Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 листопада 2022, 23:18
1428
1

Олександр ЗУБКОВ: «Про форсування мого відновлення не йдеться»

Форвард «Шахтаря» – про свою травму та реабілітацію

| Оновлено 18 листопада 2022, 23:18
1428
1
Олександр ЗУБКОВ: «Про форсування мого відновлення не йдеться»
ФК Шахтар Донецьк. Олександр Зубков

Нападник «Шахтаря» Олександр Зубков в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів про те, як відбувається його відновлення після травми задньої поверхні стегна, яку він отримав у матчі УПЛ із «Олександрією».

Нагадаємо, отримане пошкодження не дозволило форварду «гірників» зіграти у заключному турі ЛЧ проти «РБ Лейпциг», у якому вирішилася доля команди Ігора Йовічевіча у чемпіонському євротурнірі. «Шахтар», як відомо, програв німцям і навесні зіграє у плей-оф Ліги Європи, а не Ліги чемпіонів.

– Сашко, ви травмувалися 29 жовтня у матчі з «Олександрією». Тобто минуло вже понад три тижні. Як зараз ваше самопочуття?

– Я майже відразу після травми приступив до відновлення. Перші 2-3 дні до місця пошкодження прикладали лід, мені робили пов'язки, що стягують, щоб локалізувати набряк і не допустити його поширення. Потім я майже відразу приступив до легких втягуючих занять. А останні, напевно, тижнів зо два я працюю вже у тренажерному залі. Вправи постійно чергуються: десь навантаження збільшується, а десь зменшується. Також я вже розпочав легку бігову роботу. Лікарі прогнозують, що у відпустку мені вдасться піти здоровим. Ну, майже здоровим.

– Виходить, зіграти вам у матчах «Шахтаря», що залишилися цього календарного року, вже навряд чи вдасться?

– Так, я в них не зіграю. Мені щойно зробили контрольне УЗД. Воно показало, що у м'язі, який травмований, утворюється шрам, але він ще не до кінця затягнувся. Тому про моє повернення на поле найближчим часом розмови не йдуться. Як і прогнозувалося спочатку, на відновлення піде близько 4-5 тижнів.

– Думок про форсування відновлення не було?

– Звичайно, ні. Я тільки-но приступив до легкої бігової роботи. Поки не думаю не лише про роботу з м'ячом, а й про спринт або бігову роботу високої інтенсивності. У мене така травма, що якщо її не вилікувати ґрунтовно та отримати рецидив, то можна випасти з ладу десь на два або навіть два з половиною місяці. Тож поспішати немає жодного сенсу. Треба працювати і планомірно відновлюватися щодня.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вова Чертрогатый
мова не йдеться? де ви вчилися, дебіли))