Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2022, 09:42
8682
8

З голами Мудрика та Криськіва. Шахтар без проблем обіграв Верес

Команда продовжує гонитву за лідером чемпіонату «Дніпром-1»

| Оновлено 10 листопада 2022, 09:42
8682
8
З голами Мудрика та Криськіва. Шахтар без проблем обіграв Верес
ФК Шахтар

Донецький «Шахтар» уже не перший рік поспіль бере участь у осінній єврокубковій кампанії, тож не має жодної потреби зайвий раз призвичаюватись до того, що на початку листопаду потрібно грати матчі посеред тижня. І хоча групові етапи міжнародних турнірів через наближення початку чемпіонату світу-2022 в Катарі вже добігли кінця, «гірники» все ж таки мали не полишати практику подібних протистоянь через доволі щільний графік української Прем’єр-ліги.

Колектив Ігора Йовічевіча точно присвятив попередню добу перегляду матчу за участі луганської «Зорі», яка мінімально поступилась «Інгульцю» за кілька днів до очного протистояння проти «гірників». У контексті боротьби за зону переслідування «Дніпра-1» цей результат важив дуже багато, адже дозволяв «помаранчево-чорним» розглядати номінально гостьове протистояння проти рівненського «Вересу» в рамках дванадцятого туру як можливість збільшити відрив. Чому «номінально гостьове»? Бо саме колективу Юрія Вірта довелось мандрувати зі столиці до «Арени Львів», а не навпаки.

Перша половина зустрічі проходила за повної переваги «гірників». Спроба «Вереса» звичним чином побудувати гру в нападі з глибини зазнала невдачі ще на етапі підготовки до реалізації. І не можна було при цьому стверджувати, що це коштувало команді Йовічевіча істотних зусиль. «Шахтар» атакував методично, проте негостро. Постійно гостям бракувало дотиків усередині чужого штрафного, хоча гра взагалі могла розпочатись фактично з їхнього голу, якби простріл від Траоре з лівого флангу штрафного ще на другій хвилині Бондаренко не перевів би над воротами з кількох метрів до чужих володінь.

Усе вказувало на те, що «гірники» матимуть перевагу на м’ячі й надалі. І хоча моментів у них при цьому майже не було, на завершення першої півгодини зустрічі вони все ж таки забили свій гол. Кльоц невдало розпочав боротьбу за м’яч на лівому фланзі штрафного проти Судакова, і в підсумку просто поклав суперника на газон. Мудрик своїм шансом скористався, пробивши в правий верхній кут.
І одразу ж «Шахтар» міг закривати всі питання щодо цієї гри, проте потужним пострілом зльоту з центру штрафного Криськів лише перевірив на міцність поперечину чужих воріт на завершення подачі Михайліченка з лівого флангу. Таким чином «гірники» просто відтермінували оформлення другого забитого м’яча з власного боку до часу після завершення перерви.

Відпочинок команди проводили без зайвих утручань на кшталт повітряних тривог, чи чогось іншого, тож зовсім не дивно, що співвідношення сил між ними не зазнало жодних змін. «Верес» лише після поновлення гри спробував трохи потримати м’яч на чужій половині поля, проте потім фактично провалив відтинок тривалістю чверть години, за який суперники встигли створити кілька перспективних нагод, і зрештою забили свій другий м’яч.

Тонка передача Степаненка до центру штрафного на 65 хвилині вивільнила простір для Криськіва, якому взагалі ніхто не завадив переграти голкіпера. Йовічевіч одразу після цього зробив першу серію замін із власного боку, які жодним чином не вплинули на перевагу його команди у володінні м’ячем. Так, «Верес» усе ж таки почав інколи змушувати досвідченого Андрія Пятова працювати всередині власного штрафного, але істотним чином не змушував «гірників» нервувати.

Для вболівальників, які хоча б раз спостерігали за матчем «Шахтаря» з вагомою перевагою над суперниками, жодних несподіванок решта ігрового часу не мала. Донеччани бавились із суперниками в доволі економному режимі, даючи й «червоно-чорним» спробувати пограти в контроль під тиском, і самостійно кілька разів вибігали до перспективних швидких атак. Однак жодного впливу на стан справ на табло жодна зі сторін більше не мала.

Найближчими вихідними рівненський «Верес» зіграє гостьовий матч проти «Олександрії», а донецький «Шахтар» прийматиме луганську «Зорю».

​Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Верес» - «Шахтар» - 0:2
Голи: Мудрик, 30 (з пен), Криськів, 65

«Верес»: Когут – Є. Пасіч, Вовченко, Мельник, Гагун – Кучеров, Кльоц (Курко, 78) – В. Шарай (М. Сергійчук, 70), С. Шарай (Лебеденко, 70), Дахновський – Гайдучик.

«Шахтар»: Пятов – Михайличенко, Матвієнко, Кривцов, Бондар (Козік, 88) – Степаненко (Назарина, 63) – Мудрик (Очеретько, 88), Судаков (Петряк, 63), Бондаренко, Криськів – Траоре (Сікан, 73)

Події матчу

65’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Криськів (Шахтар Донецьк).
30’
ГОЛ ! З пенальті забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks_krot
На минималках уверено в пол силы ,молодцы.  Крыськив с каждым матчем прибавляет ,ещё один топчик появляется  в Шахтёре .С победой родной клуб
Злий Глобинець
Криськів - гідна заміна Мудрику! Дмитро молодець. Ще як грав у "клонові", було видно потенціал. А зараз, із такими партнерами - виросте у топа.
romanchik.8409
Наконец то начали давать Крыськиву шанс..
avk2307
Прежде всего спасибо всем практически ,которые ниже написали.
Вот эти товарищи были явными сторонниками трансляций на сетанте .
Теперь как то молчат
Дальше еще один нюанс.
Верес построил новый стадион и всех там принимает, но сегодня непостижимым образом как то провел домашнюю игру на Львов Арене.
Говорят, что будут настаивать на игре с Динамо в Ровно и со зрителями, а сегодня решили во Львове. Ка Шахтеру это удается....?
Ну и третье , пенальти первый даже в более явной ситуации на Траоре  в ЛЧ не дали.
Преимущество конечно полное  у Шахтера судя по обзору, но вот хочется, чтобы все были в равных условиях а оно как то по другому...
mayakovskiy1
Радует что Шахта  соперников просто не замечает. 
Лавочкин
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил