Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 листопада 2022, 01:39
3523
6

Впевнений крок до плей-оф. Англія з дублем Рашфорда розгромила Уельс

Англійці посіли перше місце у групі В

| Оновлено 30 листопада 2022, 01:39
3523
6
Впевнений крок до плей-оф. Англія з дублем Рашфорда розгромила Уельс
Getty Images/Global Images Ukraine

Перед заключним туром групового раунду ЧС-2022 збірна Англії лідирувала в квартеті В і для виходу до плей-оф їй вистачало й нічийного результату з командою Уельсу. Але навряд чи «левів» у 1/8 фіналу влаштовувала зустріч із Нідерландами, тому націлені вони були лише на перше місце. У валлійців шанси на прохід до наступної стадії турніру були невеликі, і перемоги в сьогоднішньому протистоянні могло не вистачити для виконання цього завдання.

У першій половині зустрічі англійці володіли територіальною перевагою, але до особливо небезпечних моментів біля воріт Уельсу справа не доходила. Валлійці сконцентрувалися на обороні своїх воріт, а з контратакуючою грою у них справи були зовсім погані. Хоча англійці могли забити швидкий гол, коли Уорд встиг вийти та заблокувати удар Рашфорда. Ще згадується удар Фодена з розвороту з центру штрафного майданчика, коли м'яч пролетів над поперечиною.

Getty Images/Global Images Ukraine

Складалося враження, що номінальні гості контролюють ситуацію і не поспішають форсувати події, чекаючи на свій момент для реалізації. Але навіть велика кількість стандартних положень біля воріт «драконів» не закінчувалася якоюсь гостротою. У середині тайму у валлійців сталася перша неприємність. Після сильного удару суперника ушкодження отримав Неко Вільямс. Захисник зміг продовжити поєдинок, але все ж таки був змушений залишити поле ще до перерви.

У перерві тренерський штаб збірної Уельсу замінив багаторічного лідера команди Гарета Бейла, який був малопомітним у першому таймі. Але це не допомогло: проблеми у валлійців почалися невдовзі після поновлення гри. Англійці заробили штрафний навпроти воріт, і Рашфорд влучним ударом відправив м'яч у сітку. «Дракони» розвели м'яч у центрі поля та одразу його втратили. Футбольний снаряд опинився у Кейна на правому фланзі, і форвард прострілив на дальню штангу, звідки Фоден подвоїв перевагу збірної Англії.

Такий розвиток подій змусив активізуватися валлійців, і вони ледь не відіграли один гол. Мур пробив з-за меж штрафного майданчика, а Пікфорд продемонстрував свою реакцію після рикошету від голови Магуайра. Але на більше футболістів збірної Уельсу не вистачило. Англійці впевнено вели гру та організували ще одне взяття воріт. Філліпс видав довгу передачу на хід Рашфорду, який увійшов у правий кут штрафного майданчика, похитав опонента і завдав точного удару, з яким не впорався Уорд.

Після цього питання про переможця протистояння було знято. На останніх хвилинах зустрічі англійці могли ще більше збільшити свою перевагу (Стоунз з лінії воротарського майданчика не влучив у ціль), але рахунок залишився тим самим. Збірна Англії з першого місця групи В вийшла до 1/8 фіналу чемпіонату світу, де зустрінеться із Сенегалом.

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група В. 3-й тур.

Уельс – Англія – 0:3

Рашфорд (50, 68), Фоден (52)

Джеймс (29), Ремзі (61)

Уельс: Уорд, Ампаду, Девіс (Моррелл, 59), Родон, Мефам, Вільямс (Робертс, 36), Аллен (Колдвелл, 81), Ремзі, Мур, Бейл (Джонсон, 46), Джеймс (Вілсон, 77).

Англія: Пікфорд, Магуайр, Стоунз, Вокер (Александер-Арнольд, 57), Шоу (Тріпп'єр, 65), Беллінгем, Хендерсон, Райс (Філліпс, 58), Фоден, Рашфорд (Гріліш, 76), Кейн (Вілсон, 58).

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія)

Стадіон: «Ахмед бін Алі» (Ар-Райян)

АНГЛІЯ – УЕЛЬС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

68’
ГОЛ ! М'яч забив Маркус Решфорд (Англія).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Філ Фоден (Англія).
50’
ГОЛ ! М'яч забив Маркус Решфорд (Англія).
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін отримав високе визнання за неймовірний перфоманс у грі з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 10:51 3
Лунін отримав високе визнання за неймовірний перфоманс у грі з Ман Сіті

Українець потрапив у символічну команду тижня Ліги чемпіонів від WhoScored та SofaScore

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 7
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KIEWADIM
Блин, каким мы лашарам слились. Было бы две игры, то мы б их размазали
roman75zpr
В Уэльса ни одного гола с игры на ЧМ, да уж...