Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 листопада 2022, 06:39
2646
0

Лідери й нічиї, Монзуль і кавун, Лавриненко і відставка

Найцікавіші події 13-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 16 листопада 2022, 06:39
2646
0
Лідери й нічиї, Монзуль і кавун, Лавриненко і відставка
ФК Шахтар

Тур знову повний: зіграно всі вісім поєдинків. Повітряна тривога у суботу «підкоригувала» час початку та перебіг матчів. Синхронні нічиї здобули фаворити – «Дніпро-1», «Шахтар» та «Динамо». Відрив лідера – «дніпрян» – від «гірників», що йдуть другими, залишився тим самим: п'ять очок (у донеччан одна гра в запасі). Відбулася перша відставка у сезоні: «Інгулець» звільнив Лавриненка.

Матч туру

Тренери змінюються, а принциповість залишається. Матч «Шахтаря» проти «Зорі» – це завжди гостро, видовищно та скандально. Не став винятком із правил і нинішній поєдинок. Команди забили чотири м'ячі, створили ще цілу купу небезпечних моментів, градус протистояння моментами зашкалював. Загалом той, хто дивився поєдинок, явно не втратив. А ось суперники, найімовірніше, втратили. Кожен – по два очки. Хоча нічия – справедливий підсумок матчу.

Креатив туру

Головний арбітр матчу «Шахтар» - «Зоря» Катерина Монзуль вийшла на поєдинок не з м'ячем у руках, а зі справжнім кавуном. Зображення цієї солодкої ягоди було і на табло «Арени Львів». Таким оригінальним способом організатори поєдинку вирішили відзначити звільнення ЗСУ Херсона. Вийшло непогано.


ФК Шахтар

Суддівство туру

На цей раз арбітраж Монзуль навряд чи можна вважати висококласним. Як мінімум, у кількох епізодах матчу «Шахтар» – «Зоря» наша жіноча суддівська бригада відпрацювала не найкращим чином. Зокрема, момент із першим забитим м'ячем: здається, під час удару Бондаренко перебував в офсайді. А ось у другому таймі цей же футболіст «гірників» забив чистий гол, але чомусь було зафіксовано положення поза грою.

Сейв туру

На останніх секундах гри «Шахтар» - «Зоря» голкіпер луганців Мацапура врятував команду від неминучого голу. Півзахисник «гірників» Петряк після хорошої флангової передачі зряче бив головою у правий від воротаря кут, але в незбагненному кидку Мацапура відбив м'яч.

Відставка туру

Терпець президента «Інгульця» Олександра Поворознюка урвався: після чергової поразки – цього разу від «Металіста 1925» - наставника петровської команди Сергія Лавриненка відправили у відставку.

Тренер очолював «Інгулець» із 2016 року. Новим наставником команди став – поки що із приставкою «в.о.» - Младен Бартулович, який раніше входив у тренерський штаб Лавриненка, а ще раніше – захищав кольори команди як футболіст.

Травма туру

Півзахисник «Вереса» Шарай проти «Олександрії» вийшов на 69-й хвилині гри, проте вже на 77-й був через травму замінений. На лаві для запасних Станіславові стало зле: він знепритомнів. Цілих десять хвилин йому надавали екстрену медичну допомогу. На щастя, все скінчилося добре.

Джокер туру

В завзятому та цікавому протистоянні «Олександрії» та «Вереса» перемогли підопічні Юрія Гури. Переможний гол на 90+7 (!) хвилині забив Костишин. Денис з'явився на полі на 73-й хвилині.


ФК Олександрія

Вилучення туру

Зустріч «Динамо» проти «Колоса» вийшла дуже напруженою. І грубою: арбітр Пасхал показав футболістам обох команд 10 жовтих карток, одна з яких перетворилася на червону: вилучено захисника «біло-синіх» Попова. Це вилучення стало для Дениса прем'єрним у його професійній клубній кар'єрі.

Посуха туру

Що він не робить – забити все одно не може. Форвард «Динамо» Бесєдін провів черговий невдалий матч. Артем знову пішов із поля без забитого м'яча. І був замінений у перерві. На цей раз у нього не склалося в поєдинку проти «Колоса». У підсумку Бесєдін перетнув позначку в тисячу хвилин без забитого м'яча цього сезону. Ой.

Нічия туру

Гра лідера чемпіонату - «Дніпра-1» - проти грози авторитетів - «Ворскли» - вийшла цікавою та бойовою. У першій половині зустрічі ініціативою більше володіли підопічні Кучера. І матеріалізували її у гол Піхальонка. Міг відзначитися й Довбик, але після його удару м'яч влучив у поперечину.

А ось другий тайм пройшов під диктування підопічних Скрипника. Після добре розіграного кутового вони відновили рівновагу. І трохи згодом могли забивати другий гол, але добре зіграв Валеф.

Як наслідок – справедлива та видовищна нічия.

Кутовий туру

Як потрібно реалізовувати подачі від кутового прапорця, наочно продемонструвала «Ворскла» у матчі проти «Дніпра-1». У середині другого тайму полтавці отримали право на кутовий. Юрченко чудовою крученою передачею «знайшов» у центрі воротарської площі Кравця, який в один дотик переправив м'яч повз Валефа. Віддаючи належне майстерності підопічних Скрипника, слід зазначити, що в тому епізоді, швидше за все, не найкращим чином зіграв і голкіпер дніпрян.

Прогрес туру

«Чорноморець» недозволено довго цього сезону «запрягав». Так довго, що їхати не вдавалося. Але, здається, в Одесі нарешті крига скресла. У грі проти «Львова» команда Григорчука здобула впевнену перемогу. Другу поспіль. Вперше у сезоні забивши два м'ячі. Підсумок: одесити залишили останній рядок турнірної таблиці.

Другу поспіль перемогу здобули і футболісти «Кривбасу». На цей раз підопічні Вернидуба здолали «Металіст» - свого принципового суперника з першої ліги. Три очки дозволили криворіжцям залишити зону аутсайдерів.

Символічна збірна туру: Мацапура – ​​Мірошниченко, Гончаренко, Єрмаков, Кирюханцев – Піхальонок, Юрченко – Бондаренко, Булеца, Р. Русин – Довбик.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.