Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 листопада 2022, 07:01
6030
1

Захист титулу розпочався з розгрому. Франція впевнено обіграла Австралію

Команда Дідьє Дешама продемонструвала чемпіонську реакцію на пропущений гол

| Оновлено 23 листопада 2022, 07:01
6030
1
Захист титулу розпочався з розгрому. Франція впевнено обіграла Австралію
Getty Images/Global Images Ukraine

Закривав програму третього ігрового дня мундіалю матч між чинними чемпіонами світу збірною Франції та командою Австралії. Перед світовою першістю «трикольорові» зазнали кадрових втрат, найістотнішими з яких можна назвати Каріма Бензема та Н'Голо Канте. Але у тренерського штабу Дідьє Дешама вибір досить великий, так що футболістів, які не приїхали в Катар, є ким замінити. Зазначимо, що збірні Франції та Австралії зустрічалися й у групі минулого чемпіонату світу. Причому тоді їхнє протистояння відбулося також у першому турі. Той поєдинок завершився з рахунком 2:1 на користь «триколірних».

Французи активно розпочали зустріч, явно маючи намір не відкладати свій перший гол на турнірі. Австралійці притиснулися до свого штрафного майданчика і всіма силами намагалися стримати стартову агресію суперників. А незабаром номінальні гості зненацька відкрили рахунок у матчі. Після довгої передачі на правий фланг Лекі прострілив на дальню штангу, і Гудвін, який набіг, точно пробив під поперечину. Пропущеним голом неприємності для підопічних Дідьє Дешама не скінчилися. Лукас Ернандес зазнав травми і не зміг продовжити поєдинок: замість нього на поле вийшов Тео Ернандес.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Трикольорові» одразу побігли виправляти ситуацію, але пройти насичені оборонні редути «соккерус» було не так просто. А ще й Тео Ернандес припустився помилки, за яку ледь не покарав Дюк, який трохи не влучив у ворота. І все ж, австралійці здригнулися під натиском чемпіонів. Здавалося, номінальні гості відбилися після кутового, але черговий навіс замкнув з лінії воротарського Рабьо. Французи продовжили атакувати, і за кілька хвилин ще раз реалізували свою перевагу. Помилка на фланзі Аткінсона призвела до швидкої атаки французів. На цей раз Рабьо асистував Жиру, який переправив м'яч у ворота.

Getty Images/Global Images Ukraine

Атаки французів продовжували доставляти проблеми «соккерус». Грізманн низовим ударом з-за меж штрафного майданчика трохи не влучив у ворота, а Мбаппе не реалізував ще більш гольовий момент, з лінії воротарського пробивши вище за мету. Але перед перервою австралійці мало не зрівняли результат. Після навісу з флангу Ірвін головою несильно пробив у протихід Льорісу, і застиглий голкіпер спостерігав, як м'яч зачіпає штангу та не влітає у ворота.

На початку другого тайму австралійці трохи сміливіше почали переходити центр поля, але невдовзі «трикольорові» знову взяли м'яч під контроль. Шедевральним голом мало не відзначився Жиру. Навіс із флангу форвард замкнув у стрибку бічними ножицями, і м'яч пролетів поряд зі стійкою.

Моментів у номінальних господарів було багато, і гол, як кажуть, назрівав. Свою перевагу французи реалізували в середині другої половини зустрічі, причому знову зробили це двічі. Спочатку Мбаппе з лінії воротарського замкнув навіс від Дембеле, а потім уже сам Кіліан відзначився вивіреною навісною передачею на голову Жиру, який оформив дубль. Цей гол дозволив Жиру повторити досягнення Тьєрі Анрі, який до сьогодні був найкращим бомбардиром збірної Франції (51 гол).

Getty Images/Global Images Ukraine

Після цього темп гри впав. «Трикольорові» продовжували володіти територіальною перевагою і періодично загрожували воротам суперників. Утім рахунок більше не змінився. Матч завершився упевненою перемогою збірної Франції.

Чемпіонат світу. Група D.

Франція – Австралія – 4:1

Рабьо (27), Жиру (32, 71), Мбаппе (68) – Гудвін (9)

Дюк (55), Ірвін (80), Муй (95)

Франція: Льорис, Павар (Кунде, 89), Юпамекано, Конате, Л.Ернандес (Т.Ернандес, 13), Рабьо, Тчуамені (Фофана, 77), У.Дембеле (Коман, 77), Грізманн, Мбаппе, Жиру (Тюрам, 89).

Австралія: Райан, Аткінсон (Дегенек, 85), Суттар, Роулес, Бехич, Муй, Макгрі (Мабіль, 73), Ірвін (Баккус, 85), Гудвін (Куол, 73), Лекі, Дюк (Каммінгс, 56).

Арбітр: Віктор Гомес (ЮАР)

Стадіон «Ель-Джануб» (Ель-Вакра, Катар)

ФРАНЦІЯ – АВСТРАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

71’
ГОЛ ! М'яч забив Олів'є Жиру (Франція).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Кіліан Мбаппе (Франція).
32’
ГОЛ ! М'яч забив Олів'є Жиру (Франція).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Адріен Рабіо (Франція).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Крейг Гудвін (Австралія).
Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ivan Vismutenko
Забавно смотреть, как подсобаки регулярно открывают счёт, а потом начинают выгребать. Ну фаворитам нужен такой пендель для разгона.)  А то Месси забил и всё пропало.  Тут же корячилось штук 8, хотя австралийцев это не беспокоило. Они продолжали играть в свой футбол и даже мыслей не было залезть в автобус. И за это им респект. У одной польской группы, кажись Брейкаут, есть композиция Играй что умеешь. И это лучше и приятней для зрителей. Да... А что бы наша сборная делала по 100 минут на поле? Рождённые тянуть резину даже в основное время.  Как то уже устаёшь смотреть, особенно когда результат понятен. Но похоже это веяние времени и в плейофф будут  играть и по 120.