Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 листопада 2022, 23:47
16623
23

Шахтар – РБ Лейпциг. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Для виходу до плей-оф ЛЧ «гірникам» потрібно обов'язково перемагати

| Оновлено 02 листопада 2022, 23:47
16623
23
Шахтар – РБ Лейпциг. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

Другого листопада у Варшаві «Шахтар» проведе останній поєдинок групового етапу нинішньої Ліги чемпіонів. «Гірники» зустрінуться з «Лейпцигом». Турнірна ситуація для чемпіонів України така, що «синицю в руці» вони вже гарантовано мають: нижче за третє місце, що дає право зіграти навесні у плей-оф Ліги Європи, підопічні Йовічевича не опустяться за жодних обставин. А ось для того, щоб поборотися за «журавля в небі», тобто весняну стадію чемпіонської Ліги, «гірникам» потрібно обов'язково перемагати чинного володаря Кубка Німеччини.

Шахтар

Зігравши внічию у матчі попереднього туру групового турніру ЛЧ – із «Селтіком», чемпіони України забезпечили собі як мінімум третє місце у групі. «Це великий успіх», - скаже після гри в Глазго Ігор Йовічевич. І додасть: «У кожного з нас є мрія, яку ніхто не зможе забрати - подолати групу і йти все далі й далі».

Можна не сумніватися, що заради цієї мрії «гірники» віддадуть усе. І навіть більше.

Перед виїздом до Варшави на вирішальну гру проти «Лейпцига» донеччани провели поєдинок десятого туру чемпіонату України. На «Арені Львів» вони приймали міцну «Олександрію». Поєдинок вийшов дуже видовищним, результативним та бойовим. Донеччани першими пропустили, але потім зуміли не лише зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Проте за чотири хвилини до кінця основного часу «Олександрія» забила другий гол. Підсумок – нічия 2:2.

На даний момент «гірники» посідають друге місце в таблиці УПЛ, маючи в активі 20 очок.

Гра проти «Олександрії» вийшла для «Шахтаря» не лише складною та енергоємною, а й призвела до втрати ключового півзахисника: Зубков травмувався на початку другого тайму та був змушений залишити поле. За попередніми даними, Олександр травмував задню поверхню стегна. І, за словами Йовічевича, вибув надовго. Хоча до списку гравців, заявлених на гру проти «Лейпцига», Зубков потрапив.

А ось Швед опинився поза списком – у Мар'яна травма. Як і у Корнієнка. Інші – у строю.

Ігор Йовичевич, головний тренер «Шахтаря»:

- Ми маємо розуміти, що зараз «Лейпциг» – це команда, яка відповідає другому бюджету у Бундеслізі після «Баварії». Так що вони перебувають на досить високому рівні і є фаворитами в нашому протистоянні. Але хочу сказати, що ми теж набрали обертів, почуваємося дуже добре, показуємо це у кожному матчі та як мінімум можемо успішно протистояти супернику. Ми маємо можливість знову перемогти «Лейпциг». Як вийде, не знаю. Але буде битва.

Лейпциг

У столиці Польщі «Шахтар» зустрінеться зовсім з іншим «Лейпцигом». Не з тим, з яким зустрічався у вересні. І який був повалений нашим чемпіоном з рахунком 4:1. З того часу хоч і минуло зовсім небагато часу, але німецька команда змінилася кардинально.

Обов'язково потрібно почати з того, що після фіаско від «Шахтаря» у «Лейпцига» змінився головний тренер. Доменіко Тедеско був очікувано відправлений у відставку. І на місце головного тренера «биків» було призначено старого знайомого «Шахтаря» з гладбахської «Боруссії» - Марко Розе, останнім клубом якого була інша «Боруссія» - з Дортмунда.

Звідти Розе звільнили не так за незадовільні результати, як за нездатність зробити зі своєї колишньої команди рівню «Баварії».

