Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 01 листопада 2022, 23:23
9959
6

Зіркові вибрики. 5 епізодів, коли Кріштіану Роналду дивував не по-дитячому

Португалець надто поважає себе, чи йому не надають належного ступеня поваги?

| Оновлено 01 листопада 2022, 23:23
9959
6
Зіркові вибрики. 5 епізодів, коли Кріштіану Роналду дивував не по-дитячому
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

Кріштіану Роналду - один з двох [разом із Ліонелем Мессі] найвидатніших футбольних геніїв сучасності, який вигравав практично все і скрізь. Єдиним винятком для португальця [так само як і для аргентинця] є хіба що чемпіонат світу, а тому на турнірі в Катарі Кріштіану разом зі своїми партнерами отримає можливість виправити цю прогалину в трофейній історії.

Втім, якщо чемпіонат світу-2022 займатиме увагу вболівальників у всьому світі з середини листопада по середину грудня, то в останні пару тижнів шанувальники гри № 1 стежили, чим закінчиться гучна історія із витівкою Роналду в «Манчестер Юнайтед», через яку португалець на короткий період навіть загримів у дубль.

Сьогодні ми згадаємо не лише нещодавню витівку, а й ще чотири схожі історії, коли Кріштіану, здається, таки «перегинав палку»…

1. Відмовився виходити на заміну у матчі проти «Тоттенхема»

Перед початком цього сезону «Манчестер Юнайтед» отримав нового головного тренера. Ним став нідерландський фахівець Ерік тен Хаг, котрий раніше успішно працював з «Аяксом». Втім, поки що очікувана синергія від зусиль тренера та зіркового футболіста у «Манчестер Юнайтед» не настала. Роналду лише кілька разів потрапляв у стартовий склад команди на поєдинки англійської Прем'єр-ліги, а нещодавно й зовсім відзначився витівкою, яка поставила під питання його майбутнє у стані «червоних дияволів».

Йдеться про події, що розвивалися під час поєдинку 12-го туру проти «Тоттенхема», який відбувся на «Олд Траффорд» 19 жовтня та завершився перемогою господарів із рахунком 2:0. На цю гру Роналду, як і багато разів до цього, залишився на лаві запасних, а наприкінці матчу, коли тен Хаг побажав випустити португальця на заміну, відмовився виконувати настанови головного тренера. Португалець банально психанув і пішов у роздягальню, залишивши спантеличеного тен Хага у повній розгубленості та змусивши нідерландця після гри відповідати на незручні питання від представників засобів масової інформації.

Getty Images/Global Images Ukraine

За свою витівку Роналду був засланий у дубль та кілька днів тренувався із молодіжною командою. Тен Хаг відкрито заявляв, що португальцю, щоб повернутися до першої команди, потрібно прийти до нього на чесну розмову, під час якої тренер і футболіст з'ясують усі непорозуміння, що виникли між ними. Повідомлялося також, що нідерландець очікував отримати згоду від португальця на те, що останній як мінімум якийсь час буде гравцем ротації, що, напевно, зачіпало амбіції Роналду. Невідомо, чи відбулася подібна розмова, але невдовзі Кріштіану повернувся до тренувань із «червоними дияволами», і вже навіть провів повний матч у рамках групової стадії Ліги Європи проти молдовського «Шерифа» (3:0), в якому забив гол, а потім був особливо відзначений за прикладену старанність тен Хагом.

2. Назвав Руні та Каррагера заздрісниками

Навесні цього року деякі британські футбольні експерти почали активно обговорювати питання майбутнього Кріштіану Роналду у «Манчестер Юнайтед» та Прем'єр-лізі. Наприклад, колишні гравці збірної Англії Вейн Руні (також грав за МЮ) та Джеймі Каррагер (багаторічний лідер «Ліверпуля») у популярному шоу Monday Night Football під час обговорення дійшли єдиної думки, що Роналду, як і Полю Погба, немає місця на «Олд Траффорд» на сезон-2022/23.

