Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 листопада 2022, 18:06
6937
7

Загрузли в кучугурах. Зоря в компенсований час утратила перемогу над Минаєм

Колектив Патріка ван Леувена не зміг відновити відрив від київського «Динамо»

| Оновлено 27 листопада 2022, 18:06
6937
7
Загрузли в кучугурах. Зоря в компенсований час утратила перемогу над Минаєм
УПЛ

Під палючим сонцем Катару навіть під час зими в європейських широтах грати все одно буде більш приємно, аніж у морозному Києві на завершення останнього місяця осені. Не дивлячись на проведення чемпіонату світу-2022, розіграш української Прем’єр-ліги організатори національних змагань зупиняти не наважились, тож у наших уболівальників з’явилась унікальна для субконтинента нагода в паралельному режими спостерігати й за розвитком справ на внутрішній арені. А там якраз за розкладом добігав до завершення п’ятнадцятий тур, що в свою чергу вказувало на завершення першого кола поточного розіграшу.

Беззаперечним завданням команд на ці заключні матчі 2022 року було здобуття якомога вищих позицій у турнірній таблиці перед початком зимньої павзи. І якщо для луганської «Зорі» третя сходинка в конкуренції проти київського «Динамо» знаходилась на відстані всього в один заліковий бал, то її суперник за звітною зустріччю, закарпатський «Минай», мав більш відчутне відставання в три пункти від харківського «Металіста», що йшов одинадцятим. Команді Володимира Шарана в цьому плані радше потрібно було забезпечити непотрапляння до зони потенційних перехідних матчів.

І якщо ще добу тому кучугури на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського лежали виключно довкола футбольного поля, то вже в звітній день ледь не вся арена перетворилась на один суцільний кучугур. І якщо на столичних дорогах комунальна техніка міста хоч якось боролась із наслідками потужного снігопаду, то працівникам арени, а відповідно й футболістам, було не позаздриш. Однак делегат УАФ на матчі дав команду розпочинати протистояння, тож футбольна подія зрештою відбулась.

Безперечно, будь-яку невдачу в атаці, обороні чи епізодичні невдалі дії окремих виконавців цілком слушно можна було списувати на стан футбольного поля, але при цьому гравці й самі були не проти використовувати як перевагу ці незручності, які мали місце для обох сторін. Особливо загрозливими за таких умов були дальні удари та різкі передачі до штрафного з флангів, і якщо «Зоря» забрала на себе виконання першого компоненту, то під час поодиноких атак на чужій половині «Минай» використовував саме другий підхід.

Із огляду на позицію команд у турнірній таблиці перед початком туру, було зрозуміло, що луганці гратимуть першим номером, тоді як суперникам залишалось лишень не пропускатись помилок поблизу власного штрафного. Футболісти Шарана не мали підстав називати себе надійними в захисті, тому що інколи могли пропустити момент накшталт удару з лівого флангу штрафного в поперечину від Батагова.

Однак завершити бодай перший тайм без пропущених голів закарпатському колективу все ж таки вдалось. Проте вже незабаром після поновлення гри одна з флангових передач від «Зорі» зрештою завершилась відскоком під постріл Бражка до правого флангу, і той здалеку поцілив під дальню стійку. Важкувато пересувались полем футболісти, навіть не дивлячись на те, що агрономи добряче почистили поле під час перерви, і зрештою команда ван Леувена вирішила цю гру зводити до власної мінімальної перемоги.

«Зоря» при цьому помітно притислась до власного штрафного, що й зіграло проти неї злий жарт уже в компенсований час. «Минай» почав виконувати понаднормову кількість передач другим поверхом, і зрештою кутовий із правого флангу завершився тотальним непорозумінням між Батаговим, Імерековим та Мацапурою. Підсумковий рикошет опинився перед порожніми воротами на нозі Твердохліба, і той так святкував свій гол, що аж влетів у Шарана в підкаті в технічній зоні.

Наступний матч луганська «Зоря» проведе в якості господарів проти ковалівського «Колоса» 1 грудня, а закарпатський «Минай» лише навесні зустрінеться на виїзді зі «Львовом».

Українська Прем'єр-ліга. 15-й тур.

«Зоря» – «Минай» - 1:1

Бражко, 61 – Твердохліб, 90+2

Трубочкін, 68

«Зоря»: Мацапура – Бутко, Батагов, Імереков, Данченко (Вантух, 71) – Бражко – Кирюханцев (Снурніцин, 86), Булеца (Михайленко, 90+3), Чурко, Мишньов (Антюх, 46) – Русин (Хлань, 70).

«Минай»: Бандура – Дмитрук (Кравчук, 81), Нємчанінов, Горін, Трубочкін – Вітенчук – Кулієв (Гончар, 70), Твердохліб, Хахльов (Паламар, 88), Воробчак (Байдал, 87) – Вишневський (Колесник, 71).

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 14 (3) – 6 (3)
Кутові: 6 – 4
Офсайди: 1 – 1.

ЗОРЯ - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -1°C

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скаути Ювентуса переглядатимуть гравця Шахтаря. І мова не про Судакова
Футбол | 19 березня 2024, 12:05 3
Скаути Ювентуса переглядатимуть гравця Шахтаря. І мова не про Судакова

Представники туринців можуть відвідати фінальний поєдинок плей-оф Євро заради Сікана

ВІДЕО. Рахім Стерлінг пробив найкращий штрафний в історії футболу
Футбол | 18 березня 2024, 13:45 2
ВІДЕО. Рахім Стерлінг пробив найкращий штрафний в історії футболу

Жахливий удар по горобцях став об'єктом тролінгу в соцмережах

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Заря занимается благотворительностью - почти всех аутсайдеров очками обеспечила
timetocrusade
коли вже закінчиться це й совок?, як не болото то сніг?
Remark
В таких погодных условиях и с таким мячом играть было ошибкой! Организация игры полный ноль!
Sunrise
Ну как такую победу можно упускать? Понятно что не совсем футбол сегодня был, но моментов же много, забивайте. Не смогли, так отодвиньте игру, Минай играл 10 минут и ему хватило чтоб сравнять. Гол конечно прямо засунули: и отмашка была, и ногой во вратаря шли во вратарской и пассивный оффсайд ставший в итоге активным. 
ALKOSruLKA
... хай подякують розпіареному Булеці, який хвилину перед цим в потенційній гольовій атаці пробив по трибунах з переляку (власне, підтверджуючи свій колгоспний рівнень)... але, в цілому - "ігра била равна, іграло два г0вна"... ні ударів, ні 3-4 звязаних пасів... таке, "бєй-бєгі"