Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 03 листопада 2022, 13:45
908
0

Андрій ПОЛУНІН: «Результат Шахтаря пізнається у порівнянні»

Екс-півзахисник збірної України – про досягнення донецької команди у Лізі чемпіонів

| Оновлено 03 листопада 2022, 13:45
908
0
Андрій ПОЛУНІН: «Результат Шахтаря пізнається у порівнянні»
ФК Шахтар Донецьк

Колишній хавбек «Дніпра» та національної збірної України Андрій Полунін дав оцінку грі 6-го туру Ліги чемпіонів між «Шахтарем» та «РБ Лейпциг» (0:4), а також поділився думкою щодо результату виступу «гірників» у чемпіонському євротурнірі.

– «Шахтарю» у 6-му турі групового турніру Ліги чемпіонів для виходу до 1/8 фіналу потрібна була лише перемога. Однак насправді сталося все інакше – велика поразка на своєму полі. У чому причина невдачі?

– Тут пропоную повернутися назад, у липень, коли зібралася нова команда. Практично всі іноземні футболісти пішли, головний тренер команди Роберто Де Дзербі також поїхав. «Шахтар» – об'єктивно, одна із наймолодших команд у нинішній Лізі чемпіонів. Молодше, тільки «Зальцбург», мабуть.

Перед початком групового турніру усі відводили «Шахтарю» останнє місце у груповому турнірі. І ось тут, на початку листопада, у донеччан був реальний шанс вийти у плей-оф раунд Ліги чемпіонів. Проте суперник, в особі німецького «Лейпцигу», був дуже сильним. Опонент – одна з найбагатших команд Бундесліги, клуб, що динамічно розвивається. У вересні «Лейпциг» очолив Марко Розе. Після цього «Лейпциг» у жодному офіційному матчі не програв. Вони виправили справи, як у Бундеслізі, так і в Лізі чемпіонів, по ділу обігравши мадридський «Реал».

Щодо гри «Шахтар» – «Лейпциг», то для української команди відсутність Мар'яна Шведа та Олександра Зубкова стала величезною проблемою. Та й Юхим Конопля лише залікував своє ушкодження. За настроєм було видно, що наші футболісти хотіли порадувати своїх шанувальників, але вони не змогли вийти з-під пресингу суперника. Перший і третій гол гравцями «Лейпцигу» було забито після помилок наших хлопців. Нкунку, Вернер та Форсберг – майстерні гравці і вони швидко все вирішили на свою користь. Четвертий гол у виконанні Ольмо – домашня заготовка. Тут Петряк не чекав на такий розіграш штрафного, а його ніхто не підстрахував.

– Клас футболістів «Шахтаря» та «Лейпцига» незрівнянний?

– Звісно, ​​треба бути об'єктивним. У складі німецької команди зібрані найкращі гравці з усієї Європи. Багато хто з них є лідерами у своїх національних збірних. Плюс у них працює один із найсильніших німецьких фахівців.

– За результатом це був найгірший матч для «гірників» у груповому турнірі. А за якістю гри ця зустріч у Варшаві також стала найгіршим поєдинком?

- Так, погоджуся з цим твердженням. За якістю гри – це найгірший поєдинок для підопічних Ігора Йовічевіча. Непросто було і в іграх з «Реалом» та «Селтіком», але там багато вдавалося в атаці: були створені моменти, добре використовувалися флангові передачі. Тут цього не було.

– Підсумкове третє місце у групі для «Шахтаря» – об'єктивний показник?

– Ми знаємо, в якій ситуації є наша країна. У нас триває війна. 4 місяці тому ми не знали, що буде із українським футболом. Ніхто й не припускав, що буде із «Шахтарем». Керівництво донецького клубу зробило ставку на молодих хлопців, які сиділи на заміні, деяких гравців повернули із Маріуполя. Треба сказати спасибі Ігору Йовічевічу – він зміг об'єднати хлопців. Тож третє місце у групі з «Реалом» та «Лейпцигом» – це максимальний результат, тим паче для молодої команди. Тут важливо відзначити і той факт, що цієї осені розкрилося багато гравців: Трубін, Конопля, Бондар, Судаков, Бондаренко, Мудрик і Сікан зробили великий крок у своєму розвитку. Їхній прогрес побачили всі. А Мудрик узагалі подорожчав удвічі. Все це приємно.

А подивіться, хто з європейських грандів перейшов із Ліги чемпіонів до Ліги Європи. «Барселона», «Ювентус», «Севілья», «Аякс», «Баєр», «Спортінг» і «Зальцбург». Непогана компанія, чи не так? А мадридський «Атлетфко» та «Марсель» взагалі закінчили свій виступ у нинішньому розіграші єврокубків. Тож усе пізнається у порівнянні.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.