Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 листопада 2022, 02:23
9166
6

Левандовськи не забив пенальті. Мексика та Польща поділили очки

Нічия між командами відправила Аргентину на останнє місце в групі

| Оновлено 23 листопада 2022, 02:23
9166
6
Левандовськи не забив пенальті. Мексика та Польща поділили очки
Getty Images/Global Images Ukraine

В першому матчі групи зустрічалися Аргентина та Саудівська Аравія. Практично всі очікували розгрому опонентів від Мессі та компанії, а в результаті отримали гучну сенсацію - саудити перемогли 2:1. Тому ставки в поєдинку між Мексикою та Польщею зростали. Очевидно, що Аргентина в матчах з цими командами рватиме жили, тому набирати очки було обов'язково вже, причому бажано три.

  • Слідкуйте за ЧС-2022 в режимі Live в нашому Telegram

Початок гри показав, що бігти відчайдушно вперед ніхто не буде. Команди, звісно, хотіли забити, але атакували дуже академічно. На старті ініціатива була в мексиканців, вони регулярно доходили краями поля до штрафного поляків, але далі йшли безхитрісні навіси, які нейтралізовували захисники або Щесни. Лише раз міг реально забити після такого моменту Вега, але удар з льоту з перспективної позиції йому явно не вдався.

Гра настільки заспокоїлася, що дивитися стало відверто нудно. Єдині варті уваги моменти виникли, як не дивно, після ударів досить мініатюрних мексиканців головою. Але ні Еррера не замкнув закидання з глибини точним ударом, ні Вега, продавивши Кеша, не влучив у дальній кут. Ці епізоди виглядали на фоні першого тайму досить яскравими, хоча явно не мали високого xG.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що ще варто відзначити - діаметральні демонстрацію впевненості і відсутності такої в Щесни. Кіпер поляків ніби впевнено виходив і забирав закидання, але коли доводилося працювати з нехай і сильними, але примітивними ударами в себе, то відчувалася нервозність в його діях. Також Левандовськи на полі запам'ятовувався до перерви переважно фолами, які він робив при спробі відібрати м'яч.

Підсумок першого тайму - мексиканці мали перевагу в техніці та швидкості, але гравцям не вистачало футбольного інтелекту, щоб матеріалізувати її в щось реальне. А поляки хоч і організовано відбивалися, але попереду нічого серйозного не створили.

Такий темп протримався і перших хвилин десять тайму другого. А тоді почалося цікавіше. Поляки якось моментально ввімкнули високий пресинг і він відразу подіяв - Левандовськи рвався до воріт Очоа і впав в боротьбі з Морено. Здалося в динаміці, що все там було нормально, але спершу арбітр VAR, тоді ми, а тоді і головний рефері Кріс Біт на повторах побачили, що мексиканець тягнув Роберта за футболку в своєму штрафному. Пенальті.

Звичайно, його мав бити тільки один гравець. Очоа почав психологічні ігри, прийшовши поспілкуватись з Левандовськи перед ударом. і добився свого - капітан «кадри» пробив ніби і сильно, і точно, але Очоа витягнув м'яч з лівого від себе нижнього кута воріт, ще раз підтвердивши тезу про те, що на мундіалях він явно виступає в рази краще, ніж на клубному рівні.

Getty Images/Global Images Ukraine

Окрилені успіхом кіпера, гравці Мексики теж могли відкривати рахунок, але вище всяких похвал зіграв Щесни. Вега спиною підправляв дальній удар, проте Щесни реагував і відвів загрозу.

І, мабуть, всім стало ясно, що забитих голів в матчі не буде. Всім, звичайно, хто не був на полі - футболісти ще пробували щось зробити, але на полі знову з'явився малюнок гри першого тайму з його академічністю, забігання по флангах мексиканців і виносами поляків. Тому стало очевидним - буде 0:0. Насамкінець поляки пробували забити здалеку, але навіть не влучали у площину.

Цікавий факт, який демонструє видовищність першого тайму - до нього арбітр додав дві (!) хвилини. До другого було додано сім, що для цого чемпіонату є звичайним показником, але нічого за цей час не сталося.

Обидві команди отримали по одному очку і ділять друге-третє місце в групі. В другому турі проти злих аргентинців гратимуть мексиканці, а Польща - проти неочікуваного лідера групи.

Чемпіонат світу з футболу 2022 року. 1 тур. Група С.

Мексика - Польща - 0:0.

Санчес, 29, Морено, 56 - Франковськи, 76.

На 58 хвилині Левандовськи (Польща) не забив пенальті (воротар).

Мексика: Очоа - Альварес, Вега (Антунья, 84), Гальярдо, Еррера (Родрігес, 71), Лосано, Мартін (Хіменес, 71), Монтес, Морено, Санчес, Чавес.

Польща: Щесни - Берешинськи, Глік, Залевськи (Белік, 46), Зелінсьски (Мілік, 87), Камінськи, Кеш, Ківьор, Крихов'як, Левандовськи, С. Шиманськи (Франковськи, 72).

Арбітр: Кріс Біт (Австралія).

«Стадіон 974» (Доха, Катар).

МЕКСИКА - ПОЛЬЩА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ
Футбол | 09 травня 2024, 20:46 0
Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ

Ікер вважає, що проти «Боруссії» має зіграти саме український воротар

ОФІЦІЙНО. Шахтар підписав олімпійського чемпіона в гімнастиці Верняєва
Футбол | 09 травня 2024, 12:03 1
ОФІЦІЙНО. Шахтар підписав олімпійського чемпіона в гімнастиці Верняєва

Уродженець Донецька виявився затребуваним клубом із рідного міста

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Мабуть половину голів 1 туру, забили у матчі Англія - Іран...) А Роберту потрібно подивитися, як б'є пенальті Гарет!)
Brian
Польша ни о чём. Очень слабо сыграли. Мексика более технична, но подвела реализация. Если выйдут в плей-офф, вылетят в 1\8.
nick07
Поляки можна сказати що відскочили. 
antt
Польща це команда одного гравця. І він сьогодні  не виручив хоча і  заробив пенальті  який пробив невдало. А ще у них новий тренер а міг бути теоретично Шевченко! І вони грали із 5 захисниками. Супер оборона тактика напевне вперше тут в Катарі.. Хоча це напевно і  допомогло не пропустити і  не мати  там цілої купи гольових моментів біля воріт. В принципі  це був матч за друге місце в групі  поки аргентинці  не програли. Після цього це навіть матч за третє може бути в перспективі.. полякам було достатньо нічиєї. Можливо їх і  вихід з групи особливо не цікавить. Або передбачають програш від аргентинців і  перемогу над саудитами. Тому їм головне було не програти  від прямих конкурентів, а  там як вийде із запланованими 4 очками. Якщо мексиканці  не програють іншим латиноамериканцям це буде дуже програшний варіант. 
OKs100
Саудовская Аравия имеет самые лучшие шансы по выходу из группы.