37-річний Руні, який грав із Роналду за «Манчестер Юнайтед», а з літа цього року очолює американську команду «Ді Сі Юнайтед», у квітні заявив наступне: «Я вважаю, що якщо ви думаєте про майбутнє команди, то вам потрібні молоді, голодні до перемог гравці, які зроблять все можливе, щоб підняти клуб у наступні два-три роки».

Каррагер підтримав думку Руні, у відповідь на що Роналду через соціальні мережі назвав обох заздрісниками. Відповідний пост від португальця з'явився в Instagram, де Кріштіану коротко й ясно написав на адресу Вейна та Джеймі: «Два заздрісники».

Історія отримала продовження буквально наступного ж дня, коли Руні знову вийшов до журналістів і заявив, що у світовому футболі практично немає футболістів, які не заздрили б Роналду.

«Я сказав би, що, напевно, немає футболіста, який би не заздрив Роналду. Його кар'єра, трофеї, які він виграв, гроші, які він заробив... Його прес, зрештою! Всі гравці, окрім Ліонеля Мессі, заздрять Кріштіану», – заявив Руні.

Після цього зізнання від екс-партнера по «Манчестер Юнайтед» Кріштіану вже відмовчався, але напевно отримав повну моральну задоволеність.

3. Зарубався із Кассано у WhatsApp

Екс-форвард «Роми», «Реала», «Мілана», «Інтера», а також низки інших команд та збірної Італії Антоніо Кассано останнім часом є одним із послідовних критиків Кріштіану Роналду. З останніх перлів Кассано на адресу португальця, мабуть, варто особливо виділити два - на початку вересня Антоніо порівняв Кріштіану із Тото Кутуньо, заявивши, що той «вічно другий», а вже наприкінці вересня Кассано й зовсім пішов далі у своїх висновках, заявивши, що Роналду «не справляється і йому час зупинитися».

Але самий розпал дуелі між Кассано та Кріштіану припав на кінець минулого року. Тоді італієць заявив, що «Ліонель Мессі набагато кращий за Роналду», а у футбольному світі «є лише один Роналду – чудовий бразилець Роналду Луїс Назаріу ді Ліма», якого ми звично називаємо як Роналдо.

Getty Images/Global Images Ukraine. Антоніо Кассано

Кріштіану не утримався від відповіді і, скориставшись зв'язками в італійському футболі [подейкували, що допомогу португальцю надав багаторічний екс-голкіпер «Ювентуса» та збірної Італії Джанлуїджі Буффон], а також дізнавшись особистий номер Кассано, відправив Антоніо приватне послання через WhatsApp.

«Кріштіану написав мені у WhatsApp, просячи більшої поваги до всього, що він виграв, і до цілей, які він поставив. Я не боюся говорити правду, я дивлюся в обличчя всьому світу, починаючи від папи римського й закінчуючи найостаннішою людиною на цій планеті. Роналду написав мені щось на кшталт: «У мене багато грошей, і я забив понад 750 голів, а ти забив лише 150 голів за всю свою кар'єру». Але я хотів би сказати Роналду тільки одне: «Любий Кріштіану, у тебе є все, живи спокійніше та розслабся. Роби як Мессі, який насолоджується життям, замість того, щоб писати мені», - заявив згодом Кассано.

4. Заблокував Transfermarkt через незгоду з трансферною оцінкою

У березні 2020 року, коли Кріштіану Роналду ще був гравцем «Ювентуса», навколо португальця також виникла цікава історія, яка показує певну вразливість футболіста. Саме тоді популярний у футбольному світі портал Transfermarkt, який багатьма використовується як джерело для довідкової інформації, а також ознайомлення із орієнтовною вартістю того чи іншого гравця станом на зараз, вирішив скласти символічну збірну з футболістів, справами яких займається відомий агент Жорже Мендеш. В результаті у Transfermarkt змогли тегнути десятьох гравців з цієї «команди мрії», окрім Роналду.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

«Ми не змогли тегнути Роналду, оскільки він заніс нас до чорного списку, коли побачив свою актуальну вартість на сайті. Він повідомив нам, що йому не сподобалася його ціна», — написали в якості пояснення для громадськості представники Transfermarkt.

