Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 листопада 2022, 01:46
16388
10

Німці без волі. Німеччина сенсаційно програла Японії, ведучи у рахунку

Команда Ханса-Дітера Фліка розпочала ЧС-2022 з поразки

| Оновлено 24 листопада 2022, 01:46
16388
10
Німці без волі. Німеччина сенсаційно програла Японії, ведучи у рахунку
Getty Images/Global Images Ukraine

Німецька збірна вийшла на поєдинок у статусі його фаворита. Як наслідок, почала вона гру з позиції сили і дуже швидко здобула велику ігрову та територіальну перевагу. Японці цьому не чинили опір, розуміючи, мабуть, весь розклад сил. Однак бути надпокірними представники Країни сонця, що сходить, не збиралися. І вже на 8-й хвилині їм вдалася чудова контратака, точку в якій поставив Маеда. На жаль, голу гравці збірної Японії раділи недовго – його скасували через офсайд.

Німці, отримавши по носі, висновків із цього не зробили, а продовжили тиснути на оборону суперника в тому самому ключі, як і було раніше. Щось їм вдавалося, щось ні, але особливих моментів біля воріт Гонди вони не створювали. Лише на 33-й хвилині їм вдалося по-справжньому розірвати японський захист і досягти успіху. Раум змусив голкіпера завалити себе у штрафному майданчику – пенальті. Виконати 11-метровий взявся Ґюндоган і зробив це бездоганно. 1:0!

Повівши в рахунку, гравці Бундестім включили величезну холоднокровність. Втім, навіть за такою грою їм перед самою перервою вдалося відзначитись вдруге, але гол зараховано не було. Справа в тім, що Хаверц добивав м'яч у ціль, опинившись до цього у 2-метровому положенні поза грою.

Після відпочинку гравці німецької збірної зраджувати собі не стали - вони демонстрували ту саму міць в атаці, таку саме холоднокровність і ... впевненість у своїх силах. Японцям, мабуть, це й треба було. Вони завдяки замінам отримали порцію нових сил, з честю переварили всі погрози з боку суперника і одразу помчалися розносити захисні побудови Німеччини. До речі, німецька оборона виявилася насправді дуже і дуже недієздатною.

На 75-й хвилині підопічних Фліка за помилки у штрафному майданчику покарав Доан, який виявився найспритнішим на добиванні. 1:1. А на 84-й хвилині свіженький Асано переконливо втік із флангу від Шлоттербека і завдав влучного завершального удару у ближній кут над Ноєром. 1:2!

Німці були шоковані! Але вони мали час, щоб як мінімум врятувати матч, не кажучи вже про те, щоб його виграти. Добре, що арбітр додав до основного часу зустрічі 7 хвилин. Не допомогло. Футболісти збірної Німеччини йшли вперед до останнього, намагалися всі, включаючи навіть Ноєра, який останні 2 хвилини матчу провів у штрафному майданчику Японії – спочатку при розіграші штрафного, а потім і кутового. У підопічних Фліка виявився на нульовому рівні запас волі, у чому з японцями за замовчуванням тягатись всім майже нереально. Японія здолала Німеччину заслужено.

Чемпіонат світу-2022. Група E. 1-й тур

Німеччина – Японія – 1:2

Гюндоган, 33 пенальті – Доан, 75, Асано, 84

Німеччина: Ноєр, Рюдігер, Раум, Зюле, Шлоттербек, Кімміх, Гнабрі (Мукоко, 90), Мюллер (Гофманн, 67), Мусіала (Гетце, 79), Гюндоган (Горецка, 67), Хаверц (Фуллькруг, 79).

Японія: Гонда, Ітакура, Нагатомо (Мітома, 57), Сакаї, Йосіда, Ендо, Кубо (Томіясу, 46), Іто, Камада, Танака (Доан, 71), Маеда (Асано, 57).

Арбітр: Іван Бартон (Сальвадор)

Міжнародний стадіон імені шейха Халіфа (Ель-Ейн)

НІМЕЧЧИНА – ЯПОНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Такума Асано (Японія).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Ріцу Доан (Японія).
33’
ГОЛ ! З пенальті забив Ілкай Гюндоган (Німеччина).
Оцініть матеріал
(142)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»
Футбол | 25 квітня 2024, 13:04 1
Президент ПФЛ: «Долю поєдинку Хуст – Металург вирішить КДК»

Олександр Каденко розповів про ситуацію навколо зірваного матчу в Хусті

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Вже друга сенсація. Супер. Тепер і Аргентина і Німеччина будуть грати як скажені. 
GloryUkraine
Для німців ситуація в групі  дуже погана. Ім треба вигравати обидва матчі, що майже не реально. Іспанців перемогти буде надзвичайно важко. Хоч німці завжди німці, але боюся, що з групи вони не вийдуть.
Макс Максов
Чемпіони світу:0 - 2:Азія!) А по факту 2:4!
Kain_X_Rain
Да ну,немцы до того как Япония забила должны были выигрывать 3-0 минимум,реализация подвела
⬆️
Букмекеры уже наварились до конца турнира с опережением графика на лохах с лишними деньгами.  Осталось еще  сыграть Бразилия - Сербия 4:4
dassin
Японські позашляховики все ж кращі за німецькі
Юра Шопов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алекс Морган
Німеччина та Аргентина вже сміливо можуть готуватися до чемпіонату світу 2026
Play Games
Ну а що? Нормально на контори грають.то Аргентина ледве ходе по полю.то німці з таким складом програють.і як тут вгадати результат?