У своєму першому поєдинку в чемпіонаті Німеччини на чолі «Лейпцига» Розе жорстоко помстився своєму колишньому клубу: «Дортмунд» був знищений 3:0. Але ось «Боруссії» з Гладбаха «бики» поступилися без шансів – 0:3. Програв «Лейпциг» і «Реалу» у ЛЧ – 0:2. Ось такий вийшов зім'ятий старт Розе на чолі нової команди.

Але далі все налагодилося. Від слова «дуже». У жовтні «Лейпциг» вже не програвав. «Бики» не лише серйозно покращили своє турнірне становище у Бундеслізі, а й, здобувши три перемоги у групі ЛЧ (над «Селтіком» (двічі) та над «Реалом»), гарантували собі, як мінімум, плей-оф Ліги Європи. Для виходу до плей-оф Ліги чемпіонів «бикам» достатньо не програти «Шахтарю».

Напередодні гри проти українського чемпіона «Лейпциг» у внутрішньому чемпіонаті переміг дуже міцний «Байєр» - 2:0. Переміг справедливо, впевнено і з запасом. Такі перемоги прийнято називати «на класі». М'ячі на рахунку головних «забивал» команди – Нкунку та Вернера.

Після перемоги над «фармацевтами» підопічні Розе перемістилися на шосте місце у таблиці.

Марко Розе, головний тренер «Лейпцига»:

- Я дуже задоволений перемогою над «Реалом» і щасливий, що футболісти повірили у себе. Але, незважаючи на перемогу, ми знаємо, що ще не пройшли групу і не вийшли до плей-оф ЛЧ. Для цього ми маємо спробувати зробити вирішальний крок у Варшаві.

Особисті зустрічі

Майбутній поєдинок стане лише другим офіційним протистоянням «Шахтаря» та «Лейпцига». Перший матч, що відбувся в Німеччині шостого вересня, завершився крупною перемогою «помаранчево-чорних» - 4:1.

Прогноз

Навряд чи гру у Варшаві можна називати для суперників «матчем життя», адже у разі невдачі кожен з них матиме «запасний аеродром» у вигляді плей-оф Ліги Європи. Однак те, що опоненти зроблять усе можливе, щоб отримати потрібний результат, можна не сумніватися.

У вересні «Шахтареві» дуже пощастило: він грав проти розібраного та розрізненого «Лейпцига». Принижувати досягнення «гірників» на німецькій землі не потрібно, але треба розуміти, що зараз «Лейпциг» став на порядок сильнішим. Команда вже забула, коли програвала. Перемога над «Реалом» явно додала їй «ваги» та міці. «Лейпциг» тисне своїх суперників високим пресингом, перекриває їм «кисень» на флангах. Загалом перемогти такий «Лейпциг» буде дуже і дуже складно.

«Шахтар» у нинішній Лізі чемпіонів грає не лише головою, а й серцем. Там, де не вистачає майстерності, українська команда бере емоціями та характером. Кожен із попередніх її матчів – то історія про попелюшку, яка ось-ось стане королевою.

«Лейпциг» однозначно буде фаворитом протистояння: команда у Розе досвідченіша, більш збита. Та й класніша, чого вже там. Але так хочеться, щоб казка «Шахтаря» у ЛЧ і надалі продовжувалась. Тому ризикнемо поставити на перемогу «гірників» 2:1.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Матвієнко, Бондар, Михайличенко, Степаненко, Судаков, Бондаренко, Петряк, Мудрик, Траоре

«Лейпциг»: Нюланд, Хенріхс, Сімакан, Орбан, Діалло, Раум, Собослаї, Кампль, Шлагер, Вернер, Нкунку.

