Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 22 листопада 2022, 18:30
5268
2

Мексика – Польща. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу

Сусідам доведеться боротися вже зі стартового матчу мундіалю

| Оновлено 22 листопада 2022, 18:30
5268
2
Мексика – Польща. Прогноз і анонс на матч чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

У вівторок, 22 листопада, у Досі на стадіоні «974» відбудеться матч першого туру чемпіонату світу-2022 у рамках групи C, у якому зіграють Мексика та Польща. Стартовий свисток австралійського рефері Кріса Біта прозвучить о 18:00 за київським часом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Мексика


Поточне скликання збірної Мексики під керівництвом іменитого аргентинського фахівця Херардо Мартіно примітне вкрай віковою добіркою голкіперів, наймолодшому з яких 35 років. За іншим – північноамериканська команда знову підготувала до великого міжнародного форуму склад зі суміші досвідчених і підростаючих футболістів, тоді як її лідери, як і раніше, перебувають на високих ролях у європейських клубах. Особливо вражає при цьому лінія атаки, де у «майя» присутні Ірвінг Лосано з італійського «Наполі» та Рауль Хіменес із «Вулверхемптону». Утім, Андрес Гуардадо з «Бетісу», Ектор Еррера з «Динамо» Х'юстон та Ектор Морено з «Монтеррею» завжди будуть готові підставити плече молодшим колегам із висоти своєї багатогранної ігрової кар'єри.

Пропускати чемпіонати світу Мексика припинила з 1994 року, проте досі хоча б повторити успіх зразка чвертьфіналу домашнього мундіалю-1986 ця збірна так і не змогла. Постійно знайдуться якісь Аргентина, Бразилія, Нідерланди, Німеччина чи, у крайньому випадку, топова Болгарія з Христо Стоїчковим в обоймі, які припинять ходу «триколору» вже на першому кроці плей-оф. Утім, скаржитися мексиканцям із такими результатами немає потреби – далеко не кожній провідній футбольній країні вдавалось залишити за собою схожу серію. Однак цього разу Аргентина буде безпосередньо у «зелених» у групі, тому за будь-яку можливість набрати очки команді Мартіно необхідно чіплятися з останніх сил. Адже не дарма вона влаштовувала відчайдушну бійню проти Канади та США у відбірному раунді?

Польща


Наші західні сусіди та один із провідних партнерів з моменту початку повномасштабної агресії потрапили до достатньо важкої групи на чемпіонаті світу, тож підтримати збірну Польщі було б непоганим жестом із боку кожного українця. Чеслав Міхневич працює з «біло-червоними» лише з кінця січня цього року, проте саме під його керівництвом колектив зумів зробити саме той вирішальний крок, який не змогла зробити наша збірна – пробитися через плей-оф європейського відбору до фінального раунду. При цьому полякам не довелося грати на першому етапі проти країни-бензоколонки, а дуель проти Швеції для неї виявилася не такою вже й страшною.

Так чи інакше, Польща виборола путівку до Катару, що для футболу цієї країни означало дуже багато. Гіркий досвід баталій на груповому етапі мундіалю-2006 у Німеччині згодом був втілений у правильні висновки через 12 років, і тепер «білі орли» їдуть на свій другий найбільший міжнародний форум поспіль. У 2018 році вони також не зуміли подолати груповий етап, тож про нагороди рівня феноменального третього місця зразка 1974 року команді Міхневича ще зарано думати. При цьому Польща на цьому турнірі матиме негласний цейтнот – для Войцеха Щесни, Каміла Гліка, Гжегожа Крихов'яка, Каміла Гросицьки та Роберта Левандовськи цей похід за Кубком світу може виявитися останнім у кар'єрі футболістів. Проте вони й складають футбольну вітрину наших сусідів.

Орієнтовні склади


Мексика: Очоа – Галлардо, Морено, Монтес, Санчес – Гуардадо, Еррера, Альварес – Вега, Мартін, Лосано.

Польща: Щесни – Ківьор, Глік, Беднарек – Залевський, Шиманьськи, Зьєлінськи, Крихов'як, Берешинськи – Левандовськи, Свідерськи.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку команди навряд чи визначать найсильнішого. Нашою ставкою буде позиція – Польща не програє та ТМ 2.5 з коефіцієнтом 2.12 за лінією Parimatch.

22 листопада, вівторок

Мексика – Польща
Доха. «974». 18:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO та телеканал Суспільне Спорт
Арбітр: Кріс Біт (Австралія)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Parimatch
  • 2.70
  • 3.10
  • 3.05
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Діденко розповів, чому в Металісті сміялися з Рикуна
Футбол | 25 квітня 2024, 11:00 0
Діденко розповів, чому в Металісті сміялися з Рикуна

Анатолій вважає Олександра унікальним гравцем

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Украина за Робота!
fifa2020
Мексика легко виграє в 2-3 гола!