Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 квітня 2023, 17:20
1591
0

Стадіон для матчу УПЛ: хто вирішує — грати чи не грати

Клуби УПЛ поступово повертаються на домашні арени

| Оновлено 01 квітня 2023, 17:20
1591
0
Стадіон для матчу УПЛ: хто вирішує — грати чи не грати
ФК Кривбас

Ближче до завершення першого кола чемпіонату України сезону-2022/2023 в УПЛ футбольні клуби почали повертатися до своїх рідних стадіонів. Хоча перед початком сезону, зважаючи на рівень потенційної небезпеки під час війни, основними регіонами були зазначені лише Київ, Київська, Львівська та Закарпатська області.

Але в 15-му турі чемпіонату шість матчів із восьми відбудуться (або вже відбулися) на домашній арені клуба-господаря. Услід за «Чорноморцем» і «Вересом» (в Одесі та Рівному почали грати у вересні) та «Олександрією» (у жовтні) останні два тури на своїх домашніх стадіонах змогли зіграти «Кривбас» та «Інгулець».

Домашні арени обох клубів — «Гірник» в Кривому Розі та «Інгулець» в Петровому — відповідають структурним критеріям 2-ї категорії УАФ і внесені до реєстру стадіонів, на яких можуть проводитись матчі чемпіонату України (цей список можна знайти на сайті УАФ).

В умовах війни стадіони, де проходитимуть матчі чемпіонату України, мають бути попередньо узгоджені з місцевими військовими адміністраціями. Керівництву «Кривбаса» та «Інгульця» вдалося отримати такі дозволи, а далі вже всі питання актуальної готовності стадіону та його газону покладаються на офіційних осіб матчу.

В Регламенті чемпіонату України з футболу серед команд клубів Української Прем’єр-ліги сезону 2022/23 є стаття 10 — про місця проведення змагань. В ній у пункті 6 говориться про те, що рівень готовності стадіону разом із усіма службами, залученими до підготовки та проведення відповідного матчу, «визначає делегат матчу УАФ спільно з офіцером безпеки УАФ (експертом, у разі його призначення) матчу за підсумками організаційної наради».

Іншими словами, якщо у клуба є всі дозвільні документи на проведення матчу саме на цьому стадіоні (від УАФ та військової адміністрації), то, за діючим футбольним законом (Регламент), рішення грати чи не грати саме на цьому стадіоні приймають офіційні особи матчу. Тільки вони можуть заборонити проводити гру через якісь причини, а далі можуть бути варіанти, які прописані в Регламенті (його можна знайти на сайті УПЛ).

Андрій КУДИРКО

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 34
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 04:32 1
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.