Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Що робити Лейкерс для порятунку сезону

Головна боротьба ЛАЛ цьогоріч - перший пік драфту?

Що робити Лейкерс для порятунку сезону
Getty Images/Global Images Ukraine

За місяць ЛеБрону 38 і він точно не стає кращим, а навпаки, його травми змушують команду страждати і боротися за... Вембаньяму. Але не за високий посів в раунді плей-оф.

Джинні Басс, власниця ЛАЛ, не так давно говорила, що організація важливіша за конкретно взятого гравця, Роб Пелінка дискредитує себе з кожним новим днем, а хороші вільні агенти вже просто не дивляться в бік команди з Лос-Анджелеса.

Насправді, підбір гравців цьогорічних «Лейкерс» наштовхує на думку, що команда просто хоче потрапити в постсезон. І там вже чіплятися за кожне набране очко. Здорові «Король» і «Моноброва» здатні затягти серію до чотирьох перемог з будь-яким супротивником. Але якщо доведеться пройти раунд плей-ін, далі - боротися із швидкими «Грізліз», за ними - «Санс», то на умовних «Ворріорз» команду Дервіна Хема просто може не вистачити. Знову ж таки, слабкий ростер. Невже це їхній максимум?

Так, дії необхідно буде робити в час дедлайну на обміни. Адже, сам тренер випромінює спокій і каже, що сезон довгий і все попереду, а ліміт поразок є у кожної команди. Та й ЛеБрон з Девісом - це магніти для глядачів на трибунах. Навіщо поспішати? А от план цих самих дій треба мати вже зараз. Спробуємо разом з вами визначити декілька шляхів розвитку сезону для «Лейкерс»?

Getty Images/Global Images Ukraine

Варіант «Граємо на перемогу». Найважчий вибір, але в стилі найтитулованішої команди НБА. ЛеБрону і компанії слід буде попотіти. По-перше, слідкувати за здоров'ям і зменшити, наскільки це можливо, ризик травм. Зараз в команді будь-який багнет - на вагу золота. А особливо Джеймс і Девіс мають бути в формі.

По-друге, Роб Пелінка має подбати про хорошу лавку запасних під час дедлайну на обміни. Непоганий центровий - головна мета менеджера команди (вимога Девіса). Чи будуть такі серед відрахованих і чи захочуть вони йти в ЛАЛ? Це інше питання. Але від себе фронт-офіс команди має робити максимум, чого не відчувається останні два сезони.

Дервін Хем має викластися на повну. Його тактична гнучкість і адаптивність мають вийти на новий рівень. Змусити ЛеБрона часто грати центрового і без м'яча (зменшити час його перебування з м'ячем) - головні задачі тренера.

До речі, ми з вами ще жодного разу не згадали про Расселла Вестбрука. Час настав. Розігруючого сватають в «Бруклін» взамін Ірвінга. У обох закінчуються контракти. На кожного з них не розраховують в перспективі. І Расселл, і Кайрі - тягарі для своїх команд зараз. Більше немає в НБА жодної команди, котра захоче боротися хоча б за одного з цих гравців. Чому б ними не помінятися? Так, для «Нетс» розмови про обмін розігруючими стане можливим після рішення по Дюренту і загальних перспективах команди в цьому сезоні. Але це буде гарна спроба, розміняти одного непотрібного гравця на іншого непотрібного гравця.

Варіант «Сісти нижче за течією». Улюблена фраза Філа Джексона. Сісти і чекати доки тіло супротивника пропливе повз. І це найбільш реалістичний варіант. Так, генеральний менеджер команди працюватиме, але в силу своїх можливостей. І як ми з вами бачимо, ці можливості обмежені. Нові ідеї, нові спеціалісти? Напевно, це не про Роба Пелінку.

Ні ЛеБрона, ні, тим паче, Расселла - не зміниш. Вони гратимуть в свій баскетбол. Джеймс братиме на себе все і одразу, а Вестбрук - мазатиме кидки і втрачатиме м'яча. А Девіс так і не достукається ні до кого, що він не хоче грати центрового (і що він не може без травм).

Getty Images/Global Images Ukraine

Тренер допрацює до кінця сезону. Попри брак досвіду і вміння. Ну занадто часто «Лейкерс» програють за Дервіна Хема. Навіть Док Ріверс із ноунеймами перемагає зіркових «Нетс».

Обміни? Навряд чи. Із ліквідних активів там лише Девіс і Рівз. Міняти цих двох і потрапити в болото Західної конференції (занадто погані для плей-ін, занадто хороші для першого номеру драфту) та ще й без глядачів? Адже вони можуть просто збунтуватися проти ЛАЛ і їхньої публічної відмови від будь-якої боротьби за будь-що. Оце вже ні, краще - з глядачами. Але все одно, без боротьби. І без плей-оф.

Варіант «Йти ва-банк». Цікавий варіант. Тим цікавий, що змушує рухатися. Це вже вам не дзен-вчення сивого чемпіона. Але підхід, здатний перезапустити організацію. І дати команді Вембаньяму.

«Лейкерс» недалеко від боротьби за топ-пік майбутнього драфту. Обмін Девіса в зворотньому напрямку, в «Нью-Орлеан», з метою повернути собі право вибору на свій же драфт-пік (зараз НОП мають право обміну піками) за Макколлума і ще когось має зацікавити обидві сторони. Чом би й ні? У «Пелс» є Зайон. Є Інгрем і Валанчунас (омріяний для Девіса центровий). Такий обмін зробить команду Віллі Гріна претендентами на чемпіонство. Тим паче, що вони вже зараз - треті в Західній конференції. Навіщо їм Вембаньяма? В той час як «Лейкерс» йдуть передостанніми у лізі і мають хороший шанс поборотися за француза, маючи свій вибір на драфті-2023.

Обмін ЛеБрона? В такому випадку ЛАЛ матимуть за щастя просто прибрати його контракт із своєї платіжної відомості. Але це спричинить цілий ряд наступних подій: Пелінка, не справляєшся - до побачення, Хем, не справляєшся - до побачення, Вестбрук, не справляєшся - так, допоможи нам провалити цей сезон ще більше і з наступного року почати все з початку і з чистою платіжною відомістю.

Що дасть такий шлях? Покаже, що організація вище за конкретно взятого гравця. Збереже головні цінності «Лейкерс». І покаже, що клуб не боїться починати з початку. Тим паче, якщо ЛеБрону вже пора на пенсію, а Девісу - на лікарняний.

А якщо відверто, то цих «Лейкерс» вже потрібно перезапускати. Забути про минулі досягнення, адже в баскетбол грають люди, а не історія. І на передових ролях зараз «Мілуокі» та ГСВ, а не найтитулованіша команда НБА. Так, доведеться засукати рукави і починати свій рух з нуля. Але мета того варта - чемпіонство в НБА.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий суперник Прометея у фіналі Латвійсько-естонської ліги
Баскетбол | 16 квітня 2024, 22:14 0
Став відомий суперник Прометея у фіналі Латвійсько-естонської ліги

Український клуб зіграє проти переможця регулярного сезону «Калев-Крамо»

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kain_X_Rain
В этом сезоне ЛАЛ - это команда первой четверти, потом резко все останавливаются. Рас - начинает кривляться, Джемс устает, Девис держится за спину.