Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 жовтня 2022, 03:24
2223
4

Пізня відповідь. Рух не втримав перемогу над Металістом 1925

Едмар не програв у першому матчі на чолі харків'ян

| Оновлено 24 жовтня 2022, 03:24
2223
4
Пізня відповідь. Рух не втримав перемогу над Металістом 1925
ФК Металіст 1925

Перед поєдинком у Львові відбулися несподівані зміни на тренерському містку «Металіста 1925». Замість Валерія Кривенцова, який влітку минулого року вивів харківську команду до УПЛ, новим керманичем став добре знайомий українським вболівальникам 42-річний Едмар. У складі різних клубів Едмар починав виступати як бразильський легіонер, а з 2011 року став громадянином України, і загалом провів в УПЛ 316 ігор, забивши 40 голів.

Порівняно з минулим туром новий тренерський штаб «Металіста 1925» зробив певні зміни в стартовому складі. Замість Русина, Вачіберадзе і Пономара на поле «Арени Львів» вийшли Мартинюк, Дмитренко та Борячук. Леонід Кучук також вніс корективи у своєму складі: замість Кітели, Слюбика і Мисика у гру вступили Роман, Слюсар та Бойчук. Відзначимо, що для капітана рухівців Паньківа це був 250-й матч в УПЛ.


Фото – УПЛ

Гості активніше розпочали цей поєдинок і в дебюті могли забити курйозний гол. Після рейду та передачі з правого краю від Габелка ледь не «зрізав» м’яч у власні ворота Дідик, влучивши у стійку воріт. Одна з контратак «Руху» завершилася довгою передачею Слюсара на Климчука. Мозіль, не ризикуючи на лінії штрафного, вибив м’яч на кутовий. Стандарт виконав Таллес, і Довгий, звільнившись від опіки Мартинюка, головою пробив впритул зі штангою. Гольовий серіал Довгого в чемпіонаті збільшився до трьох ігор поспіль.

Згодом після чергового кутового удару пробивав в рамку воріт і Климчук, але цього разу Мозіль зіграв надійно. Забитий гол додав впевненості гравцям «Руху», які більше контролювали м’яч. Харківська команда, діючи на контратаках, мала нагоду швидко зрівняти рахунок. Дмитренко навісив з правого краю, і Паньків рятує свою команду, парируючи удар головою Борячука.


Фото – УПЛ

На початку другого тайму перший гольовий момент створили гості, коли після флангової передачі Жичикова з декількох метрів дивом не влучив у ворота Борячук. Гравці «Руху» відповіли також небезпечною атакою, але Бойчук не зумів замкнути флангову передачу Ляха. Натомість кращий бомбардир рухівців Таллес, завершуючи атаку, пробив надто неточно.

Обидва тренери здійснили серії замін. І міг відзначитися один з «джокерів» Едмара Бичек, який після кутового удару у виконанні Габелка невдало пробив головою. Гості виконали ще декілька кутових ударів, але захисники «Руху» встигали випереджати свої суперників. І все ж, під кінець матчу гості зуміли зрівняти рахунок. Бичек з лівого краю навісив до штрафного, м’яч від голови Чирука відскочив на дальню штангу, де Габелок в оточенні двох захисників зумів пробити головою, а воротар вибив м’яч вже за лінією воріт.


Фото – УПЛ

У підсумку «Рух» не зумів випередити «Металіст 1925» у турнірній таблиці. Домашня клубна рекордна пропускна серія «Руху» в УПЛ триває 5 ігор – 8 голів. Гостьова ж клубна рекордна безвиграшна серія харківського клубу продовжується в чемпіонатах 7 ігор: дві нічиї та п’ять поразок.

Українська Прем’єр-ліга. 9-й тур

«Рух» – «Металіст 1925» – 1:1

Довгий, 32 – Габелок, 88

Климчук, 34, Довгий, 50 – Курило, 87.

«Рух»: Паньків, Довгий, Слюсар, Дідик, Роман, Лях, Бойчук (Мисик, 67), Соломон (Руніч, 76), Климчук (Карабін, 85), Таллес (Притула, 67), Сапуга.

Запасні: Герета, Ледвій, Веремієнко, Єнобахар, Підгурський, Кітела, Слюбик.

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус, Мартинюк, Ременюк (Дудік, 81), Габелок, Кравченко (Вендел, 81), Дмитренко (Бичек, 64), Борячук (Чирук, 76).

Запасні: Д.Сидоренко, І.Потімков, Коваленко, Шершень, Ю.Потімков, Вачіберадзе.

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)

Стадіон: «Арена Львів»

Температура: +14°С

РУХ – МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Габелок (Металіст 1925).
33’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Довгий (Рух Львів).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 1
Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
witcher_rr
Цікаво,зто на цей раз буде виний ?Знову недокоманді суді завадили виграти?!
Gargantua
вон за 1925 играет Мозиль. львовский же, и хороший надежный вратарь.
avk2307
Ну Панькив реально Рух подвел матчах в трех уже.
Gargantua
кто бы еще привез гол в ворота Руха как не Панькив ))
сколько они уже очков потеряли из-за вратаря?