Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 28 листопада 2022, 09:58
6233
6

У Брюсселі почалися масові заворушення після поразки Бельгії від Марокко

Десятки учасників заворушень перевертали та підпалювали автомобілі

| Оновлено 28 листопада 2022, 09:58
6233
6
У Брюсселі почалися масові заворушення після поразки Бельгії від Марокко
AP Photo

Заворушення спалахнули в кількох бельгійських та голландських містах після прикрої поразки Бельгії від Марокко з рахунком 0:2 на чемпіонаті світу 2022.

Поліція затримала близько десятка людей. Були застосовані водомети та сльозогінний газ для розгону натовпу в Брюсселі.

Десятки учасників заворушень перевертали та підпалювали автомобілі, підпалювали електросамокати та закидали автомобілі цеглою. Поліція прибула після того, як одна людина зазнала травм обличчя, повідомила прес-секретар поліції Брюсселя Ільза Ван де Кіре.

Мер Брюсселя Філіп Клоуз закликав людей триматися подалі від центру міста і заявив, що влада робить все можливе, щоб підтримувати порядок на вулицях. Навіть рух метро та трамваїв довелося зупинити за розпорядженням поліції.

«Це не фанати, це бунтівники. Марокканські фанати зібралися, щоб відсвяткувати», – сказав Клоуз. Були також заворушення у містах Антверпен та Льєж.

«Сумно бачити, як деякі люди зловживають ситуацією і виходять з-під контролю», – сказала міністр внутрішніх справ Аннеліс Верлінден.

Поліція сусідніх Нідерландів повідомила, що в портовому місті Роттердам спалахнуло насильство, коли офіцери з охорони громадського порядку намагалися розігнати групу з 500 футбольних уболівальників, які закидали поліцію феєрверками та склом. ЗМІ повідомляють про заворушення у столиці Амстердамі та Гаазі.

Перемога Марокко над Бельгією (2:0) стала великим розчаруванням на чемпіонаті світу та була з ентузіазмом відзначена фанатами, марокканськими іммігрантами, у багатьох бельгійських та нідерландських містах.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rrkalina
Аха-ха.Заголовок неправильный.Беспорядки не после поражения Бельгии,а после победы Марокко.Местные марокканцы празднуют.А дикари иначе не умеют.
Алекс Морган
Пля, да вони фанатів мароканських не можуть розігнати! Путін точно за пару тижнів до Ла-Манша дійшов би
antt
Я так розумію для мароканських гравців це був один із підтекстів перемагати Бельгію. Це не боротьба з колишньою колонією а їх специфічна колонізація ядра ЄС. Як результат програш Бельгії і заворушення ще й в Голландіїї. А лідер золотого покоління, де брюйне, все сказав на днях а результат на табло сьогодні..
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил