Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок англійської ліги
09.11.2022 21:45 – FT 1 : 3
Англія
| Оновлено 09 листопада 2022, 22:04
1177
1

Арсенал – Брайтон. Прогноз і анонс на матч Кубку англійської ліги

Чи готовий Олександр Зінченко до зустрічі з командою Роберто Де Дзербі?

| Оновлено 09 листопада 2022, 22:04
1177
1
Арсенал – Брайтон. Прогноз і анонс на матч Кубку англійської ліги
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 9 листопада, у Лондоні на стадіоні «Емірейтс» відбудеться матч 1/16 фіналу Кубка англійської ліги з футболу, у якому зіграють лондонський «Арсенал» та «Брайтон». Стартовий свисток рефері Джареда Жиллетта з Австралії прозвучить о 21:45 за київським часом.

Арсенал


Кубкові змагання протягом останніх кількох років були відрадою для лондонського «Арсеналу», оскільки в англійській Прем'єр-лізі «каноніри» не могли зачепитися за високі місця в турнірній таблиці. Однак цього сезону команда Мікеля Артети знаходиться в зовсім інших реаліях. Столичний колектив – лідер чемпіонських перегонів на поточний момент і має намір продовжувати ним залишатися принаймні до початку чемпіонату світу-2022. Про це «Арсенал» досить чітко сповістив футбольний світ у недавньому дербі проти «Челсі» (1:0), що стало його черговою перемогою над топ-клубами цього сезону. Зустрічі проти «Манчестер Сіті» команда Артети ще не мала і цього року її вже не передбачається, але вона настільки впевнено йде у всіх турнірах, що якось і не виникає бажання її зупиняти.

Для українських шанувальників футболу успіх «Арсеналу» хоча б на одному фронті цього сезону важливий ще й із тієї точки зору, що дозволить Олександру Зінченку продовжити свою серію трофеїв, здобутих в Англії. Однак очікувати на появу нашого співвітчизника в майбутній грі все ж таки не варто. У матчі проти «Челсі» «талісман» з'явився з перших хвилин на тлі тривалого відновлення від травми, зіграв на своєму рівні, але до фінального свистка не дотягнув. Очевидно, що Артеті не варто ризикувати футболістом основного складу перед заключними вихідними в чемпіонаті на тлі мундіалю, що наближається, та й Кіран Тірні завжди готовий підмінити конкурента за позицією. У іншому ж «Арсенал» планує боротися і за Кубок ліги, який не тримав у руках рівно 30 років.

Брайтон


Колектив зі Східного Сассекса стартував цього сезону настільки впевнено, що вже незабаром його головний тренер, Грем Поттер, отримав пропозицію на мільйон – очолити лондонський «Челсі», який якраз попрощався з німецьким фахівцем Томасом Тухелем. Сталося це якраз на початку осіннього періоду, після чого Великобританію накрила жалоба через смерть Королеви, і до футбольних справ «Брайтон» повернувся аж на початку жовтня, та ще й матчем на «Енфілді» проти «Ліверпуля», та ще й з новим головним тренером Роберто Де Дзербі на чолі. Перший досвід італійця вийшов бойовим і частково успішним (3:3), проте потім чайок понесло зовсім не в тому напрямку.

Лише останніми днями жовтня колишній тренер донецького «Шахтаря» зумів повернути команду у правильне русло, та ще й як! Той самий лондонський «Челсі» повернувся на «Амекс» вже з Поттером на чолі, і в результаті отримав майже розгромну поразку (1:4). Слідом була і перемога над «Вулверхемптоном» (3:2), тому можна вважати, що «Брайтон» зараз на ходу.

Ключове питання – а чи є необхідність «чайок» боротися за кубковий трофей на тлі потенційної можливості зачепитися за зону єврокубків? Де Дзербі, безумовно, той ще авантюрист із гарячим італійським темпераментом, а оскільки у «Шахтарі» повномасштабна агресія проти України дозволила йому виграти лише Суперкубок України, то зачепитися за ще один рідкісний трофей у тренерській кар'єрі він можливості не проґавить.

Орієнтовні склади


«Арсенал»: Тернер – Тірні, Габріел, Холдинг, Седрік – Локонга, Ельнені – Нельсон, Вієйра, Маркіньос – Нкетіа.

«Брайтон»: Стіл – Колвілл, Данк, Велтман – Мітома, Гілмор, Кайседо, Лемпті – Троссард, Велбек, Марч.

Чи не зіграють: Сміт-Роу – Модер.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку господарі завоюють путівку до наступного раунду. Нашою ставкою буде позиція – Арсенал переможе і ТБ 2.5 з коефіцієнтом 2.65 за лінією Parimatch.

9 листопада, середа

«Арсенал» – «Брайтон»
Лондон. «Емірейтс». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Setanta
Арбітр: Джаред Жиллетт (Австралія)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Parimatch
  • 1.72
  • 3.90
  • 4.70
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gregory
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил