Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 листопада 2022, 04:03
1730
3

З почуттям та по ділу. Львів холоднокровно розібрався з Рухом

Львівське дербі залишилося за командою Олега Дулуба

| Оновлено 11 листопада 2022, 04:03
1730
3
З почуттям та по ділу. Львів холоднокровно розібрався з Рухом

Головний тренер «Львова» Олег Дулуб порівняно з минулим туром зробив певні зміни у стартовому складі. Замість Мишенка та дискваліфікованого Вовкуна на поле вийшли Шишка та Бойко. У складі «Руху» Леонід Кучук теж вдався до деяких ротацій. Замість дискваліфікованого Сапуги та Альваренги у гру вступили Федорчук та нігерійський дебютант УПЛ Брайт Енобахар.

Обидві команди активно розпочали львівське дербі. Містяни, стримавши стартовий натиск рухівців, також почали шукати шляхи взяття воріт суперників. Зокрема Васильєв небезпечно пробив повз рамку воріт, а удар Бугая встиг заблокувати Дідик. І все ж, господарі поля першими відкрили рахунок. Штрафний удар у виконанні Васильєва парирував Паньків, але Бугай зумів завершити атаку, пробивши під поперечину воріт. Для кращого бомбардира «Львова» Бугая це вже 3-й гол з початку чемпіонату.

«Жовто-чорні» намагалися швидко відновити рівновагу і таку нагоду мав кращий бомбардир «Руху» Таллес, який пробив неточно. Натомість чергова атака «Львова» завершилася взяттям воріт. Після подачі Бойка не дотягнувся до м’яча Паньків і Крушинський головою влучно пробив у ціль. Для 20-річного Крушинського, до речі, це був 1-й гол в УПЛ – у 26-й грі.

Рухівці намагалися змінити хід поєдинку і одну з атак завершував ударом Соломон, але Ільющенков зіграв надійно. Обидві команди швидко переходили від оборони до атакувальних дій. В одному з епізодів Бугай наважився на дальній удар, але пробив вище воріт. Під кінець першого тайму Леонід Кучук вирішив замінити Енобахара на Бойчука.

Ледь розпочався другий тайм, як «Рух» залишився в меншості. Після двох поспіль жовтих карток залишив поле Бойчук, який вперше в УПЛ побачив перед собою червону картку – у 53-й грі. Незважаючи на втрату одного гравця, рухівці швидко забили гол. Після удару Соломона м’яч від захисників відскочив до Таллеса і бразилець забив свій вже 6-й гол у нинішньому сезоні.

Забитий гол додав впевненості гравцям «Руху», які активно намагалися зрівняти рахунок. Зокрема після передачі Таллеса пробивав головою досвідчений Федорчук, але невдало. Гра деякий час точилася на підступах до обох воріт і небезпечних моментів не виникало. Натомість не бракувало жовтих карток, які бачили перед собою гравці «Львова».

Одна з чергових спроб рухівців врятуватися від поразки завершилася ударом Таллеса, проте Ільющенков рятує свою команду від неприємностей. В свою чергу Паньків зіграв надійно після удару Бойка. Під кінець матчу Леонід Кучук зробив потрійну заміну, проте і новим гравцям не вдалося змінити рахунок матчу.

В підсумку «Львів» з третьої спроби зумів здобути першу в УПЛ перемогу над «Рухом». При цьому містяни перервали дві свої безвиграшні серії в чемпіонаті: як загальну, що тривала шість ігор, так і домашню – п’ять. Натомість продовжився до 10-ти ігор домашній клубний рекордний пропускний серіал «Львова».

Українська Прем’єр-ліга. 12-й тур

«Львів» – «Рух» – 2:1

Бугай, 10, Крушинський, 32 – Таллес, 49

Васильєв, 19, Бойко, 36, Шишка, 53, Бугай, 66, Грисьо, 78, Нич, 84, Никитюк, 90+3 – Дідик, 29

Бойчук, 46

«Львів»: Ільющенков, Муравський, Васильєв, Никитюк, Грисьо, Шишка, Мильченко, Полегенько, Бойко, Крушинський (Мишенко, 57), Бугай (Нич, 67).

Запасні: Пономаренко, Сасовський, Якимів, Ременяк, В.Михайлів, Р.Михайлів, Сімінін.

«Рух»: Паньків, Федорчук (Притула, 87), Дідик (Слюбик, 87), Роман, Довгий, Слюсар, Лях, Енобахар (Бойчук, 41), Соломон (Карабін, 87), Таллес (Альваренга, 74), Климчук.

Запасні: Герета, Ледвій, Кітела, Підгурський, Руніч, Мисик, Веремієнко.

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Стадіон: «СКІФ» (м.Львів)

ЛЬВІВ – РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

10 листопада о 15:09 Юрій Остроумов Юрій Остроумов

1

Події матчу

49’
ГОЛ ! М'яч забив Бренер Таллес (Рух Львів).
47’
Богдан Бойчук (Рух Львів) отримує червону картку.
32’
ГОЛ ! М'яч забив Борис Крушинський (Львів).
10’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Бугай (Львів).
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кепа може несподівано залишитись в Реалі. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 10:09 0
Кепа може несподівано залишитись в Реалі. Стали відомі причини

«Вершкові» готові розглянути повноцінний трансфер голкіпера

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Batya
Посміхнуло Львівське дербі... Де ви його бачили? Грали Винники із Добромилем.
PFCLviv
Гарний матч, цікавий! Удачі львівським командам. Два Леви краще ніж одна вівця!