На той момент Transfermarkt оцінював Роналду у 75 мільйонів євро, тоді як його ключового суперника у боротьбі за всілякі індивідуальні нагороди Ліонеля Мессі – у 140 мільйонів євро. Поточна оціночна вартість 37-річного Кріштіану на Transfermarkt становить 20 мільйонів євро, 35-річного Мессі – 50 мільйонів.

5. Викрив головного редактора France Football у брехні

Наприкінці минулого року популярне та авторитетне французьке видання France Football, яке є організатором вручення щорічної престижної премії «Золотий м'яч», також потрапило в опалу у Кріштіану Роналду.

Зокрема, португалець назвав брехуном головного редактора France Football Паскаля Ферре, розмістивши на своїх сторінках у соціальних мережах тираду на адресу цього журналіста.

«Підсумки сьогодні пояснюють причину заяв, зроблених Паскалем Ферре минулого тижня. За його словами, я зізнався йому у тому, що головна мета моєї кар'єри – обійти Ліонеля Мессі за кількістю «Золотих м'ячів». Паскаль Ферре збрехав. Він використовував моє ім'я, щоб збільшити власну впізнаваність і зробити більш помітним журнал, на який він працює. Неприйнятно, що людина, яка несе відповідальність за вручення такої престижної нагороди, може брехати таким чином», – зазначив Роналду у своєму досить розгорнутому зверненні до шанувальників його таланту та широкої футбольної громадськості.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Не Санчо. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ Боруссія Д – ПСЖ
Футбол | 02 травня 2024, 01:47 1
Не Санчо. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ Боруссія Д – ПСЖ

Дортмундський клуб здолав французький колектив з рахунком 1:0 у першій півфінальній грі

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RomarioUA
Я не есть почитателем игры ни Роналду, ни Месси. Это категорически два разные футболиста! Мне повезло - я люблю просто красивый футбол и мыслящих людей в футболе, поэтому могу спокойно и хладнокровно описать этих двух великих деятелей, они оба прекрасны, но различия между ними кардинальны! 
1) Роналду - это математик и идеальный физически футболист. Это не талант, это профессор. Он захотел играть хорошо в футбол и занимается этим, как наукой, то есть упорно тренируется, изучает схемы, тренирует привычки, не позволяет себе лишней еды/воды, никакого алкоголя, жесточайшая дисциплина по отношению к себе. Все, что он достиг, а это много - это благодаря ему самому, такому упорству. Поэтому его не любят многие футболисты, в основном те, которые понимают, что если бы они могли так же заниматься собой, то стали бы ещё лучше, но они ленивы и не смогли. И это их бесит
2) Месси - это именно талант, гений. Нет математических расчетов, он играет эмоциями, поэтому он более многогранен на поле, придумывает на ходу. Это дар. Поэтому его не критикуют, никто так не смог бы.
Как-то так)))
Макс Максов
Цікава підбірка!) Его і "ЧСВ" у Рона, зашкалює звичайно! А як футболіст топ, тут без питань...
McLay
Олексій Сливченко також приєднався до заздрісників!😁Sport ua, опускається до рівня "жовтої преси".
Old  Т
Всё это ему положено по сроку службы.  И такая дозволенность не только в армии,  но и на многих производствах.   А футбол это их работа.
Выталкиватель парашутистов
А как должен вести себя голубой? Эта категория людей понимают свою ущербность, даже не смотря на то, что являются талантливыми в чем-то ( Чайковскй в музыке, Нуриев в балете, Рональдо в футболе). И это накладывает на их психику и восприятие окружающего их мира совсем по-другому, чем нормальные люди. Это своего рода болезнь, и они ничего не могут с этим сделать. Так что его "звездное" поведение вполне закономерно и понимаемо.