2 листопада, середа

«Шахтар» – «Лейпциг»
Варшава. Стадіон імені Юзефа Пілсудського. Початов в 19:45
ТБ-трансляція видеосервіс MEGOGO
ШАХТАР - ЛЕЙПЦИГ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Майкл Олівер (Англія)
Прогноз Sport.ua – 2:1

Parimatch
  • 5.40
  • 4.30
  • 1.62
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 5.30
  • 4.42
  • 1.662
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 78
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 6-го туру 🏆 Ліги чемпіонів між командами Шахтар та РБ Лейпциг, який відбудеться 2 листопада у Варшаві.

Велика перемога Шахтаря

9 голосів 11.54 %

Мінімальна перемога Шахтаря

22 голоса 28.21 %

Нічия

18 голосів 23.08 %

Мінімальна перемога РБ Лейпциг

18 голосів 23.08 %

Велика перемога РБ Лейпциг

11 голосів 14.1 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер юнацької збірної України прокоментував перемогу над Естонією
Футбол | 26 квітня 2024, 10:48 0
Тренер юнацької збірної України прокоментував перемогу над Естонією

Юрій Мороз – про перший міжнародний досвід збірної U-16

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 5
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Romjkee
Если не рассуждать, нужна ли нам стадия плей офф лиги чемпионов или лучше и более подходит лига европы, то просто хочется чтоб наша команда победила, удачи и красивой игры Шахтер 😊
vitek-kherson
На жаль Шахта можливо поступится,  даю 60%/40% де 40 перемога!
⬆️
Не верю, но недавно же обыграли 2  раза Реал.
avk2307
Лейпциг при новом тренере конечно стал организованнее чуть в обороне, но свой гол точно пропустит, а то и не один. Главное как Шахтер будет в обороне играть.
Но надежда на позитивный результат есть. 
Maks_krot
Шансы на плей-оф в ЛЧ есть ,а это главное ,нужно в матче отдать все силы ,всей Украине нужны сейчас положительные эмоции и победа Шахтёра  это будет супер ,удачи родной клуб !
New Zealander
Думаю буде як в останньому матчі з Ліоном у Києві. Виграватимемо 1-0 і будемо в ейфорії виходу в наступний раунд ЛЧ, але потім у Лейпцига знайдеться свій Фекір який зрівняє рахунок і змусить нас засумувати. Але сподіваюся на перемогу. Для всіх цих молодих гравців це найважливіша гра у карєрі на даний момент.
olex.mykhailov
В любому випадку Євровесна є і за це можемо тільки подякувати та і за гру яку показує команда))
Весняна Сова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Canadian_stallion
Вангую другу величезну перемогу шахтаря. 
Remark
Ну тут все начепто ясно, наскільки ясно може буде в футболі в єврокубках)))
Моя думка, що тут результативна нічия (1-1, 2-2...) чи перемога Лейпцига 1-2. 
Гадаю, що обидві команди заб'ють по голу у другому таймі.
nick07
Хотілося звісно б перемоги, але реально то нічия за щастя буде. 
НУ і дивує спітч журналізДа про "запасний аеродром" у вигляді ЛЄ, це не запасний аеродром, це проліт, як мінімум повз великі фінансові вливання.
elPadrino
думаю ничейка
Злий Глобинець
Ого скільки мінусів! Цікаво, за що нам так?
В мене таке враження, як тільки-но якийсь канонічний динамобот заходить на новину і бачить комент прихильника Шахтаря - відразу ліпить мінус! А вже потім читає, що ж він там написав
Навіть якщо хтось із нас завтра зайде на гілку Динамо і щиро побажає тому перемоги - відразу ж отримає зо два десятки мінусів від ботів
Злий Глобинець
Вперше роблю подвійний прогноз. Не потрійний, як дехто тут
Шахтар або крупно програє, або мінімально виграє. Нічия малоймовірна.
Дуже не вистачатиме Зубкова. А раптом вийде на заміну, раз в заявці є?
Злий Глобинець
Вже динамоботи сповзаються (як жуки на гній), і як по інструкції нас мінусують та за перемогу Лейпцига голосують...