Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 06:59
6466
1

Перша ліга. Розгром Полісся з дублем Будківського, перемоги на фініші

Огляд 9-го туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 06:59
6466
1
Перша ліга. Розгром Полісся з дублем Будківського, перемоги на фініші
ФК Полісся

Минулий тур Першої ліги вийшов дуже цікавим: гольовим та з класними розв'язками. До речі, у чотирьох із восьми поєдинків команди виривали перемоги наприкінці зустрічі. У трьох із цих матчів колективи домагалися вікторій у додатковий час. Результативністю команди явно порадували: у восьми поєдинках було забито 23 м'ячі, тобто в середньому було по три голи у кожній зустрічі. Цікаво, що шість голів були швидкими та забивалися до 10-ї хвилини. Забивали команди здебільшого з гри (було призначено всього два пенальті, які були реалізовані). Також була показана лише одна червона картка і був лише один автогол.

Матч між «Діназом» та «Буковиною» проходив у Демидові Київської області. Ця зустріч розпочалася із запізненням у зв'язку з повітряними тривогами через ракетні обстріли з боку рашистів. Також цей поєдинок затримувався на початку другого тайму. Причиною затримки стали проблеми з освітленням через обстріл електростанції. Сам матч теж вийшов особливим у турі через те, що хоч зустріч і завершилася внічию 1:1, обидва м'ячі забили футболісти «Буковини». Спочатку Пець відзначився автоголом у першому таймі, а згодом Палагнюк реалізував пенальті на початку другої половини поєдинку.

Другий матч поспіль зіграв унічию «ФСК Маріуполь». Цього разу приазовці розписали мирову із «Прикарпаттям». Початок зустрічі вийшов веселим. Вже на дев'яту хвилину команда з Івано-Франківська вела у рахунку 2:1. На швидкий гол Биковського на 3-й хвилині «Прикарпаття» відповіло двома влучними ударами, які забивалися в інтервалі трьох хвилин у виконанні Цюцюри та Демківа. Але «ФСК Маріуполь» зумів зрівняти рахунок і зробив він це на початку другого тайму завдяки голу Павліша. Зрештою зустріч завершилася внічию 2:2. Виходить, що всі чотири голи цього поєдинку забивалися у дебюті таймів.

Класний поєдинок вийшов між «Скоруком» та «Кременем». Команда із Кременчука забила швидкий гол – точно пробив Вівдич на 4-й хвилині. Вже на 17-й хвилині «Кремінь» залишився у більшості після того, як червону картку отримав Малиш. Але і в такій ситуації «Скорук» зіграв чудово! Вже на 41-й хвилині колектив із Томаківки вийшов вперед завдяки голам Мішуренка та Шаповалова. І все ж таки гол у роздягальню у виконанні Фальковського відправив команди в на перерву за рахунку 2:2. На початку другого тайму «Скорук» знову виявив характер, вийшовши вперед після ще одного забитого м'яча у виконанні Мішуренка, який оформив дубль. Але «Кремінь» знову зрівняв рахунок після голу Бондаря. Зрештою зустріч завершилася внічию 3:3.

«Полісся» у поєдинку з непростим суперником «Епіцентром» здобуло перемогу з впевненим рахунком 3:0. Голами за житомирців відзначилися Янаков та Будківський, який оформив дубль. До речі, Пилип вже має дев'ять голів в активі, і він впевнено очолює бомбардирську гонку Першої ліги. Додамо також, що воротар житомирської команди Олег Кудрик зіграв уже шість матчів на нуль і за цим показником він лідер у другому дивізіоні чемпіонату України. «Полісся» теж дуже впевнено йде в турнірній таблиці Першої ліги. Після восьми перемоги та однієї нічиї команда Юрія Калітвінцева набрала 25 очок, з якими лідирує, маючи гарний доробок перед переслідувачами.

«Карпати» вкотре цього сезону виявили характер. Львів'яни знову вдало зіграли у другому таймі. У поєдинку з «Нивою» галицька команда виграла вже шостий другий тайм із дев'яти зіграних матчів цього сезону. Якщо у першому колі, «Карпати» обіграли «Ниву» з рахунком 1:0 завдяки голу Чачуа на 82-й хвилині. То цього разу львів'яни вирвали вікторію також із рахунком 1:0 після точного удару у виконанні Махнєва вже на 90+2 хвилині. «Карпати» з 19 очками в активі перебувають у лідируючій групі Першої ліги.

ЛНЗ у матчі з «Металургом» здобув перемогу 1:0 завдяки голу Тищенка на 90+3 хвилині! Завдяки цій вікторії тепер черкащани мають 19 очок в активі.

Вольову вікторію виборов «Чернігів» у поєдинку з «Гірником-Спорт». Команда з Горишніх Плавнів виграла перший тайм завдяки швидкому голу Горбаченка. У другій частині другого тайму чернігівці, проявивши характер, забили двічі після точних ударів Кулика та Сираша. Це дозволило «Чернігову» перемогти з рахунком 2:1.

З таким самим результатом 2:1 завершився поєдинок між «Полтавою» та «Оболонню». До речі, ці команди і в першому колі з таким самим рахунком завершили матч. Тоді виграла зустріч «Оболонь» завдяки голу Краснопіра вже в додатковий час. Цього разу перемогла «Полтава» та також після голу у компенсований час. Нічийним тримався рахунок після точних ударів Костенка та Черненка. А переможну крапку у поєдинку поставив Щербак, який залишив свій автограф у воротах «пивоварів» уже на 90+4-й хвилині, підтримавши флешмоб забивання вирішальних голів перед фінальним свистком арбітра. В «Оболоні» після цієї перемоги залишилося 19 балів, як і у «ЛНЗ». Обидві команди впевнено лідирують у турнірній таблиці Групи Б Першої ліги. До речі, «Карпати» мають також 19 очок.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. Група А. 9-й тур

22 жовтня

«Діназ» - «Буковина» - 1:1
Голи:
Пець, 27 (автогол) – Палагнюк, 55 (з пенальті).

«Полісся» – «Епіцентр» – 3:0
Голи:
Будківський, 23, 65, Янаков, 67.

«Карпати» - «Нива» - 1:0
Гол:
Махнєв, 90+2.

23 жовтня

«Прикарпаття» – «ФСК Маріуполь» – 2:2
Голи:
Цюцюра, 6, Демків, 9 – Биковський, 3, Павліш, 49.

Турнірна таблиця Групи А

Перша ліга. Група Б. 9-й тур

21 жовтня

ЛНЗ - «Металург» - 1:0
Гол:
Тищенко, 90+3.

«Скорук» - «Кремінь» - 3:3
Голи: Мішуренко, 26 (з пенальті), 54, Шаповалов, 41 – Вівдич, 4, Фальковський, 45+3, Бондар, 73.

Вилучення: Малиш, 17 («Скорук»).

23 жовтня

«Чернігів» - «Гірник-Спорт» - 2:1
Голи:
Кулик, 72, Сираш, 88 – Горбаченко, 8.

«Полтава» - «Оболонь» - 2:1
Голи:
Костенко, 4, Щербак, 90+4 – Черненко, 75.

Турнірна таблиця Групи Б

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії
Футбол | 26 квітня 2024, 02:55 0
Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії

Південна Корея в довгій серії пенальті поступилася Індонезії – 2:2 (пен. 10:11)

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
разгром Полесья?