Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 листопада 2022, 23:47
1620
4

Безгольовий старт. Марокко та Хорватія розійшлися миром у першому турі ЧС

В іншому поєдинку дня в цьому квартеті зіграють Бельгія та Канада

| Оновлено 23 листопада 2022, 23:47
1620
4
Безгольовий старт. Марокко та Хорватія розійшлися миром у першому турі ЧС
УЄФА

23 листопада на чемпіонаті світу 2022 в Катарі вступили в гру представники групи F.

Першими цього ігрового дня на поле стадіону «Ель-Байт» в Ель-Хаурі вийшли збірні Марокко та Хорватії.

Гра розпочалася у невисокому темпі, і небезпечних ситуацій у дебюті зустрічі майже не було. Запам'яталися останні хвилини першої половини гри. Команда Златко Даліча, яка вважалася фаворитом матчу, додала в темпі і створила два гольові моменти.

На 45-й хвилині Нікола Влашич мав нагоду відзначитись, коли після прострілу з лівого флангу пробив в один дотик. Голкіпер марокканців Яссін Буну дивом врятував свою команду, зреагувавши на удар впритул.

І відразу, у компенсований час, хорвати отримали ще один шанс. Удар Влашича з дуже вигідної позиції заблокував захисник, а Лука Модрич, до якого відскочив м'яч, чомусь відправив його вище воріт.

У другому таймі Хорватія надійно оволоділа ігровою перевагою. На 52-й хвилині знову довелося втручатися у гру Яссіну Буну. Голкіпер марокканців у стику біля своїх воріт зумів першим вибити м'яч із небезпечної зони.

На 71-й хвилині капітан хорватів Лука Модрич чудово закрутив м'яч зі штрафного з правого флангу атаки, і хтось із захисників збірної Марокко мало не зрізав м'яч у свої ворота. М'яч пішов вище воріт, на боці марокканців знову опинилася удача.

Відбулися заміни, і темп гри знову впав. Марокканці багато часу проводили в захисті й зуміли втримати таку важливу для них нічию – 0:0 за не надто яскравої гри. Обидві збірні грали недостатньо якісно для перемоги. І це вже третя нульова нічия на турнірі у 9 зіграних матчах.

Втрата очок для хорватів поки що не критична, але 27 листопада у другому турі їм обов'язково потрібно буде перемагати канадців, щоб із хорошим очковим запасом підійти до останньої гри групи з бельгійцями.

В іншому матчі стартового туру у цьому квартеті 23 листопада о 21:00 зіграють команди Бельгії та Канади.

🏆 ЧС-2022. Група F

1-й тур, 23 листопада. Ель-Хаур, стадіон «Аль-Байт»

12:00 Марокко – Хорватія – 0:0

Марокко: Буну, Хакімі, Саїс, Агерд, Мазрауї (Аттійят-алла, 60), Амрабат, Амалла, Унаї (Сабірі, 82), Зієш, Буфаль (Ез Абде, 65), Ен-Несірі (Амдалла, 81).

Хорватія: Лівакович, Юранович, Ловрен, Гвардіол, Соса, Модрич, Ковачич (Майєр, 79), Брозович, Перішич (Оршич, 90), Влашич (Пашаліч, 46), Крамарич (Лівая, 71).

Попередження: Амрабат, 78.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Саудіти, Туніс, тепер Марокко! Де араби у футбол навчились грати? Чи клімат свій?
Владислав Антонов
Уже третя нульова нічия на турнірі, що втричі більше, ніж на ЧС-2018. А ще навіть перший тур не завершився... Рівень футболу команди показали непоганий, але ж забивати треба, хоча б 1:1.
K_Sarioglo@i.ua
Хорвати днарі. Взагалі вигравати не надто й хотіли, і це притому що Марокко як команда абсолютна посередність, лише 2-3 відомі гравці.