Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 жовтня 2022, 12:10
10661
15

ЛУЧЕСКУ: «У нас були помилки в логістиці. Треба було менше переїжджати»

Головний тренер київського «Динамо» оцінив перемогу над «Кривбасом»

| Оновлено 31 жовтня 2022, 12:10
10661
15
ЛУЧЕСКУ: «У нас були помилки в логістиці. Треба було менше переїжджати»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу на післяматчевій прес-конференції оцінив перемогу над криворізьким «Кривбасом» (3:1) у матчі 10-го туру УПЛ.

– Чому мало ігрового часу отримують новачки команди?

– Як молоді гравці, вони повинні зростати за рахунок тренувань та ігор. Коли я відчую, що вони готові та можуть допомогти команді, дам їм шанс в основному складі. Те саме стосується і Самби Діалло.

Коли гравець приходить до команди в останній день трансферного вікна, і немає можливості визначити його потенціал у контрольних іграх, таким футболістам важко себе проявити. Як і тренеру – складно їх оцінити. Потрібен час, щоб зрозуміти та пізнати один одного. Не можна проводити експерименти під час ігор.

– У чому, на вашу думку, полягає феномен Буяльського, який демонструє фантастичний футбол у Динамо, але до збірної не викликається?

– Кожен тренер запрошує гравців до збірної, дотримуючись своєї філософії та бачення гри. Не думаю, що Петраков не викликає Буяльського на шкоду собі. Віталій – чудовий гравець, з високим футбольним інтелектом і великим досвідом. Можливо, зараз не найкращий період і в нього, і в команди, але сьогоднішня гра вкотре показала, наскільки важливою є присутність Буяльського на полі.

– Динамо сьогодні провело найкращий матч у сезоні – команда виглядала агресивно, високо пресингувала, створювала моменти за рахунок помилок суперника. Що заважало демонструвати такий футбол раніше?

– Я просив гравців почати з чистого аркуша, забути про єврокубкові ігри та всі труднощі. У Лізі Європи у нас сильна група: Фенербахче йде на першому місці в чемпіонаті, Ренн бореться за другу позицію. Але ми – професіонали, і маємо повернутися до гри, яку показували, адже від нас чекають результату та гарної гри. Тому просив хлопців переступити через проблеми та виглядати сьогодні інакше.

Ми мали помилки, пов'язані з логістикою: напевно, краще було залишитися в Лодзі та продовжувати підготовку там, щоб менше переїжджати. Ми грали на рівних у програному матчі з Бенфікою – зараз ця команда демонструє дуже високий рівень і громить усіх у чемпіонаті. Ми вірили, що зможемо здолати Бенфіку в кваліфікації Ліги чемпіонів, і ця поразка збила нас з пантелику. Думаю, що наш спад значною мірою був пов'язаний саме з вильотом із Ліги чемпіонів.

Хочеться сподіватись, що проблеми залишаться позаду. Ми непогано виглядали у всіх іграх, контролювали м'яч. Але те, які подарунки ми робили суперникам у Лізі Європи, лише додавали негативу. Допущені помилки били по команді психологічно, призводили до відсутності концентрації в ігрових моментах. Важко впоратися, коли ти чекаєш на підтримку та допомогу, а отримуєш лише критику. Я просив гравців дослухатися до моїх оцінок, а не до оцінок преси.

Події матчу

60’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Дебелко (Кривбас).
22’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman_kros
Просрали ЛЧ,ЛЄ, ЛФ, чемпіонство з ймовірністю 99%. Сьогодні обіграли новачків чемпіонату - ох і досягнення, все прямо супер позитивно... Всі проблеми позаду. Браво.
nick07
ТОбто навіть луческу визнає некомпетентність менеджменту ДК? адже це не суперники їм логістику формують
terhoha
Футбол у виконанні Динамо - повне гувно. 
avk2307
С логистикой правда. Играли бы в Лодзи и не катались бы по 7 часов.
Gargantua
понравилось про играли на равных с Бенфикой ))
IronValdemar
"– У чому, на вашу думку, полягає феномен Буяльського, який
демонструє фантастичний футбол у Динамо, але до збірної не викликається?" - в якому матчі ЛЄ Буяльский показав супер футбол? Жодному. Тоді для чого такі питання.
Владислав Рейский
Надо было вопрос задать шо по его мнению поменялось бы, 1-2 ничьи в лучшем случае в ЛЕ скатали бы и так же бесславно вылетели?
ZANREGENT1993
мда... 
Вова Чертрогатый
все правильно... на домашней базе вышли с пацанами дыр-дыр поиграли и обратно на базу
zelc006
Містер, як завжди, не у брову, а у міхуру!  
OVS
Ти ж циган !!! Переїжджати табором це ж в тебе в крові,на генетичном рівні !!!
Fair Play
Пішов на х...;
BestOf
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил