Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 03 листопада 2022, 12:04
42155
88

Прощавай, Ліга чемпіонів. Новий тренер Лейпцига втретє принизив Шахтар

Команда Ігора Йовічевіча навесні наступного року виступатиме в плей-оф Ліги Європи

| Оновлено 03 листопада 2022, 12:04
42155
88
Прощавай, Ліга чемпіонів. Новий тренер Лейпцига втретє принизив Шахтар
Getty Images/Global Images Ukraine

У Варшаві відбувся поєдинок заключного туру групового раунду Ліги чемпіонів, у якому донецький «Шахтар» приймав чинного володаря Кубка Німеччини – «РБ Лейпциг». Команду Ігора Йовічевіча у цьому матчі влаштовувала лише перемога, оскільки будь-який інший результат не дозволяв зачепитися за путівку до 1/8 фіналу найпрестижнішого єврокубку.

«Биків» влаштовувала й нічия, проте вони хотіли не лише утриматися на другому місці в турнірній таблиці, а й помститися «гірникам» за принизливу домашню поразку (1:4) в першому турі. А перемога ще й давала німцям шанси фінішувати першими у турнірній таблиці за умови, якби мадридський «Реал» у паралельній зустрічі не зміг обіграти шотландський «Селтік».

Козирем у рукаві гостей був їхній новий головний тренер Марко Розе, який два роки тому двічі перемагав «Шахтар» на чолі «Боруссії» з Менхенгладбаху. Тоді гладбахці забили аж 10 м'ячів без відповіді (6:0, 4:0). Як показав підсумковий результат сьогоднішньої гри, «гірники» справді є зручним для Розе суперником (або навпаки). Але про все по порядку.

Для чемпіонів України матч одразу пішов не за планом. Вже на 10-й хвилині Крістофер Нкунку відкрив рахунок на табло, успішно зігравши на добиванні після того, як Анатолій Трубін відбив удар Тімо Вернера. Для французького півзахисника цей гол став третім у цьому єврокубковому сезоні.

Getty Images/Global Images Ukraine

Таким чином шанси «гірників» зачепитися за «журавля в небі» де-факто зникли вже в дебюті поєдинку. Донеччанам потрібно було забивати щонайменше двічі, тоді як у суперників з'явилося навіть право на помилку. Втім, підопічні Йовічевіча не опустили руки й намагалися відігратися ще в першому таймі, проте на перерву вони пішли, поступаючись у рахунку.

У роздягальні хорватський фахівець мав підібрати потрібні слова, щоб його команда переламала перебіг поєдинку. Однак початок другого тайму вийшов схожим на перший. «РБ Лейпциг» знову забив швидкий гол, цього разу відзначився Андре Сілва. Після удару головою м'яч влучив у кут воріт донецької команди – Трубін знову не врятував.

А на 63-й хвилині навіть найголовніші оптимісти зрозуміли, що для «Шахтаря» цей поєдинок буде останнім у цьогорічному сезоні Ліги чемпіонів. Домінік Собослаї отримав пас на хід, обіграв Трубіна та відправив м'яч у порожні ворота, довівши рахунок до розгромного. На цьому гру можна було закінчувати, але «бики» не зупинялися.

На екваторі другого тайму голкіперу «гірників» довелося вчетверте діставати сферу із сітки своїх воріт. Гравці «РБ Лейпцига» розіграли штрафний, коли всі чекали навісу в штрафний майданчик, і Дані Ольмо майстерним ударом з гострого кута забив від дальньої штанги. Неймовірне виконання, Трубін просто не мав шансів дотягнутися.

0:4 – «Шахтар» навесні продовжить єврокубкову кампанію, але вже у Лізі Європи. «РБ Лейпциг» все ж фінішував на другій позиції в групі, оскільки «Реал» на «Сантьяго Бернабеу» забив відразу п'ять м'ячів у ворота «Селтіка», пропустивши у відповідь лише один гол.

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група F. 6-й тур.

«Шахтар» – «РБ Лейпциг» - 0:4

Нкунку, 10, Сілва, 50, Собослаї, 62, Ольмо, 68

Михайліченко, 24, Л. Тейлор, 65, Сікан, 90

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко, Матвієнко, Бондар, Конопля (Л. Тейлор,59) – Степаненко – Мудрик (Тотовицький, 74), Судаков (Джурасек, 59), Бондаренко (Криськів, 81), Петряк – Траоре (Сікан, 59).

РБ «Лейпциг»: Бласвіх – Раум (Гальстенберг, 67), Гвардіол, Орбан, Сімакан (Генріхс, 67) – Шлагер (Діалло, 75), Кампль – Нкунку, Собослаї (Ольмо, 67) – Вернер (Форсберг, 19), Сілва.

Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Англія).

Стадіон: ім. маршала Юзефа Пілсудського (Варшава, Польща).

ШАХТАР - РБ ЛЕЙПЦИГ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Події матчу

68’
ГОЛ ! Автогол забив Валерій Бондарь (Шахтар Донецьк).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Домінік Соболсоі (РБ Лейпциг).
50’
ГОЛ ! М'яч забив Андре Сілва (РБ Лейпциг).
10’
ГОЛ ! М'яч забив Крістофер Нкунку (РБ Лейпциг).
Оцініть матеріал
(169)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію
Футбол | 26 квітня 2024, 23:21 10
Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію

Про це повідомив відомий інсайдер Фабріціо Романо

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 88
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
elPadrino
я болельщик Динамо и желаю Шахтеру следующие еврокубки проводить на их родной Донбасс-арене
Владислав Рейский
Ладно, даже как болельщик ДК, могу только поздравить шахту с таким составом и ситуацией шо до последнего тура в не самой простой группе претендовали на выход из группы, но хоть евровесна будет. 
Днепр тоже с выходом.
Злий Глобинець
Дякуємо за гідний виступ у Лізі Чемпіонів!
Він був би ще кращим, якби виграли у Селтіка (промах Сікана!) та дотерпіли 30 секунд із Реалом. Щодо сьогоднішнього матчу - до гравців не має бути серйозних претензій. Майже. Грали як уміли і як могли. Команда втомлена і виснажена цим стрімким єврокубковий "забігом", та ще і в умовах війни та надскладної логістики. Молоді гравці, для більшості з яких це перша єврокампанія в якості основних - ще не наросло в них "м'ясо" для подвигів на полях ЛЧ. 
Я б сказав, виступили добре, вище голови не стрибнули, але і рівень свій не втратили. Що в умовах жорстокої війни вже дуже добре.
Дякую, рідний Шахтар! Окремий респект Йовічевичу! Попереду в нас єврокубкова весна. Повболіваємо!
Iigor6583
Ще багато кашки потрібно з'їсти, а то деякі зазвідились. Мудрик нікого не бачить, взяв м'яч і погнав по прямій в стилі Бесєдіна. Розбалували його цими трансферами за 100 лямів. Пора вже його опускати на грішну землю. Другий звіздун Тейлор, затіяв безлаберну обводку в центрі з трьома суперниками і отримав в свої ворота. В інших багато обрізок на своїй половині поля, брак майстерності, впевненості в собі.
dimando560
Як на мене, очікувано. Але нічого, вважаю, Шахтар витиснув максимум з цього року. В таких обставинах і це - подвиг. Так що успіхів навесні, вважаю, шанси на гарний результат є.
GloryUkraine
Шахтар і так стрибнув вище голови в цьому євросезоні. 
Могли фінішувати другими, але загубили свій шанс в Глазго.
А сьогодні реально шансів не було ніяких. Не знаю що сталося з німцями в першому матчі.
Igor Tkachuk
Якби Шахтар не вийшов на поле, цього навіть ніхто б не помітив
Disiny7
Натомість дві години потраченого часу.
Не можливо на цьому рівні так помилятись. Судакова, Трубін, Тейлор самі собі привезли ці голи. Але, зрештою треба признати, що фарт відвернувся від нас
Сергей Валюх
14 : 0 😂😂😂
Remark
Вынос тела!
Но ничего, в принципе ЛЧ сыграли достояно. Я например, до первого матча в группе думал, что максимум 1-2 очка будет, и те что были бы добыты с Селтиком. А так... молодцы! 
alex55
Закономерный итог. Прогнозированное 3-е место. Хоть так, с еврокубковой весной.
Хутин Пуйло
Не було змоги слідкувати навіть за результатом. Зайшов подивитись скільки там володар ЗМ наклєпав якомусь там європейському середняку і на скільки подорожчав. Чи вже 200 лямів за нього просять, чи ще ні... А тут таке... Ну то щож, трєпєщі Верес, Львів і Минай 
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Учитывая те метаморфозы, что произошли с командой перед началом сезона, шахтёр прыгнул выше не одной головы,а минимум двух, поэтому выход в плей-офф лиги был бы чудом, но мы же с вами материалисты и в чудеса не верим. Теперь по персоналиям, а конкретнее «варягам», Траоре. Это не его команда, с этим набором футболистов нет общего взаимопонимания, в бразильском шахтере был как рыба в воде, сейчас все мимо, Тейлор - крайний защитник без скорости , нонсенс, такого слабого игрока я в истории команды не припоминаю, могу понять желание главного тренераа пристроить земляка Джурасека, но он ни о чем, жалкое подобие Лёвой ноги Фернандиньо. А вообще игра показала, что команда сыроватая и ещё ни готова для больших свершений, отсутствует запас прочности.
McLay
Пливли, пливли, а біля берега всралися!😁
Выталкиватель парашутистов
 уже писал вчера, что сон приснился с результатом игры, 0:3. Чуть-чуть ошибочка вышла... Но результат был давно предсказуем,это не тот Лейпциг,который был в первом туре, и я думаю, что шахтеры тоже понимали, что им сегодня ловить нечего. По всей вероятности, в ЛЕ им ловить тоже нечего, могут нарваться на команду уровня того же Лейпцига....
KIPR ALECS
Шахтёр и так прыгнул выше головы. Удачи всем нашим клубам. Слава Украине!
nick07
тепер ще варто і на вдалий жереб молитись, адже в ЛЄ на 2 місцях є доволі потужні клуби