Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 жовтня 2022, 01:24
8137
16

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Нам важко без Забарного, Бущана та Шапаренка»

Головний тренер київського «Динамо» – про нічию з полтавською «Ворсклою»

| Оновлено 24 жовтня 2022, 01:24
8137
16
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Нам важко без Забарного, Бущана та Шапаренка»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу прокоментував нічию з полтавською «Ворсклою» у матчі 9-го туру УПЛ:

— Втратили два очки. Суперник показав себе максимально мотивованою командою. Це те, чого «Ворскла» не зуміла продемонструвати у двох попередніх матчах. Що зайвий раз доводить, те, що я постійно кажу своїм футболістам: усі суперники особливим чином на нас налаштовуються, і майже завжди в матчі проти нас показують свою найсильнішу гру. Треба бути готовим до цього.

Була чоловіча, тверда гра. Фізично ми сьогодні виглядали добре. А ось з точки зору концентрації все було точно так, як і в попередніх матчах. Велика кількість браку в передачах, особливо в середній лінії. Погано виходили вперед з першої передачі. Припускалися багато помилок і втрачали багато м’ячів.

Не можу звинувачувати Караваєва за підсумками епізоду з незабитим м’ячем, коли він не влучив у порожні ворота, але цей момент наочно демонструє ситуацію з відсутністю концентрації та наявності скутості гравців. Те саме стосується пропущеного голу: неузгодженість у дії. Передача від Нещерета не вперед, а у фланг, після чого почалася атака суперника; потім програли єдиноборства. Це дрібниці, але з них складається гра, результат. Як і в попередніх матчах, все знову вирішили індивідуальні помилки.

Важливо, наскільки швидко ми зможемо вийти з цього стану. Над гравцями тяжіє результат, і це тільки посилює скутість. Це призводить до відсутності куражу у відповідальних моментах, коли потрібно ризикувати — на перший план виходить страх ризикувати і помилитися. Відчувається і відсутність ключових футболістів — Бущана, Забарного і тим більше, Шапаренка. В цій ситуації особлива відповідальність падає на найбільш досвідчених футболістів — Циганкова, Сидорчука і Буяльського. Від цього складності виникають і у них.

Нарешті, треба відзначити і те, що сьогодні арбітр пропустив пару фолів. Це нервує футболістів. У попередньому матчі взагалі був пенальті на Тимчику. Також є питання щодо вилучення Забарного: Сирота в тій ситуації був за три метри від нього. Суддівські помилки теж призводять до нервозності. Сьогодні були моменти, які можна було трактувати чіткіше. На нашу користь. Ці моменти теж впливають на футболістів суто психологічно. Від цього страждає наша гра. Звідси ці помилки і нерозважливість.

— Як оціните гру Лонвейка?

— Добре зіграв. Його присутність на поле — придбання для команди. Він ще додасть. Молодий гравець, з гарними фізичними якостями, з гарним ударом і вмінням приймати правильні рішення на футбольному полі. У нього хороше майбутнє. Тож тут все залежить від нього.

— Коли можна очікувати повернення Бущана?

— Перш за все, повідомлю, що у Дубінчака перелом ребер. Він вибув, як мінімум, на два тижні. Що до Бущана, то він вже почав тренуватися, але виключно індивідуально. Ризикувати, форсуючи його повернення до гри, не можна. Навіть при цьому, що гра Бущана надає впевненості команді, особливо захисникам. Найбільша наша втрата — це Шапаренко, котрий завжди міг прискорити гру, пройти, пробити, обіграти...

Впевнений, що в цьому чемпіонаті всі команди втрачатимуть очки. У кожній грі всі вони б’ються. Хто думав, що нинішня «Ворскла» після двох поразок відбере у нас очки?

— Чи бачите ви проблему з форвардом? Якщо так, то як збираєтеся її вирішувати?

— Так, проблема така є. Чекаю більшого від Ваната. Він має всі якості нападника, які можуть його зробити хорошим форвардом. Чекаємо, коли він набере досвід і майстерність. Наша помилка в тому, що ми сподівалися на свої кадри, а в тій дуже делікатній ситуації, в якій виявилася Україна, ми мали зреагувати — брати з-за кордону українських футболістів. Це те, що зробили інші клуби.

Зазначимо, що матч 9-го туру чемпіонату України з футболу «Динамо» – «Ворскла» завершився з рахунком 1:1.

Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
terhoha
Недофутболіст Бєсєдін за 1,5 року зробив гольову передачу. Свято у динамо. 
Gargantua
последний абзац хоть ошибку признал
Igrok4
Ну все Як завжди, винуваті футболісти, селекціонери, судді... 
etorfine
Играли против Ворсклы, не против Реала
У Ворсклы состав лучше конечно де
Gregory Dnipro
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Ну Шахтарю без бразильців теж нелегко, але ж якось грають... Та й у Дніпра не суперзірковий склад! Я вже мовчу про Олександрію)
anachar
Задовбав вже! Повний маразм!
Перец
Вже готова відмазка на не вихід з групи ліги європи 
DK02
Динамо це та команда, яка може не мати футболістів на ротацію? А для чого тоді ТИ пороздавав молодь, по орендам? Для чого, ну реально, для чого випускати "форварда" який не забиває ВЗАГАЛІ????? 
Мирослав Пецух
А хто мішає Луческу ставити Ваната в основу а не цього троянського коня...Ванат так  ніколи не заграє,це бачить сліпий.Може тепер до діда дійде.А якщо ні,то нехай іде...
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
terhoha
Відмазка: відсутність Бущана, Шапаренка, Забарнго. Так є ж деревяні Бєсєдін, Гармаш, Кабаєв, Сидорчук і т. д.