Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 жовтня 2022, 19:40
2104
2

Синхронне завершення серій. Ворскла здолала Минай на його стадіоні

Три матчі поспіль команда Віктора Скрипника не могла здобути перемогу

| Оновлено 29 жовтня 2022, 19:40
2104
2
Синхронне завершення серій. Ворскла здолала Минай на його стадіоні
УПЛ

Українська Прем’єр-ліга ніколи не зупиняється в своєму розвитку, тож інколи провідні команди країни міняються ролями з колективами, що ще зовсім нещодавно були в ролі претендентів на пониження за класом. Саме тому в контексті десятого туру національної першості було варто приділити увагу перебігу подій на полі стадіону «Минай-Арена» в невеличкому селі на Закарпатті, де в цей день місцевому однойменному колективу доводилось бути номінальними гостями в протистоянні проти полтавської «Ворскли».

Під керівництвом Віктора Скрипника полтавці геть не були схожими на самих себе зразків минулих сезонів, що цілком слушно віднаходило відображення й у позиції команди в турнірній таблиці поблизу зони вильоту. І хоча мав нещодавно місце відтинок часу, коли «Ворскла» намагалась за рахунок двох перемог полишити останню сходинку, однак зрештою все одно колектив Скрипника повернувся до того, із чого починав сезон, хоча й уже маючи за плечима нічию проти київського «Динамо» (1:1).

На диво потужний старт від закарпатського колективу, здавалося б, трохи ввів «Ворсклу» до стану переляку, однак команда Володимира Шарана в підсумку нічого загрозливого для воріт Різника так і не створила, а натомість пропустила швидкий випад від суперників посеред першого тайму. За поодиноким виключенням можна було побачити полтавців на чужій половині поля до 19 хвилини, проте в потрібний момент Юрченко та Олійник швидко зорієнтувались перед чужим штрафним, і вивели Сефері на вільну позицію для пострілу в дальній кут на правому фланзі.

Команда Скрипника наче й не бажала чинити тиск на суперників у цій грі, тож поступово «Ворскла» все більше зачинялась у власному штрафному, і перед настанням перерви Дмитру Різнику довелось двічі рятувати свою команду від голу. Одного разу голкіпера міг засмутити той-таки Сефері, невдало підставивши ногу під подачу Хахльова з кутового на правому фланзі, а вже перед перервою Нємчанінов вирішив пробити здалеку з протилежного боку поля, проте воротар суперників був у повному порядку.

«Минай», вочевидь, мав якісь плани щодо активного початку другого тайму, проте так і залишився на низькому старті. «Ворсклі» вистачило скористатись помилкою лінії захисту суперників на 64 хвилині задля прострілу Кравця на Марлісона до воротарського, після чого справу було майже зроблено. Хіба що, одразу після другого голу полтавців мав нагоду забити Твердохліб, проте з критичної відстані влучив головою в поперечину на завершення передачі Воробчака.

Решта ігрового часу була не надто цікавою – суперники не могли побудувати власних атак через великий відсоток помилок під час передач, а постійна боротьба заважала їм вмикати швидкості. Зрештою, господарі довели цю зустріч до логічного завершення, та ще й третій м’яч могли забити, проте Бандура не дав статись гольовому пострілу від Нестеренка з правого флангу штрафного.

Наступними вихідними полтавська «Ворскла» прийматиме «Львів», а закарпатський «Минай» зіграє гостьовий матч проти дніпровського «Дніпра-1».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Ворскла» – «Минай» - 2:0

Сефері, 19, Марлісон, 64

Юрченко, 55 – Горін, 66, Твердохліб, 78, Коломоєць, 90+3

«Ворскла»: Різник – Кравець, Чеснаков, Зайков, Пердута – Челядін (Толі, 63) – Бацула (Нестеренко, 80), Олійник (Степанюк, 81) – Юрченко (Феліпе, 76) – Марлісон, Сефері.

«Минай»: Бандура – Трубочкін, Нємчанінов, Горін, Гончар – Вітенчук (Байдал, 76), Хахльов (Паламар, 86) – Кулієв (Коломоєць, 75), Твердохліб, Воробчак – Вишневський (Колесник, 67).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Минай-Арена» (с. Минай).

Удари (у площину): 9 (4) – 12 (3)
Кутові: 3 – 3
Офсайди: 0 – 1.

ВОРСКЛА - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

64’
ГОЛ ! М'яч забив Марлісон (Ворскла).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Таулянт Сефері (Ворскла).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Мессі – гравець місяця у MLS. Аргентинець забив 6 голів за 4 гри
Футбол | 03 травня 2024, 01:38 2
ОФІЦІЙНО. Мессі – гравець місяця у MLS. Аргентинець забив 6 голів за 4 гри

Лідер «Інтер Маямі» на високому рівні провів квітень у Major League Soccer

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Я давненько помітив, що селекціонери Ворскли "відкопують" доволі якісних, як для УПЛ, легіонерів. Тільки щось вони довго не затримуються в команді, і як тільки надходить хоч на 1000 доларів краща пропозиція, - відразу їх продають (чи відпускають за якийсь відкатик). Текучка страшна. Звідси і всі біди цього клубу. Ось вони вирівняють гру, проб'ються, приміром, в кваліфай ЛК, і тут же по закінченні сезону Жеваго продасть Марлісона і Сефері, а то і всіх легів, що себе проявлять. Наберуть чергових дебютантів. І знову команда на початку нового сезону постане незіграною, розбалансованою, і знов програє кваліфікацію до єврокубків...