Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 листопада 2022, 22:23
10651
10

Добили у кінцівці. Іран вирвав сенсаційну перемогу над Уельсом

Несподівана, але заслужена перемога команди Карлуша Кейруша

| Оновлено 25 листопада 2022, 22:23
10651
10
Добили у кінцівці. Іран вирвав сенсаційну перемогу над Уельсом
Getty Images/Global Images Ukraine

Другий тур чемпіонату світу в Катарі відкривався поєдинком групи В: Уельс грав із Іраном. Британці підходили до матчу у статусі фаворитів – дуже вже розібраними виглядали їхні суперники в першому турі проти Англії (поразка 2:6).

Однак досить несподівано з перших хвилин Ірану вдалося нав'язати команді Роба Пейджа практично рівну боротьбу. Так, невелика територіальна перевага в Уельсу все ж таки була, але контратаки Ірану виглядали не менш небезпечними. Хоча загалом відзначимо, що у діях обох команд було дуже багато сумбуру і дуже мало осмислених колективних дій.

На 12-й хвилині перший небезпечний момент у матчі створив Уельс. Кіффер Мур з метрів з п'яти замикав подачу Коннора Робертса з правого флангу ударом з лету, проте влучив прямо в голкіпера іранців Хоссейні. А вже через три хвилини той самий Робертс ледь не привіз гол у свої ворота.

Він обрізався при поперечній передачі на своїй половині поля, і Іран отримав вихід 3 в 2 по центру. Сердар Азмун, який опинився на ударній позиції, натомість вирішив покотити на порожні ворота на Алі Голізадеша, але дарма. Той м'яч у ворота, звісно, ​​переправив, але з офсайду.

Ще один сплеск активності у виконанні збірної Ірану стався вже у компенсований до першого тайму час. Все, що вдалося з нього вичавити – це жовта картка для Джо Родона, а також небезпечний простріл на Азмуна, який форвард «Баєра» замкнути не зумів.

Другий тайм почався веселіше, і вже на 51-й хвилині у збірної Ірану виник божевільний шанс відкрити рахунок у матчі. Азмун у контратаці вийшов майже сам на сам із воротарем, але пробив у штангу. М'яч підібрав Голізадеш, який метрів із 22-х завдав гарного удару в дальній кут – знову штанга!

Після цього Іран залишався небезпечнішим, і наставник збірної Уельсу Роб Пейдж вирішив провести подвійну заміну. Проте змінити перебіг зустрічі вони не допомогли. Перевага Ірану становила все відчутнішою, і на 72-й хвилині команда Карлуша Кейруша знову була близька до голу. Езатолахі метрів із 19-ти пробив у лівий нижній кут, однак Хеннессі кінчиками пальців перевів м'яч на кутовий.

На 83-й хвилині Уельс спромігся на єдиний небезпечний момент біля воріт суперника у другому таймі. Бен Девіс потужно пробивав верхом з лінії штрафного майданчика, проте Хоссейні перевів на кутовий.

Getty Images/Global Images Ukraine

На 85-й хвилині чергова небезпечна контратака збірної Ірану обернулася великими проблемами для валлійців. Голкіпер Хеннессі вийшов далеко за межі свого штрафного майданчика і, промахнувшись повз м'яч, збив Мехді Таремі. Після перегляду VAR гватемальський арбітр матчу Маріо Ескобар показав першу червону картку на нинішньому ЧС.

Іран кинувся реалізовувати свою чисельну перевагу, і коли здавалося, що команда Кейруша зробити цього вже не встигне, вони таки забили. Рузбех Чешмі, який вийшов на заміну у другому таймі, класно пробив з-за меж штрафного майданчика, і запасний голкіпер збірної Уельсу Денні Уорд врятувати не зумів. Валлійці кинулися відігравутися, проте нарвались на контратаку, яка завершилася виходом віч-на-віч для правого захисника Ірану Раміна Разаеяна. Той елегантно перекинув Уорда – 2:0.

Сенсаційна, але абсолютно заслужена перемога Ірану в, мабуть, найгіршому за якістю гри матчі на нинішньому ЧС. Ну а щодо збірної Уельсу питання лише одне: ЯК ми примудрилися пустити таку команду на чемпіонат?

Чемпіонат світу. Груповий етап. Група В. Перший тур

Уельс – Іран – 0:2
Гол: Чешмі 90+8, Разаеян (90+11)

Уельс: Хеннессі – Девіс, Родон, Мефем – Вільямс, Ремсі (Уорд 88), Ампаду (Аллен 78), Робертс (Джонсон 57) – Вілсон (Джеймс 58), Бейл, Мур

Іран: Хоссейні - Мохаммаді, Маджид, Пураліганджі, Разаеян - Хаджсафі (Торабі 77), Езатолахі (Карімі 83), Ахмад Нуроллахі (Чешмі 78), Голізадеш (Джаханбахш 77) - Таремі, Азмун (Ансаріфард 68)

Попередження: Родон (45+3) – Резаеян (90+5), Джаханбахш (90+5)

Арбітр: Маріо Ескобар (Гватемала)

Стадіон: Ахмад бін Алі (Аль-Райян)

Статистика

Удари (по воротах): 10 (4) – 21 (6)

Кутові: 2 – 7

Офсайди: 2 – 2

Вилучення: Хеннессі (86)

Оцініть матеріал
(100)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Brian
В чём сенсация по словам автора? Или Уэльс это ТОП сборная? В матчах с США вообще ничего не показали, сегодня тоже прогнозировано проиграли. 
Soyer
Сенсация была,если б Уэльс выиграл
Весь матч его возили 
Александр Ад
може і накраще ,що Україна не потрапила на ЧС,в умовах,що склалися,важко б було підготуватися.як слід...
Gargantua
что ж вы за Иран радуетесь
а где политическая сознательность?
тем более успех Уэльса поднял бы реноме сбУ, дескать сильному сопернику проиграли.
lizerginnn
Та ладно ми. Як Австрія примудрилася пролетіти мимо мундіалю. А щодо Уельса, то все очікувано було після зустрічі з нами. Дно дніщенське. Потужний Уельс залишився далеко позаду - у 2014 році. Тепер будуть скочуватися так само як і Ісландія
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ivan Vismutenko
Вот уже и хорошо, что мы не на месте Уэльса.)
Уже представляю красную для Степаненко и 0:2.  И потом шквал  критики аж до неба! 
Хотя, в сложившейся ситуации, наша команда просто обязана была не выходить на игру против мопедов. Тогда зачем туда было бы ехать, зная что мы в одной группе?   Неисповедимы пути Господни....
Eugenii Skrypka
Так Украина была и есть дном, ни одной внятной игры в финальных раундах чм и че) у Уэльса же ярких игр тоже нет, за то результат был 
zzg77
Покарання!!! Це вам за Україну!!!
Remark
Очень рад за сборную Ирана по футболу!
Так и тянулась рука поставить в конце матча на их гол за коф 5, но ...