиптян не найсильніша команда.

Ерлінг Холанд (170 млн євро)

Getty Images/Global Images Ukraine

Так склалося, що один із найдорожчих футболістів світу не потрапив на ЧС-2022. Збірна Норвегії залишилася за бортом чемпіонату світу, а разом із нею і Ерлінг Холанд. З іншого боку, форвард «Манчестер Сіті» мав проблеми зі здоров'ям останнім часом, тому невідомо, в якій формі він підійшов би до мундіалю. Але в будь-якому випадку такі гравці повинні бути учасниками великих турнірів. У Холанда ще все попереду, хоч він уже зараз є головною зіркою збірної Норвегії. Це може як допомогти, так і нашкодити молодому нападникові, але поки що Ерлінг залишається незворушним.

Текст: meta.ua/uk/sport

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anonymous
Срна і Палкін явно не погодяться з цим рейтингом