Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 листопада 2022, 06:59
1669
0

Бойові нулі. Туніс відібрав очки у збірної Данії

Стартувала боротьба у групі D на ЧС-2022

| Оновлено 23 листопада 2022, 06:59
1669
0
Бойові нулі. Туніс відібрав очки у збірної Данії
Getty Images/Global Images Ukraine

Матчем Данія – Туніс розпочалася боротьба у групі D на чемпіонаті світу. Данці прямо зараз переживають один із найславетніших періодів в історії своєї збірної, тому по праву підходили до матчу у статусі фаворитів.

Але досить несподівано з перших хвилин матчу Туніс зумів нав'язати дуже серйозну боротьбу своїм суперникам. Небезпечних моментів у першому таймі було досить мало, але інтенсивність гри була дуже високою – залишалося лише зрозуміти, як довго Туніс зможе грати в такому режимі.

Збірна Данії намагалася створювати загрозу воротам суперника насамперед за допомогою стандартів. Але на щось більше, ніж парочка ударів з-за меж штрафного майданчика після підбирань, команди Каспера Юльмана не вистачило.

Проте найнебезпечніший момент тайму створив Туніс, і саме після розіграшу кутового. Лайдуні потужно пробивав метрів із семи у ближній кут, але не влучив. А під кінець тайму Жебалі вийшов віч-на-віч зі Шмейхелем, намагався перекинути голкіпера датчан, але той зробив суперсейв. Втім, якби гол у цьому епізоді був забитий, його не зарахували б – Жебалі в момент передачі був в офсайді. Але оскільки взяття воріт не було – VAR не застосовувався, і поза грою не зафіксували.

  • Слідкуйте за ЧС-2022 у режимі Live у нашому Telegram

А вже у компенсований до першого тайму час ушкодження коліна отримав ключовий опорник збірної Данії Томас Ділейні. Ще до перерви замість нього на поле вийшов вінгер Міккель Дамсгор, який зайняв позицію Крістіана Еріксена, а сам хавбек «Манчестер Юнайтед» почав грати глибше, у центрі поля.

На початку другого тайму команди обмінялися небезпечними моментами, після чого гра повернулася до малюнку, який ми бачили в першому таймі. Наставника данців це не влаштовувало, і в середині тайму він зробив потрійну заміну, після якої команда відійшла від стартової схеми 3-5-2 і перейшла на більш атакуючу схему із чотирма захисниками.

Getty Images/Global Images Ukraine

І вже через три хвилини Данія створила два дуже небезпечні моменти поспіль. Спочатку Еріксен небезпечно пробив із 20 метрів, але воротар збірної Тунісу Дахмен перевів м'яч на кутовий. Після його розіграшу виник ще небезпечніший момент: Андреас Крістенсен пробивав головою, і м'яч дивом розминувся зі штангою та головою свіжого Андреаса Корнеліуса, який змінив на позиції центрфорварда Каспера Дольберга.

Проте той сплеск активності данців виявився короткостроковим. Туніс все рідше вибігав у контратаки, але Данія втілити свою територіальну перевагу в небезпечні моменти не могла. Останній шанс вирвати перемогу у команди Юльмана був уже у компенсований час. Після розіграшу кутового захисник збірної Тунісу Меріах зіграв рукою у своєму штрафному майданчику, проте арбітр матчу поставити пенальті в цьому епізоді не наважився, хоча підстав мав більш ніж достатньо.

Спірне рішення з точки зору, але цілком справедливе за духом гри. Данія відчувала у цьому матчі гостру нестачу свіжих ідей в атаці і на перемогу не награла, та й Туніс приємно вразив, особливо у першому таймі. Нульова нічия, яка закручує інтригу у групі D і підвищує шанси Австралії, яка сьогодні ввечері гратиме з чинними чемпіонами світу, Францією.

Чемпіонат світу-2022. Перший тур. Група D

Данія – Туніс – 0:0

Данія: Шмайхель, Андерсен, К'єр (Єнсен 65), А.Крістенсен, Р.Крістенсен, Ділейні (Дамсгор 45+1), Меле, Хойб'єрг, Сков-Ольсен (Ліндстрьом 65), Еріксен, Долберг (Корнеліус 65)

Туніс: Дахмен, Тальбі, Меріах, Бронн, Драгер (Кешріда 88), Абді, Лаїдуні (Сассі 88), Шкірі, Бен Сліман (Сліті 67), Джебалі (Хеніссі 80), Мсакні (Межбрі 80)

Р. Крістенсен 25, Єнсен 78 – Хеніссі 86

Арбітр: Сесар Артуро Рамос (Мексика)

Стадіон: Едьюкейшн Сіті (Аль-Райян)

Удари (у площину): 12 (6) – 12 (1)
Кутові: 11 – 9
Офсайди: 1 – 1

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?
Футбол | 19 квітня 2024, 06:05 0
Підсумки дня Ліги конференцій. Хто зіграє у півфінальних матчах?

У півфіналах зустрінуться: Олімпіакос – Астон Вілла, Фіорентина – Брюгге

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.