Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 жовтня 2022, 13:35
1868
0

ЙОВІЧЕВІЧ: «Ми навіть не думаємо про Селтік. Думаємо та поважаємо Минай»

Головний тренер «Шахтаря» проаналізував перемогу над «Колосом»

| Оновлено 20 жовтня 2022, 13:35
1868
0
ЙОВІЧЕВІЧ: «Ми навіть не думаємо про Селтік. Думаємо та поважаємо Минай»
ФК Шахтар Донецьк. Ігор Йовічевіч

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч проаналізував переможний матч 8-го туру УПЛ проти «Колоса» (3:0):

– У «Шахтаря» напружений календар, і сьогодні була ротація складу. Чи вдоволені тим, як гравці виявили себе?

– Ми маємо враховувати насичений графік, але в нас досить великий список гравців, які здатні вирішувати завдання в кожному матчі. Ми виходимо з профілю суперника і тоді обираємо склад, дозуємо заміни й навантаження. Загалом вийшов напружений матч. Ми очікували важкої гри – так і сталося. Були проблеми на початку першого тайму, коли не все вдавалося так, як ми задумали. Однак деякі корективи в перерві допомогли.

У другому таймі ми домінували, контролювали гру і, гадаю, цілковито заслужили цю перемогу. Могли забити ще кілька м’ячів. Футболісти, які сьогодні вийшли в ротацію, з’явилися в другому таймі. Вони всі відчули, що є важливими, що це колектив, який іде крок за кроком, виконуючи свої завдання. Плюс «Дніпро-1» зіграв унічию, що додає нам упевненості в боротьбі за перше місце. Це позиція, на якій ми хочемо бути, і це амбіції, яких ми не приховуємо. Для цього ми повинні мати правильний менталітет, поліпшувати свої здібності й працювати щодня, аби бути на високій ноті. Можемо сказати, що це дуже важлива перемога, проте вона була заробленою, напруженою. Суперник є сильним в обороні й мало пропускає, але ми сьогодні зіграли гарний матч і заслужено перемогли.

– Коли можна очікувати повернення Мар’яна Шведа?

– Дай Боже, що завтра він уже проведе тренування з командою. Привідний м’яз його вже не турбує – це перший день, учора й сьогодні, коли він його не турбує навіть у разі зміни напрямку руху. І це мене тішить як тренера, адже я чудово розумію, наскільки він важливий гравець для нашої команди. Його характеристик вінгера, що є дуже незручними для будь-якого латераля, та його різноманітності у фазі атаки наразі нам дуже бракує. Команді потрібні такі висококваліфіковані гравці в кожному матчі, тож ми з радістю чекаємо його повернення. Гадаю, відзавтра він увійде до загальної групи. Подивимось, чи зможе зіграти певний період часу проти «Миная», аби вже повноцінно готуватися до «Селтіка».

– Як плануєте налаштовувати команду на матч із «Селтіком»?

– Ви знаєте, ми повинні поважати кожного опонента, який нам протистоїть. Гадаю, «Минай» заслуговує цілковитої поваги. Тим паче ми бачимо, що в них зараз ідуть непогані результати: вони добре зіграли проти «Динамо». Граємо на виїзді, побачимо, яке буде поле. І, звісно, після такого насиченого графіку відчувається певна втома. Проте, як я говорив, чемпіони повинні мати такий менталітет: забувати про все, проектувати успіх у голові й рухатись далі. Тож навіть не думаємо про «Селтік» – думаємо про «Минай», про те, як його обіграти і бути в турнірній таблиці там, де ми хочемо, де заслуговуємо бути й на що працюємо. Спершу – «Минай», а потім думатимемо про інші ігри.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.