Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 27 листопада 2022, 22:09
9784
11

Зібралися та добили. Марокко сенсаційно здолав Бельгію

Африканці зробили серйозну заявку на вихід до плей-оф

| Оновлено 27 листопада 2022, 22:09
9784
11
Зібралися та добили. Марокко сенсаційно здолав Бельгію
Getty Images/Global Images Ukraine

Бельгійська збірна була фаворитом поєдинку. І не тільки через те, що вона є чинним бронзовим призером чемпіонату світу. Свою нинішню силу команда Роберто Мартінеса показала вже в Катарі. У стартовій грі мундіалю-2022 Бельгія здобула непросту перемогу над Канадою – 1:0. Однак саме виявлений характер і ставив її однозначно вище за команду Марокко.

Марокканці, у свою чергу, на почин виступів на ЧС-2022 змогли потішити себе та своїх шанувальників нічиєї 0:0 у протистоянні з Хорватією. Примітним було те, що балканці на чемпіонаті світу 2018 завоювали «срібло». Виходить, африканці мали проявити себе в суперництві з ще одним діючим призером ЧС. Результат дій Марокко був цікавим у порівнянні.

Зустріч розпочалася під диктовку бельгійців. Це було не дивно. Здивувало б, якби було навпаки. Забігаючи наперед, варто зазначити, що за підсумками першого тайму європейці досягли показника 68% у володінні м'ячем. А в африканців цей показник, відповідно, був на позначці 32%. Втім, результативної переваги команді Мартінеса це не давало.

Так, бельгійці частіше володіли м'ячем. Так, вони більше перебували в атаці та частіше загрожували воротам суперника. Були чудові удари у виконанні Батшуаї, Де Брюйне та знову Де Брюйне. Але глобальної переваги команда не мала. Гравці збірної Марокко контратакували та нудьгувати Куртуа не дозволяли. Активними були Зієш, Хакімі та Амдалла. А у компенсований час першого тайму африканцям навіть вдалося забити, але, як виявилося, з положення поза грою. Відзначився Зієш, якого голу позбавив відеоасистент арбітра.

Після відпочинку зустріч відновилася, по суті, з момента у Едена Азара. На 52-й хвилині він міг вивести вперед свою збірну, але надійно зіграв голкіпер команди Марокко. Невдовзі після цього небезпечно пробив головою Онана. Африканці відповіли на 57-й хвилині, коли небезпечно та перспективно «вистрілив» Буфаль – повз. Було зрозуміло, що жодна збірна не збирається собі зраджувати: бельгійці продовжать домінувати, а марокканці - шукати шанс у контригрі.

Мартінес на допомогу підопічним у середині другого тайму кинув у бій Мертенса та Тілеманса. Вже на п'ятій хвилині свого перебування на полі Мертенс міг відзначитись – знову надійно зіграв Мунір. Майже одразу у Марокко у гру вступили Сабірі та Аттіят-Аллах. І треба ж: Сабірі став джокером своєї команди. На 73-й хвилині він майстерно виконав удар зі штрафного. 0:1!

Бельгія була шокована. Бельгія опинилися на межі фіаско. Бельгія змушена була на останніх хвилинах зустрічі піти ва-банк. Команда полетіла в атаку неймовірними силами, на полі з'явився Лукаку. Хлопці Мартінеса були готові кинути все на вівтар позитивного результату в матчі. Але як часто буває: помчавши вперед, вони зрештою потрапили в полон. У компенсований час матчу Абухлаль із передачі Зієша поставив крапку у перемозі Марокко над Бельгією – 2:0.

Марокканці з 4 очками вийшли на 1 місце у групі F та мають всі шанси для того, аби пробитися до плей-оф. Попереду у них гра з Канадою. Бельгійці на 2 позиції з 3 пунктами і завершать груповий етап зустріччю з Хорватією.

Чемпіонат світу-2022. Група F

Бельгія – Марокко – 0:2

Сабірі, 73, Абухлаль, 90+2

Онана, 29 – Сабірі, 90+5

Бельгія: Куртуа – Меньє (Лукаку, 81), Алдервейрелд, Вертонген, Онана (Тілеманс, 60), Кастань, Вітцель, Де Брюйне, Т.Азар (Троссард, 75), Е.Азар (Мертенс, 60), Батшуаї (Де Кетеларе, 75).

Марокко: Мунир – Хакімі (Аттіат-Аллах, 68), Агерд, Мазрауї, Саїсс, Амрабат, Зієш, Оунахі (Ель-Ямік, 78), Буфаль (Абухлаль, 73), Амдалла (Сабірі, 68), Ен Несірі (Хамдалла, 73).

Арбітр: Сезар Артуро Рамос Паласуелос (Мексика)

Стадіон: «Аль-Тумама» (Доха)

БЕЛЬГІЯ – МАРОККО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Закарія Абухляль (Марокко).
73’
ГОЛ ! М'яч забив Абдельхамід Сабірі (Марокко).
Оцініть матеріал
(96)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 52
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
leha_frenkel
Дивлюсь як Марокко , а перед тим Канада грали проти фаворитів бельгійців - постійний пресинг, від якого бельгійці губляться і деколи просто на відбій виносять м'яч....проти Канади бельгійцям відверто повезло, а сьогодні все стало на свої місця....просто чемпіонат несподіваних результатів 
pricolist
Не розумію у що грає Бельгія на цьому чм. Гравці наче перший раз бачуть один одного. На Марокко було приємно дивитись, перевершили супернику у багатох компотентах гри і закономірно виграли.  
sanitarium
Шо случилось? Бельгия опять сенсационно не станет чемпионом мира?
Олег Мандрівник
Весёлинький ЧМ получился
ash
Нічого сенсаційного, у Марокко склад не гірше бельгійців.
Cruijff
Якщо в Едена буде настрій, то Бельгія виграє ЧМ, чи як там це чудо казало 
timetocrusade
так а чого так довго таблиці оновлюємо? зажмотили зарплатню хлопцм та скоротили чи шо?
Andr_Egor
Что сенсационного? Бельгия 0
mikeUkraineTheBest
Бельгия обосралась. Вообще не понимаю за какие заслуги они в 5-ке рейтинга постоянно. Никакие. Игры просто нет. Канаду случайно выиграли.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил